Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


Πολυεθνική εγκληματική ομάδα



οι διακινητές των λαθραίων τσιγάρων


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ προκειμένου να απολογηθούν πήραν οι εμπλεκόμενοι με βαριές κατηγορίες στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα με επιχείρηση ανοικτά της Μαραθούπολης πρόσφατα.
Οι εμπλεκόμενοι, που ξεπερνούν τα 12 άτομα, οδηγήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα Κυπαρισσίας με τις κατασχεμένες ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων που ξεπερνούν τους 12,5 τόνους, ο κύριος όγκος των οποίων ανακαλύφθηκε στα αμπάρια του πλοίου, το οποίο οι δυνάμεις του Λιμενικού καταδίωξαν προκειμένου να το ακινητοποιήσουν.
Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, έναν Έλληνα κάτοικο από χωριό της Κυπαρισσίας, ένα Έλληνα από την Χώρα και έναν κάτοικο Γαργαλιάνων, καθώς και έξι Ουρκανούς διακινητές, ενώ εικάζεται ότι στο κύκλωμα παρασκευής συμμετείχαν και άλλα άτομα που είχαν διακριτό ρόλο και βαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και λαθρεμπορίας. Το κύκλωμα, φαίνεται ότι διέθετε ιεραρχική δομή, ενώ οι πραγματικοί εγκέφαλοι της υπόθεσης πιθανόν να μην έχουν συλληφθεί, καθώς το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από ακτή της Ιταλίας κατά πάσα πιθανότητα, ενώ υπήρχαν συνεργοί στην στεριά, οι οποίοι είχαν μεγάλη ανάμιξη στην λειτουργία του κυκλώματος, όπως έγραψε το kyparissianews. Η ογκώδης δικογραφία για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης με χαμένους δασμούς για το Δημόσιο, δείχνει ότι η υπόθεση θα κρατήσει καιρό μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου