Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κεραυνός Καλαμάτας: Η φετινή πορεία έως την Α1!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

● ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
● ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» 3-4 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ


Με το καλοκαίρι να απέχει λίγες μόνο μέρες, ο Κεραυνός Καλαμάτας είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν!
Ο «μαέστρος» της μεγάλης επιτυχίας του Κεραυνού τη φετινή σεζόν, ο Τάσος Χαρίτος, έχει ήδη συμφωνήσει με την διοίκηση και θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας.
Ταυτόχρονα, οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, καθώς όπως τόνισε άλλωστε ο ίδιος ο Χαρίτος σε δηλώσεις του στην «Φ»: «…έχουμε κάνει κίνηση με κάποιους παίκτες, η Α1 ως κατηγορία είναι κάτι καινούργιο τελείως άγνωστη και θα πρέπει να πάρουμε 3-4 έμπειρους παίκτες σε θέσεις καίριες και που θα μπουν κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας.»
Μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας, θα γίνουν αρκετές ακόμα συνελεύσεις της διοίκησης και συζητήσεις με τον τεχνικό των «πορτοκαλί» για να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν σε ότι αφορά την κατάρτιση του ρόστερ.



«Φτιάξαμε
ένα καλό σύνολο»
«Στην αρχή ο βασικός στόχοι μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο πριν την έναρξη της προετοιμασίας έγιναν σωστές κινήσεις, ήρθαν παιδιά αφιλοκερδώς γιατί τους άρεσε το κλίμα και φτιάξαμε ένα καλό σύνολο». Οι δηλώσεις αυτές του Τάσου Χαρίτου δείχνουν το πώς ξεκίνησε η πορεία του Κεραυνού στο πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι την 3η θέση του 1ου ομίλου της Β΄ τοπικής.
Μια θέση που ήρθε μέσα από αξιοπρόσεκτη αγωνιστική σταθερότητα και δείγμα αυτής είναι το γεγονός πως ο Κεραυνός μόνο μια φορά γνώρισε δυο σερί ήττες (2η και 3η αγωνιστική από Μικρομάνη και Ασπρόχωμα αντίστοιχα). Μοναδική «κοιλιά» σε βαθμολογικά πάντα δεδομένα ήταν από την 11η έως την 16 αγωνιστική όπου είχε 3 ισοπαλίες και δυο ήττες.
Ακόμα και τότε ωστόσο ανέκαμψε με 5 συνεχόμενες νίκες!
Η καλαματιανή ομάδα είχε τον Χρήστο Νιάρχο ως το «βαρύ πυροβολικό» και ο έμπειρος φορ δεν απογοήτευσε, σημειώνοντας 13 τέρματα, σκοράροντας με αρκετά μεγάλη συχνότητα (1 γκολ ανά 104΄).
Έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση και 4η καλύτερη άμυνα, ο Κεραυνός σημείωσε 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες!

«Σκεφτόμαστε σοβαρά
να δημιουργήσουμε ακαδημίες»
Σε συνέχεια των παραπάνω δηλώσεων του, ο κ. Χαρίτος ανέφερε: «Πριν τελειώσει η προετοιμασία άλλαξε και ο βασικός μας στόχος και έγινε η πρώτη 6άδα. Τελικά ήρθαμε τρίτοι, κάτι για το οποίο είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Πιστεύω ότι με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να τερματίσουμε και παραπάνω, θεωρώ πως θα έκανε ακόμα καλύτερο στα παιδιά αυτό».
Με δεδομένο λοιπόν πως ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει, ο Τάσος Χαρίτος άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο σύλλογος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ακαδημιών!
«Σίγουρα η ομάδα πριν την προετοιμασία άλλαξε επίπεδο, ήταν πολύ φρέσκια. Τόσα χρόνια ανεβοκατέβαινε ανάμεσα σε Β΄ και Γ΄ τοπική όμως φέτος είχε σταθερή πορεία. Θεωρώ πως έχουμε βάλει γερές βάσεις για το μέλλον. Ήδη σκεφτόμαστε σοβαρά να δημιουργήσουμε ακαδημίες, ενώ υπάρχουν νέα άτομα που θέλουν να εισέρθουν στην διοίκηση».


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου