Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πεζοπορία στο Μπίλιοβο!



Στο Μπίλιοβο θα πεζοπορήσει αύριο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Ο Σύλλογος έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα της πεζοπορίας έτσι ώστε
να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα).
Η αυριανή εξόρμηση αφορά στο Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον Ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που λόγω της σπουδαιότητάς τους και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας), ο Σύλλογός το έχει στο πρόγραμμά εξορμήσεων κάθε χρόνο. Επίσης έχει αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμό, αποτύπωση και συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο κτλ.
Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνάει μέσα από δάσος ενώ ταυτόχρονα σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Ο Ο.Σ.Κ. θα ξεκινήσει από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού η αποστολή θα επιστρέψει από διαφορετική διαδρομή που διέρχεται από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου. 
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου.
Βαθμός δυσκολίας: 1
ώρες πορείας: 4-5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου