Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


 Καυτή συνεδρίαση για την ρύθμιση



οφειλών στο Δήμο Τριφυλίας

ΕΝΤΑΣΗ χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς θεωρήθηκε ότι το σώμα είναι πολιτικό όργανο και όχι εισπράκτορας με αφορμή την εγκύκλιο για τα χρέη.
Ο Σωτ. Μπακούρος τόνισε ότι η μειοψηφία την καταψηφίζει, καθώς πρέπει να υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις ενώ ο Σαρ. Κουκούμης αμύνθηκε λέγοντας ότι τις ρυθμίσεις θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και όχι οι μεγάλοι οφειλέτες, ενώ ο Γιαν. Καλκαβούρας πρόσθεσε ότι τα χρέη, αν θέλουμε να λειτουργήσει ο Δήμος, πρέπει να εισπραχθούν.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας είπε ότι την ευθύνη έχει το υπουργείο, ενώ ο Δήμος δέχεται οτι συμφωνα με την εγκύκλιο το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ορίσει τον ανώτατο αριθμό δόσεων σε οφειλέτες, καθώς οι δημότες θέλουν να κάνουν ρυθμίσεις. Ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει την πρόταση οικονομικής επιτροπής αλλιώς δεν θα γίνουν ρυθμίσεις με άσχημες συνέπειες στους δημότες. Η μείζων αντιπολίτευση μίλησε για εκβιαστικά διλλήματα στο πρόβλημα των οφειλών, ζητώντας γενναία μείωση οφειλών κατά 50%. Κατά πλειοψηφία τελικά πέρασε το θέμα μετά από  ψηφοφορία.
ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Δημ. Μπασδάνης έθεσε το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, διαβάζοντας την ανακοίνωση των υπαλλήλων η οποία κυμαίνεται σε σκληρό ύφος για την επικείμενη απόλυση των εργαζομένων εκτιμώντας ότι τα κριτήρια θα είναι η δεξαμενή απολύσεων. Στην αίθουσα βρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου που αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. Διάβασε επίσης το σχέδιο ψηφίσματος του Σώματος. Για το νέο σκέλος που αποσκοπεί στην μείωση του προσωπικού με εργαλείο την συγκριτική αξιολόγηση δημιουργώντας νέα δεξαμενή διαθεσιμότητας εκτίμησε ότι στρεβλώνει κάθε έννοια ορθής αξιολόγησης για ουσιαστική ενίσχυση των δομών του Δήμου.
Από τη πλευρά των εργαζομένων μίλησε Σπύρος Σαρδέλης για την διαθεσιμότητα λέγοντας ότι δεν ισχύει η αξιολόγηση που υποχρεούνται οι δήμοι πιστεύοντας στη πραγματική αξιολόγηση των υπαλλήλων ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία των Δήμων, λέγοντας ότι 200 δήμοι στη χώρα δήλωσαν ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί. Υπογράμμισε ότι ο νόμος δημιουργεί «άχρηστους υπαλλήλους», ενώ πρότεινε την κατάργηση του νόμου γιατί δεν προσφέρει τίποτα στους δήμους και τάχθηκε κατά της απόφασης ποσόστωσης στην αξιολόγηση των υπαλλήλων.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου