Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Η παραχώρηση εκτάσεως 12.219,14 τ.μ. για το γήπεδο ΑμφείαςΈκταση 12.219,14 τ.μ. της Ιεράς Μονής Βουλκάνου στη θέση «Παλιολίτριβο» της Τοπικής Κοινότητας Αμφείας του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αθλητές δραστηριότητες, παραχώρησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, γεγονός που γνωστοποίησε με επιστολή προς το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Η επιστολή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσία Οικονομικών:
«Εις απάντησιν της από 08-08-2013 αιτήσεώς σας (…) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρίαν Αυτής της 19-03-2014 απεφάσισεν, όπως παραχωρηθή προς υμάς κατά χρήσιν (διά χρησιδανείου) εκκλησιαστική έκτασις 12.219,14 τ.μ. , ανήκουσα εις την ρευστοποιητέαν περιουσίαν της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, εμφαινομένη εις το από Αυγούστου 2011 τοπογραφικόν διάγραμμα του μηχανικού κ. Ιωάννου Μανδηλάρη και κειμένη εις την θέσιν «Παλιολίτριβο» της Τοπικής Κοινότητος Αμφείας του Δήμου σας, προκειμένου ίνα χρησιμοποιηθή δι’ αθλητικάς δραστηριότητας (…)».
Από τη πλευρά του ο δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και τον Πρόεδρό της, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με μέριμνα του οποίου πραγματοποιήθηκε σχετική εισήγηση και ελήφθη η παραπάνω απόφαση.
Στον προγραμματισμό του Δήμου είναι η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015, η κατασκευή αθλητικού κέντρου με γήπεδο ποδοσφαίρου στην Άμφεια, στην προαναφερθείσα έκταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου