Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

FOCUS ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Μεσσηνιακός Γ.Σ.: Η επόμενη μέρα!

● ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Ο ΕΛΒΙΟ ΜΑΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
● ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ, ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ


Μπορεί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Μεσσηνιακού να κάνουν διακοπές, οι εξελίξεις στο «πράσινο» στρατόπεδο εξακολουθούν να τρέχουν αν και είναι νωρίς ακόμα.
Μπορεί μεταγραφικά να μην έχουν γίνει κινήσεις, όμως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ήδη προσεγγίσει ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ και υπάρχει θετική διάθεση από τις δυο πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας τους.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπήρξε μια διερευνητική επαφή με τους Κώστα Αργυρόπουλο, Βασίλη Μπεγέτη, Γιάννη Χελά και Άγγελο Μπαστακό και όπως επιβεβαίωσε μέλος του τεχνικού τιμ του Μεσσηνιακού, οι τέσσερις υποθέσεις αναμένεται να έχουν αίσιο τέλος.
Στο ρόστερ των «πρασίνων» την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται και τρεις ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν από τον δανεισμό τους. Αναφερόμαστε στους Διονύση Δημόπουλο (Δόξα – όλη τη σεζόν), Δημήτρη Μανωλόπουλο (Πάμισος – μισή σεζόν) και Στάθη Αρβανίτη (Φαραί – όλη τη σεζόν).

Η φιλοσοφία
της επόμενης χρονιάς
Στο αγωνιστικό κομμάτι και δη στο τεχνικό τιμ έχει υπάρξει μια …τροποποίηση. Ο Έλβιο Μάνα αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε μέχρι πρότινος ο Δημήτρης Τσάκωνας, αυτόν του επικεφαλή του αγωνιστικού τμήματος, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας του δεύτερου.
Αυτό δεν σημαίνει πως το «τρίο» των Μάνα – Τσάκωνα, αλλά και του Γιώργου Κατσούλη θα «σπάσει», απλά η διαφορά θα είναι πως ο Μάνα θα παίρνει τις αποφάσεις, με τους Τσάκωνα – Κατσούλη να βοηθούν.
Η φιλοσοφία του Μεσσηνιακού για την νέα χρονιά θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη από την περασμένη σεζόν στην Γ΄ Εθνική. Τότε στόχος ήταν το ρόστερ να αποτελείται σε πρώτη φάση αποκλειστικά από Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές και σε δεύτερη οι ποδοσφαιριστές αυτοί να βρίσκονται σε καλή ηλικία.
Φέτος λοιπόν, το βάρος πέφτει στο δεύτερο σκέλος και σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο Μεσσηνιακός διαθέτει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που είτε πήραν συμμετοχή πέρσι, είτε αναδείχθηκαν προς το τέλος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ποδοσφαιριστές αυτούς και τις ηλικίες τους: Δήμος Νινιός (22), Στέλιος Σπανός (22), Κυριάκος Πουλάκος (19), Βασίλης Κουρέας (19), Ηλίας Μερκούρης (21), Σωτήρης Κουκούτσης (18), Φώτης Κουλουράς (20), Άρης Σταματελόπουλος (19), Ηλίας Μπιζίμης (20) Γιάννης Πετρόγιαννης (24). Θεωρητικά πάντα, αν προσθέσουμε σε αυτούς τους Δημήτρη Μανωλόπουλο (20), Διονύση Δημόπουλο (22) και Στάθη Αρβανίτη (25), Γιώργο Κυριακόπουλο (24)  τότε μπορούμε εύλογα να συμπεράνουμε πως το πλάνο του Μεσσηνιακού είναι ήδη σε καλό δρόμο!
Φυσικά, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα μείνουν όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές, όμως το γεγονός πως είναι όλοι Μεσσήνιοι και σε μικρή ηλικία αποτελεί από μόνο του αφορμή για υποθέσεις, απ’ τη στιγμή που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Μεσσηνιακού.

Επιβάλλεται
ο πρωταθλητισμός
Το τεχνικό τιμ των «πράσινων» έχει ξεκαθαρίσει κάτι: Η πορεία του Μεσσηνιακού στην Α΄ τοπική της σεζόν 2014-2015 θα είναι πορεία πρωταθλητισμού! Ανεξάρτητα από το γεγονός πως η κατηγορία θα είναι ανταγωνιστική μέχρι ...το κόκκαλο, ανεξάρτητα από τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας.
Η επιστροφή στην Γ΄ Εθνική κρίνεται επιτακτική και από την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, οι διακοπές τελειώνουν και ξεκινούν τα …τηλέφωνα και ο σχεδιασμός!


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου