Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Βάθρο και Εθνική ομάδα για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο!

ΗΡΘΕ 2ος ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST

ΜΕ 4 ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΣΕ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΙΤΕΑ Ο Ν.Ο.Κ.


Την κλήση του στην Εθνική Ιστιοπλοϊκή ομάδα κέρδισε ο νεαρός ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμάτας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο διεξήχθη στις 12-16 Απριλίου.
Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των αθλητών του Ν.Ο.Κ. δεν ήταν οι αναμενόμενες, επειδή ο κόλπος του Πόρτο Ράφτη αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους 260 ιστιοπλόους. Ο καιρός ήταν μεταβατικός, δηλαδή περιελάμβανε όλες τις συνθήκες, μπονάτσες και αερίδια που έφτασαν τους 35 κόμβους.
Ο αγώνας διεξήχθη σε 9 ιστιοδρομίες με πολλές απαιτήσεις και ιδιαίτερες τοπικές καιρικές συνθήκες .

Στον ασημένιο στόλο ο Ηλιόπουλος ήρθε δεύτερος, ο Ευστάθιος Τσάμης 31ος, ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος 56ος, ενώ στον χάλκινο στόλο συμμετείχαν οι Στεφανία Αδαμοπούλου (11η) και Γιώργος Γαλανόπουλος (54ος).
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος βγήκε πρώτος αθλητής της Περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος και αυτομάτως μέλος της Εθνικής ομάδας για τους Βαλκανικούς αγώνες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ρουμανία!

Τέσσερις αθλητές
σε Γαλαξίδι – Ιτέα
Με τέσσερις συνολικά αθλητές συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist – 11χρονα. Οι δυο αυτοί αγώνες διεξήχθησαν στις 23-26 Απριλίου και στον πρώτο αγώνα συμμετείχαν οι Παναγιώτης Κατσούλας και Ανδρέας Γουλάς, ενώ στα Optimist αγωνίστηκαν οι Γιώργος Τσάμης και Αγγελική Αδαμοπούλου.
Οι καιρικές συνθήκες στους κόλπους της Ιτέας και του Γαλαξίου τα είχαν όλα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ν.Ο.Κ.

Μαλιστα, την τελευταία μέρα δεν διεξήχθησαν καν ιστιοδρομίες στο Γαλαξίδι, λόγω άπνοιας και ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι αγώνες διεξήχθησαν υπό αέρα 6 και 7 μποφόρ!]
Στα LASER 4,7 ο Κατσούλας κατέλαβε την 40η θέση και ο Γούλας την 54η θέση. Στα OPTIMIST έγιναν 7 ιστιοδρομίες με τον Τσάμη να παίρνει την 81η θέση και την Αδαμοπούλου να παίρνει την 37η θέση στα κορίτσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου