Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΑΦΡΑ, ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Συνελήφθη τραυματισμένος ο καταζητούμενος



«τρομογαμπρός» της Μεσσηνίας Νίκος Μαζιώτης

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΤΑΝ ο Νίκος Δένδιας παρέδιδε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στον Βασίλη Κικίλια, στις 10 Ιουνίου, είχε δηλώσει για την τρομοκρατία: «Αν το πρόγραμμα που έχει τεθεί ακολουθηθεί, θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Όπως τελικά αποδείχθηκε χθες, η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη από καιρό, καθώς είχε πληροφορίες ότι ο τρομοκράτης βρισκόταν στην Αθήνα. Τα μπλόκα της Αστυνομίας στην επαρχία είχαν αναγκάσει τον Νίκο Μαζιώτη να πάρει το ρίσκο να κρυφθεί στην πολυάνθρωπη πρωτεύουσα. Η αντιτρομοκρατική, μάλιστα, είχε φθάσει πολύ κοντά στη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο οριακά πρόλαβε και αποχώρησε από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει.
Εκτός από την μεταμφίεση, ο τρομοκράτης κατείχε πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Μιχαλέκης Μιχαήλ, του Νικολάου και της Αρχοντίας. Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, με τα πλαστά στοιχεία ο Νίκος Μαζιώτης αγόρασε το 2013 αυτοκίνητο, το οποίο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι χρησιμοποίησε στην ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας. Επίσης, ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. δήλωσε ότι έχει ταυτοποιηθεί η ενοχή του στις ληστείες τραπεζών στα Μέθανα και την Κλειτορία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την δράση του.
Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν υπόνοιες συμμετοχής του και στην ληστεία της τράπεζας στο Δώριο, που λόγω της Καλαματιανής καταγωγής της συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, την ληστεία είχαν ακολουθήσει μεγάλης έκτασης έρευνας σε όλο το Νομό. Τελικά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Μεσσήνιος «τρομογαμπρός» πήρε μέρος στη ληστεία ή αν  είχε καταφύγει στη Μεσσηνία για να χαθούν τα ίχνη του, μετά τον Ιούνιο του 2012.
 Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης έφθασε με τον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι. Για το λόγο αυτό η Αστυνομία κάνει έρευνες να βρει από ποιο σταθμό επιβιβάστηκε, ώστε να ξεκινήσει έρευνες για την ανακάλυψη πιθανής γιάφκας.
Επειδή όμως στο Μοναστηράκι υπήρχε σε εξέλιξη επιχείρηση καταπολέμησης του παρεμπορίου και ήταν πολυάριθμη η αστυνομική παρουσία, μπήκε σ’ ένα κατάστημα, για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς ή σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ αντιλήφθηκε τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν. Μία πελάτισσα ή κάποιος από το προσωπικό του καταστήματος ειδοποίησε τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. για τον μεταμφιεσμένο ύποπτο πελάτη.
Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί, αλλά ο Νίκος Μαζιώτης άρχισε να τρέχει στα στενά, ενώ δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έριξε 8 σφαίρες, οι οποίες τραυμάτισαν έναν ειδικό φρουρό και ελαφρύτερα δύο τουρίστες. Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαφύγει με ταξί, αλλά αυτό μπλοκαρίστηκε από την κίνηση σε φανάρι της οδού Μητροπόλεως. Βγήκε από το ταξί και άρχισε πάλι να τρέχει. Σε ένα σημείο, που δεν υπήρχε κόσμος, ένας αστυφύλακας, με μία βολή, τον τραυμάτισε στο δεξί χέρι του κι έπεσε αιμόφυρτος.
Την σύλληψη του Μαζιώτη ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας για την ανακάλυψη τυχόν συνεργών του. Ενώ, προσήχθη στην Αστυνομία και ο οδηγός ταξί και ερευνάται αν φοβήθηκε και εξαφανίστηκε ή είναι συνεργός του Μαζιώτη και τον περίμενε για να τον φυγαδεύσει.
ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση που κράτησε 2,5 ώρες.
ειδικός φρουρός Νίκος Παναγιωτόπουλος που συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας» και τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό από τη σφαίρα του καταζητούμενου τον οποίο καταδίωξε βοηθώντας τους συναδέλφους του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου 401 ΓΣΝΑ. Το βλήμα του προκάλεσε διαμπερές τραύμα, ενώ δέχθηκε άλλο ένα στο ύψος του θώρακα, που όμως σφηνώθηκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του σώζοντας τη ζωή του! Στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας που ενημερώθηκε για όσα είχαν συμβεί από τη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Με τον ειδικό φρουρό επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά που τον συνεχάρη και του ευχήθηκε περαστικά.
Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής. Ο ένας, Γερμανός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο κρουαζιερόπολοιο, με το οποίο ταξιδεύει.
Ο δεύτερος τουρίστας που τραυματίστηκε, ένας νεαρός Αυστραλός, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό, με τραύμα στο πόδι. Όπως είπε, έτρωγε αμέριμνος όταν άκουσε πυροβολισμούς και μπήκε στο εσωτερικό του εστιατορίου όταν τον βρήκε η σφαίρα, πιθανότατα όπως είπε από αστυνομικό. Τον τραυματία επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Βασ. Κικίλιας και ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου