Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ

40 ξένοι αθλητές και πολυάριθμοι έλληνες στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια 2014»



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την σπουδαία διοργάνωση κλασικού στίβου της πόλης μας. Το επόμενο Σάββατο, 31 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας θα υποδεχθεί σπουδαίους αθλητές του ελληνικού και του διεθνούς κλασικού αθλητισμού.
Στην πόλη μας αναμένεται να βρεθούν περί τους 40 ξένους αθλητές πέραν των Ελλήνων, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Μίτινγκ Στίβου «Παπαφλέσσεια».
Τα «Παπαφλέσσεια» τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις μεταξύ των συναντήσεων στίβου στην Ευρώπη. Μάλιστα, για φέτος η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων αξιολόγησε τα «Παπαφλέσσεια» ως αγώνα-κριτήριο για συμμετοχή των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας τον Ιούνιο. Επίσης, η διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία να προκριθούν, για όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ζυρίχη.
Θυμίζουμε ότι αγώνες κριτήρια για συμμετοχή των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα γίνει στο Ταλίν (21-22/6) επέλεξε η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων είναι με σειρά αξιολόγησης οι εξής: Παπαφλέσσεια (31/5), Γκαλά Γυναικών (28/5), Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων (14-15/6), Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. (17/5), Χανια 2014 (1/6), Βενιζέλεια (7/6), Γκραν Πρι Πάτρας (21/5), Γκραν Πρι Αλεξάνδρεια/Εδεσσα (4/6), Σπανίδεια 2014 (23/5).
*Επίσης θα συνυπολογισθούν οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν στις υπόλοιπες επώνυμες διοργανώσεις της περιόδου Μαΐου και Ιουνίου Χειμωνίδεια (31/5), Ζαχαριάδεια (7/6), Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολη (7/6), Ηράκλεια (31/5), Παπαναστάσεια (1/6) για τη συμπλήρωση της Εθνικής Ομάδας σε όποια αγωνίσματα χρειασθεί, σε συνεννόηση των διοργανωτών με την ΕΠΕΟ και τον Εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.
● Διοργανωτές της σπουδαίας αυτής αθλητικής συνάντησης είναι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 18.00 Άλμα Τριπλούν (Άνδρες)
Ώρα 18.00 100 μ. (Άνδρες)
Ώρα 18.00 Σφαιροβολία (Άνδρες)
Ώρα 18.00 Άλμα σε Ύψος (Γυναίκες)
Ώρα 18.15 100 μ. (Γυναίκες)
Ώρα 18.25 80 μ. (Παμπαίδες)
Ώρα 18.35 80 μ. (Παγκορασίδες)
Ώρα 18.45 8x50 μ. Σκυταλοδρομία αγοριών-κοριτσιών
Ώρα 18.55 400 μ. (Άνδρες)
Ώρα 19.00 Μήκος (Άνδρες)
Ώρα 19.10 400 μ. εμπόδια (Άνδρες)
Ώρα 19.10 Ακοντισμός (Γυναίκες)
Ώρα 19.20 800 μ. (Άνδρες)
Ώρα 19.30 1.500 μ. (Γυναίκες)
Ώρα 19.40 600 μ. (Αγόρια)
Ώρα 19.45 600 μ. (Κορίτσια)
Ώρα 19.50 200 μ. (Άνδρες)
Ώρα 20.00 200 μ. (Γυναίκες)
Ώρα 20.15 3.000 μ. στιπλ (Γυναίκες)
Ώρα 20.30 200 Μ. (Παίδες)


Οι ελληνικές συμμετοχές
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ελπίδα όλων είναι μια άρτια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας του διεθνούς μήτινγκ.
Φέτος μερικές από τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτή του δικού μας Λούη Τσάτουμα. Στο στάδιο που πολλές φορές έχει κάνει άλματα και στο οποίο το 2007 προσγειώθηκε στα 8,66 μ., που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών παγκοσμίως, ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού θα επιδιώξει να … «πετάξει» ακόμη ψηλότερα!

● Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή του Μιχάλη Σταματόγιαννη που στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση πετυχαίνοντας βολή στα 20,06 μ. στη διάρκεια των Τοφαλείων, που του ου εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης!
Ο αθλητής του Πέτρου Ακριβάκη παρά το γεγονός ότι απείχε μεγάλο διάστημα από την διαδικασία των αγώνων- δεν μπήκε στον κλειστό –παρουσίασε σταθερή εικόνα με περιθώρια βελτίωσης. Ο αθλητής αναχώρησε για την Πορτογαλία προχθές, προκειμένου την Κυριακή να αγωνιστεί με τα χρώματα του αγγλικού του συλλόγου στο Κύπελλο Συλλόγων. Όπως προαναφέραμε ο Σταματόγιαννης είναι πιθανό να αγωνιστεί και στα Παπαφλέσσεια (31/5), κάτι που θα αποφασίσει τις ερχόμενες μέρες.
● Στα …πιτς μπήκε για λίγες ημέρες, στις αρχές του μηνός, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος υπέστη θλάση στο δικέφαλο. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε προ ημερών ελαφρύ τρέξιμο και σταδιακά ανέβασε ρυθμό μπαίνοντας κανονικά στις προπονήσεις.
Πρόθεση του αθλητή είναι να κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στα «Παπαφλέσσεια», κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία του τραυματισμού του. Σε κάθε περίπτωση ο 26χρονος άλτης θα ξεκινήσει τη σεζόν όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος!
● Την προετοιμασία του για τους αγώνες της θερινής περιόδου συνεχίζει ο Παναγιώτης Ανδρεάδης, που την περσινή σεζόν άφησε πολύ θετικά δείγματα στα 100 μέτρα. Ο αθλητής του ΓΣ Χαϊδαρίου, αναμένεται να… ξεμουδιάσει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και να κάνει τον πρώτο του δυνατό αγώνα στα «Παπαφλέσσεια» στις 31 Μαΐου, κι έπειτα στα «Βενιζέλεια» στις 7 Ιουνίου.

● Στην Καλαμάτα θα βρεθούν και οι δυο έλληνες σπρίντερ Παναγιώτης Ανδρεάδης και Πάνος Τριβυζάς, οι οποίοι θα κάνουν στα «Παπαφλέσσεια» τον πρώτο τους δυνατό αγώνα στη σεζόν.

Η ιστορία των «Παπαφλεσσείων»
Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» αποτελεί ένα καταξιωμένο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα. Τα «Παπαφλέσσεια» υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου και είναι εντεταγμένα στο αγωνιστικό καλαντάρι της.
Η διοργάνωση φέρει το όνομα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσα. Οι πρώτοι αγώνες διεξήχθησαν το 1954 και συνεχίστηκαν μέχρι το 1968. Την περίοδο εκείνη τα «Παπαφλέσσεια» φιλοξενήθηκαν στο ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού. Από το 1968 μέχρι το 1983 δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες. Το 1984 θεωρείται ορόσημο για τα «Παπαφλέσσεια» καθώς η χρονιά αυτή αποτελεί την ουσιαστική αναβίωση της διοργάνωσης. Από το 1995 τα «Παπαφλέσσεια» παύουν να έχουν τοπικό και Πανελλήνιο χαρακτήρα.
Η δημοτικότητα της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια είχε εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα με τη συμμετοχή παγκοσμίας εμβέλειας αθλητών και την επίτευξη σημαντικών αγωνιστικών επιδόσεων όπως των Ελλήνων Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου, Βούλας Τσιαμήτα, Όλγας Βασδέκη, Νίκης Μπακογιάννη, Άγγελου Παυλακάκη, Κατερίνας Κόφφα, Λάμπρου Παπακώστα, Νίκης Ξάνθου, Χάρη Παπαδιά, Τασούλας Κελεσίδου, Κώστα Γκατσιούδη και Φανής Χαλκιά, καθώς και των αθλητών Εξωτερικού Stefka Kostadinova, Tereza Marinova, Elena Yelesina, Sergey Klyugiz, Kevin Young, Yanina Korolchik, Maria Mutola, Heike Dresler, Darren Campbell, Dennis Kapustin, John Regis, Dragan Peric και Vanya Stambolova. [Με πληροφορίες από το site του http://papaflessia.gr/]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου