Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του 20ου Φεστιβάλ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κέρδισε τις εντυπώσεις ενθουσιάζοντας το κοινό που πλέον παρακολουθεί παραστάσεις και στο νεότευκτο και ακόμα ευρισκόμενο σε υπολειτουργική κατάσταση Μέγαρο Χορού.

Ανάμεσα στους ανθρώπους του χορού που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, το παρών έδωσαν μόνιμοι επισκέπτες του Δ.Φ.Χ. αλλά και πολλοί καινούργιοι.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους της πρεμιέρας διακρίναμε τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον πρώην υπουργό και νυν πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο, τους εικαστικούς Γιάννη Ψυχοπαιδη, Σπύρο Φέγγο, τους δημάρχους Παναγιώτη Νίκα, Στάθη Αναστασόπουλο, Δημήτρη Καφαντάρη, Δημήτρη Γιαννημάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αργυράκη, τον αρχιμανδρίτη Φίλιππο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη με τη σύζυγό του συγγραφέα Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, τον πρόεδρο της Λυρικής Σάκη Θεοδωρόπουλο, τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, τους πρώην δημάρχους Παναγή Κουμάντο και Χρήστο Μαλαπάνη, τους επιχειρηματίες Κώστα Παπαδημητρίου και Νικήτα Κάρτσωνα, τον βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Βίκυ Καρέλια που είχε συνομιλία με τον υπουργό, τον Ολλανδό επιτετραμμένο, τον πρόεδρο της ΦΑΡΙΣ Νίκο Μπασακίδη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Αντιλόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλο και βέβαια την καλλιτεχνική διευθύντρια του Δ.Φ.Χ.Κ. Βίκυ Μαραγκοπούλου, που με το επιτελείο των συνεργατών της έστησε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με παραστάσεις, σεμινάρια κ.ά.
Σημαντικές επισκέψεις αναμένονται και τις επόμενες ημέρες πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών αλλά πρωτίστως ανθρώπων του πολιτισμού.
Θα επανέλθουμε…

Θ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου