Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

29 με 31 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα
60 σκακιστές από όλη την Πελοπόννησο

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ διοργάνωση, με απευθείας ανάθεση από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, φιλοξενεί στην πόλη μας το τριήμερο 29 με 31 Ιανουαρίου ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας. Πρόκειται για τα Περιφερειακά Ατομικά πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. (8, 10-12, 14, και 16 ετών).
Τους προκριματικούς, δηλαδή, αγώνες σκάκι για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα Νέων από 8 έως και 16 ετών, που θα γίνουν το καλοκαίρι 2016 μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς.
Στους αγώνες της Καλαμάτας θα συμμετάσχουν όμιλοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην της Αχαΐας) και συγκεκριμένα 60 περίπου σκακιστές και σκακίστριες από συλλόγους της Τρίπολης, των Φιλιατρών, της Κορίνθου, του Άστρους Κυνουρίας, του Κρανιδίου, του Ν.Ο. Καλαμάτας και φυσικά του διοργανωτή Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας, αναμένεται να βρεθούν στην πόλη μας.
Συνολικά θα διεξαχθούν 5 γύροι, σε 5 κατηγορίες αγοριών και 5 κατηγορίες κοριτσιών (8, 10, 12, 14 και 16 ετών).
Οι πρώτοι σκακιστές /σκακίστριες περνούν απευθείας στους πανελλήνιους αγώνες, όπου θα αγωνιστούν χωρίς κόστος (η συμμετοχή τους καλύπτεται από την Ομοσπονδία και την ΕΣΣΠΕΠ), ενώ δικαίωμα συμμετοχής (με κόστος) έχουν όσοι σκακιστές το επιθυμούν.

Ο Ο.Σ. Καλαμάτας διοργανώνει τους αγώνες με την οικονομική αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο «REX» (έναντι δημαρχείου στον πεζόδρομο).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή θα γίνει η έναρξη των αγώνων λίγο μετά τις 6 μ.μ., το Σάββατο και την Κυριακή έως αργά το απόγευμα, οπότε (περίπου στις 8 μ.μ.) θα γίνουν οι απονομές στους νικητές μετά το πέρας των τελικών αγώνων.
Αρκετά είναι και τα happenings που προγραμματίζονται και θα γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ιδιαίτερα ευχάριστη «νότα» θα αποτελέσει ο Σύλλογος Γυναικών Μάνης, ο οποίος πρόκειται να τοποθετήσει στον πεζόδρομο του δημαρχείου, μια γιγάντια σκακιέρα χαρίζοντας μοναδικές και αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού για όλα τα παιδιά! 

Επτά αθλητές με τα
«χρώματα» του Ο.Σ. Καλαμάτας

Με επτά νεαρά ταλαντούχα παιδιά πρόκειται να λάβει μέρος στους αγώνες ο διοργανωτής Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας. πρόκειται για τους: Αναστασία Σπυροπούλου, Καβουρίνου Πολυξένη, Ευγενία Αποστολοπούλου, Γιώργο Αποστολόπουλο, Δημήτρη Βυθούλκα, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο.
Η πιο μικρή της «παρέας», είναι μόλις 7 χρονών!
Η ταλαντούχα 7χρονη σκακίστρια, ακούει στο όνομα Αναστασία Σπυροπούλου. Η μικρή Αναστασία αποτελεί το μικρότερο μέλος της ομάδας του ΟΣΚ και παρά τις δυσκολίες της απαιτητικής αυτής διοργάνωσης, θέλησε για πρώτη φορά φέτος να δοκιμάσει τις δυνατότητές της απέναντι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και της εμπειρίας που συνεπάγεται.
Το γενικότερα κλίμα στον σύλλογο είναι αισιόδοξο και προσδοκία όλων είναι μια άρτια διοργάνωση που θα προσελκύσει περισσότερα παιδιά στο πνευματικό σκάκι και περισσότερες διοργάνωσης στην πόλη μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου