Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο Ακάδημος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας την επόμενη σεζόν στην Γ΄ Εθνική!

ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAY OFF ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ 63-56

● ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΤΟ, ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΑΝΑ – ΚΟΥΤΙΒΑ
● ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ


Στην Γ΄ Εθνική θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ακάδημος, ο οποίος επικράτησε με ….. 63-56 του Σ.Δ.Υ. Τρίπολης στον μεγάλο τελικό των play off της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ στην 2η και 3η περίοδο, όμως στο τελευταίο 10λεπτο ο Ακάδημος «έχτισε» μια διαφορά που κυμαινόταν στους 7-10 πόντους και κατάφερε μέχρι τέλους να διατηρήσει το προβάδισμα.
Η καλαματιανή ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τον Σκοπέτο, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους και πέτυχε κρίσιμα καλάθια για την ομάδα του, μεταξύ των οποίων και τρία (!) buzzer beater. Από κοντά και ο Γεωργανάς που προσέφερε πολύτιμες λύσεις όπου η ομάδα «κόλλαγε» και ο Κουτίβας «σκέπασε» το καλάθι και βοήθησε τα μέγιστα σε άμυνα και ριμπάουντ!
Από την άλλη οι Δρομείς είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μπουρή που σε αρκετές φάσεις ήταν ασταμάτητος, όμως στο φινάλε δεν είχε βοήθειες καθώς ο Παπακώστας φορτώθηκε με φάουλ και δεν μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα.


Η εξέλιξη του αγώνα
1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αργά το ματς, μην καταφέρνοντας να σκοράρουν εύκολα.
Ο Γεωργανάς με καλάθι και φάουλ πέτυχε τους πρώτους πόντους του αγώνα για τον Ακάδημο, με την Τρίπολη να απαντά με τον Ρεκουνιώτη.

Ο Σκοπέτος με ακροβατικό λέι απ πέτυχε το 4-2, ο Μπουρής απάντησε με σουτ από μέση απόσταση (4-4). Οι πόντοι αυτοί ήταν και οι τελευταίοι για τους Δρομείς στο 10λεπτο, καθώς για τα υπόλοιπα 5 λεπτά δεν σκόραραν! Η είσοδος του Κουτίβα ο οποίος έκανε «πάρτι» σε ριμπάουντ και άμυνα, καθώς και η επιθετική αμυντική συμπεριφορά του Ακάδημου μπλόκαραν τελείως τους δρομείς που αστοχούσαν σε πολύ δύσκολα σουτ. Ο Π. Γιαννακόπουλος με τρίποντο και ο Γεωργανάς με 5 συνεχόμενους πόντους (αριστερό hook στο post, καλάθι και φάουλ + βολή στον αιφνιδιασμό) έφεραν το σκορ στο 12-4 και ο Σκοπέτος με απίστευτο buzzer beater τρίποντο έκανε το 15-4 της πρώτης περιόδου.


2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Αν και στο ξεκίνημα η διαφορά ανέβηκε στο 17-4 με τρομερό καλάθι του Γεωργανά, οι Δρομείς κατάφεραν μετά από 6 (!) λεπτά να σκοράρουν με τον Μπουρή να παίρνει «φωτιά» και να μειώνει σε 17-10 με δυο τρίποντα στην κίνηση! Ο Σκοπέτος πέτυχε το 19-10, όμως ο Παπακώστας με 4 σερί πόντους από σουτ μέσης απόστασης και από αντεπίθεση έφερε την ομάδα του στο -5 (19-14).

Ένα δύσκολο καλάθι και ένα λέι απ του Λουρμπέα από «back door» πάσα του Γεωργανά έκανε το σκορ 23-14, όμως οι Δρομείς είχαν και πάλι απάντηση μέσω της γραμμής της «φιλανθρωπίας».
Έφεραν το παιχνίδι στο 23-21 με 7/8 βολές (2/2 του Πεζιρκιανίδη, 3/4 του Κακουλίδη και 2/2 του Μπουρή), ο Κουτίβας με 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ του Ρεκουνιώτη έκανε το 24-21 όμως ο Καλούλι με τρίποντο στο τρανσίσιον έφερε το ματς στα ίσια για πρώτη φορά από το 4-4 της πρώτης περιόδου.
Ο Παπακώστας πέτυχε το 24-26 με καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ, όμως ο Σκοπέτος είχε και πάλι την απάντηση, καθώς με νέο buzzer beater τρίποντο έκανε το 27-26 για τον Ακάδημο!!!



3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ο Ακάδημος πήρε και πάλι καλό προβάδισμα στο ξεκίνημα του 3ου 10λεπτου με καλάθια των Γεωργανά (4π.) και Λουρμπέα και χάρις σε εξαιρετική άμυνα κράτησε τους Δρομείς χωρίς πόντο για 2μιση λεπτά για το 34-26. Η απάντηση των Αρκάδων ήταν άμεση και με σερί 7-0 από
τέσσερις πόντους των Παπακώστα (με ωραία περιστροφή) – Μπουρή (αντεπίθεση) καθώς και με τρίποντο του Πετσούνη έφερε το παιχνίδι στο 34-33.
Ο Σκοπέτος και πάλι «τρύπησε» την άμυνα των Δρομέων και με ωραίο λέι απ και φάουλ, έκανε το 36-33.
Ωστόσο, ο Μπουρής πήρε και πάλι μπρος και με 5 συνεχόμενους πόντους (καλάθι και φάουλ + βολή και σουτ) έβαλε την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι.
Ο Κουτίβας ισοφάρισε σε 38-38, ο Γεωργανάς με 1/2 βολές έβαλε την ομάδα του μπροστά και ο ΣΚοπέτος πέτυχε το 41-38 με εκτός ισορροπίας σουτ διαμόρφωσε το 41-38 του 3ου 10λεπτου.


4η ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ο νεαρός γκάρντ με τον ίδιο τρόπο πέτυχε 4 μαζεμένους πόντους για το 45-38,ο Μπουρής μείωσε σε 40-45 με ωραία κίνηση και καλάθι, όμως ο Π. Γιαννακόπουλος με καλάθι και φάουλ σκόραρε για το 47-40.
Ο Πεζιρκιανίδης με τρίποντο μείωσε σε 43-47, αλλά ο Σκοπέτος είχε και πάλι την απάντηση, καθώς με λέι απ και φάουλ + βολή έφερε την ομάδα του στο +7 (50-43) φτάνοντας τους 7 πόντους σε δυο λεπτά!
Ο Πεζιρκιανίδης με 1/2 βολές έκανε το 44-50, ο Γεωργανάς έκανε το 52-44 και ο Πεζιρκιανίδης και πάλι πέτυχε το 52-46 μετά από αντιαθλητικό φάουλ.
Όμως η απάντηση του Ακάδημου ήταν άμεση, καθώς ο Λουρμπέας με 2/2 βολές σημείωσε το 54-46 και ο Γεωργανάς ίσως έβαλε τους πιο σημαντικούς πόντους του αγώνα, καθώς με καλάθι και φάουλ +βολή έφερε την ομάδα του στο 57-46 και σε διψήφια διαφορά πόντων για πρώτη φορά μετά την 2η περίοδο!
Ο Μπουρής απάντησε με 2/2 βολές (48-57), ο Καζολέας το ίδιο για το 59-47 και αμέσως ο Σπαντιδέας μείωσε στους 9 με 2/4 βολές (59-50).
Όμως ο Κουτίβας και πάλι με βολές έκανε το 60-50 με δυο λεπτά να απομένουν. Η Τρίπολη έκανε την τελευταία της προσπάθεια με 1 λεπτό να απομένει και με 5 πόντους από Μπουρή και Πετσούνι (καλάθι και φάουλ) μείωσε σε 56-62,  όμως απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα και το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει.

Άνοιξαν οι …σαμπάνιες!






Με την λήξη του αγώνα οι παίκτες του Ακάδημου προέβησαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.
Παίκτες, διοίκηση, τεχνικό τιμ και φίλοι του Ακάδημου γιόρτασαν με την ψυχή τους, πήραν το Κύπελλο από τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και άνοιξαν …σαμπάνιες!
Τα 10λεπτα: 15-4, 27-26, 41-38, 63-56


Διαιτησία: Ταβουλαρέας Κ. – Κυριακόπουλος Ι.
Κριτές: Μάλαμα Στ. – Ζερμπίνος Κ. – Κυριακοπούλου Μ.
Κομισάριος: Δαμουράς Χρ.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ: Ανδριανόπουλος, Λουρμπέας 6, Ν. Γιαννακόπουλος, Καραμπάτσος, Σκοπέτος 22 (3 τρ.), Αλοίμονος 2, Π. Γιαννακόπουλος 6 (1 τρ.), Σπαντιδέας 2, Αθανασόπουλος, Γεωργανάς 14, Κουτίβας 5, Καζολέας 6

Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Πολυζωγόπουλος, Καλούλι 3 (1 τρ.), Σινανάι, Φραγγέας, Πεζιρκιανίδης 10 (1 τρ.), Πετσούνη 5 (1 τρ.), Κακουλίδης 3, Ρεκουνιώτης 6, Μπουρής 21 (2 τρ.), Κουτσουγέρας, Παπακώστας 9 (1 τρ.)

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου