Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΧΙΩΤΗΣ

Δεν μπορεί μακριά από την Α΄ τοπική ο Α.Ο. Ασπροχώματος!

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΟΥΒΑ


Μόλις ένα χρόνο άντεξε στην Β΄ τοπική το Ασπρόχωμα, το οποίο επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας κερδίζοντας στον «νήμα» τον Πανθουριακό.
Η άνοδος αυτή οφείλεται σε δυο γεγονότα: Στο εντυπωσιακό σερί της ομάδας, το οποίο ξεκίνησε από το εντός έδρας 0-0 με τον Πανθουριακό στην 9η αγωνιστική και έφτασε έως την 25η αγωνιστική και την εντός ήττα με 2-1 από την Άμφεια, όταν είχαν κριθεί τα πάντα.
Ενδιάμεσα η ομάδα του Πέτρου Χιώτη σημείωσε 13 συνεχόμενες νίκες!
Εδώ είναι που μπαίνει στη συζήτηση το δεύτερο γεγονός και αναφερόμαστε φυσικά στην σημαντικότερη νίκη του Ασπροχώματος σε όλη τη σεζόν, όταν επικράτησε με το επιβλητικό 5-3 εκτός έδρας του Πανθουριακού στην 22η αγωνιστική και ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο του Α΄ ομίλου.
Η εντυπωσιακή αυτή πορεία, περιελάμβανε επίσης ένα αήττητο σερί στις πρώτες 24 αγωνιστικές πριν από δυο σερί ήττες δίχως αντίκρισμα στο φινάλε από Άμφεια – Μικρομάνη, με τον Πέτρο Χιώτη να χρησιμοποιεί μικρούς ποδοσφαιριστές στα δυο αυτά ματς.
Τα «κλειδιά» σε αυτή την πορεία ήταν αρκετά, όμως ο κύριος υπεύθυνος για την εντυπωσιακή συγκομιδή των 24 τερμάτων δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Φίλιο. Ο 25χρονος φορ επέστρεψε στην δράση μετά από απουσία μηνών και πέτυχε 24 (!) γκολ, όντας πρώτος στον α΄ όμιλος και 2ος σε όλη τη Μεσσηνία πίσω από τον Κώστα Μουτζούρη του Ακρίτα Κορώνης. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του Άρη Ηλιόπουλου και την αγωνιστική «έκρηξη» του μόλις 17χρονου Νίκου Δημητρίου συνέβαλαν και με το παραπάνω στην άνοδο.
Φυσικά, δεν γίνεται να παραληφθεί από τα παραπάνω τα εγκαίνια του γηπέδου του Ασπροχώματος, ενός «στολιδιού» που εγκαινιάστηκε στις 4 Μαΐου!


«Άργησε να βρει
ρυθμό η ομάδα»
Ανάλυση της χρονιάς που μας πέρασε έκανε σε δηλώσεις του στην «Φ» ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την τρομερή χρονιά του Ασπροχώματος, ο προπονητής Πέτρος Χιώτης.
Ξεκινώντας από την αρχή της περσινής σεζόν, ο κ. Χιώτης τόνισε: «Όταν με πήραν τηλέφωνο στην αρχή της χρονιάς, μου ανέφεραν πως η ομάδα είχε πρωταγωνιστικούς στόχους, ακόμα και την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Εγώ δεν ήξερα τα παιδιά, μόνο έναν δυο από αυτούς και αυτοί δεν γνώριζαν πως λειτουργώ.
Στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα, αρκετές απουσίες στις προπονήσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα άργησε να δέσει και να βρει ρυθμό.
Σε συνδυασμό με την όχι και τόσο σωστή διαιτησία εις βάρος μας στα πρώτα παιχνίδια δεν παίρναμε τα αποτελέσματα.
Μετά η ομάδα βρήκε ρυθμό, εγώ έμαθα τα παιδιά και αυτά κατάλαβαν τι θέλω και κάναμε ένα καλό σερί 13ών νικών.»

Η ανάδειξη των
Δημητρίου – Δούβα
Μέσα από την σεζόν αυτή βγήκαν και δυο πολύ θετικά στοιχεία. Όπως τονίσαμε παραπάνω, ο 17χρονος Νίκος Δημητρίου έκανε την έκρηξη του φέτος, πετυχαίνοντας 8 γκολ και ήταν 4ος σε λεπτά συμμετοχής σε όλη την ομάδα. Ταυτόχρονα, αγωνίστηκε σε αρκετές θέσεις τόσο του κέντρου, αλλά και της επίθεσης.
Η έτερη αποκάλυψη ήταν ο 15χρονος Παντελής Δούβας, ο οποίος έπαιξε αρκετά παιχνίδια κυρίως ως δεξί μπακ (η φυσική του θέση είναι στόπερ), θέση στην οποία υπήρχε κενό. Ο κ. Χιώτης δεν έλλειψε να αναφερθεί στα δυο νεαρά παιδιά: «Υπήρχαν δυο παιδιά που πήραν συμμετοχή, αν και πριν δεν είχαν παίξει αρκετά στην ομάδα. Ο Νίκος Δημητρίου θεωρώ πως ήταν η αποκάλυψη του Ασπροχώματος φέτος, πήρε παιχνίδια και τα πήγε πολύ καλά.
Ο Παντελής Δούβας, ο οποίος έπαιξε πολλά ματς παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είχαμε ένα κενό στην θέση του δεξιού μπακ. Θεωρώ πως είναι δύσκολη η θέση του στόπερ για την κατηγορία, είναι μια θέση μεγάλης ευθύνης. Ο Παντελής στην ηλικία του μπορεί να υπερέχει απέναντι σε συνομηλίκους του ωστόσο σε με μεγαλύτερες ηλικίες πιστεύω πως δεν είναι έτοιμος ακόμα να παίξει στόπερ».

«Περιμένω
την διοίκηση»
Κλείνοντας, ο κ. Χιώτης αποκάλυψε πως δεν έχει συζητήσει ακόμα με την διοίκηση για το αν θα ανανεώσει για του χρόνου: «Δεν υπάρχει κάτι ακόμα, περιμένω την διοίκηση να κάνει τις συναντήσεις της, να πάρει τις αποφάσεις της και να με ενημερώσει για να μιλήσουμε. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει κάποια επαφή.»

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου