Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ολοκληρώνεται ο Βιολογικός Κοπανακίου



 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κατασκευαστικά τις ημέρες που διανύουμε ο Βιολογικός καθαρισμός της Δ.Ε.Αετού με την σύμπραξη της Περιφέρειας και ορατό το ενδεχόμενο μελλοντικά να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Τις εγκαταστάσεις του δικτύου ακαθάρτων είχαν επισκεφθεί μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου πριν από λίγο καιρό όπου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο που έχει δρομολογηθεί. Μάλιστα τόνιζε ότι βιολογικό διεκδικεί η ορεινή Τριφυλία, με τον βιολογικό του Κοπανακίου που αποτελεί όνειρο των κατοίκων χαρακτηρίζοντάς τον ως έργο πνοής. Υπενθύμισε ότι στις εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν "οι δεξαμενές συγκέντρωσης και επεξεργασίας των λυμάτων, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να λειτουργήσει με καθαρό νερό για τρεις μήνες και ακολούθως θα αναστείλει την λειτουργία του και όταν ολοκληρωθούν τα δίκτυα αποχέτευσης στην περιοχή Κοπανακίου το οποίο είναι σε εξέλιξη θα λειτουργήσει σε πλήρη μορφή". 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Το έργο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Κοπανακίου και βοθρολύματα από τις γύρω περιοχές, ενώ διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος. Το καθαρό νερό θα έχει απορροή στο ποτάμι της περιοχής, ενώ το συνολικό κόστος αγγίζει το 1,3 εκατ. ευρώ. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι έργο τελευταίας τεχνολογίας με αρωγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις εναρκτήριες εργασίες επί δημαρχίας Βόγκα, ενώ το έργο θα αποτελέσει ανακούφιση για τους κατοίκους της περιοχής. Με άρτιες εγκαταστάσεις και δρόμο πρόσβασης σε αυτές. Το έργο θα είναι μονάδα επεξεργασίας κλειστού τύπου, όπως ο Βιολογικός καθαρισμός της Κυπαρισσίας.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου