Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πρωτοποριακή μελέτη για την διαχείριση των πλαστικών θερμοκηπίου στην Τριφυλία

 
ΜΙΑ πρωτοποριακή μελέτη για την διαχείριση των πλαστικών θερμοκηπίου πραγματοποιείται αυτές της ημέρες στην Τριφυλίας από φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών με έμφαση στην ολοκληρωμένη διαχείριση με βάση τις νέες τεχνολογίες και την ενεργή στήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Ο Παναγιώτης Σαμπαζιώτης, που κατάγεται από την Κυπαρισσία, είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Αγρίνιο και κάνει την πρακτική του στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας τονίζει ότι "ετοιμάζεται καταγραφή των υπολειμμάτων πλαστικών στη περιοχή μας και το πως το διαχειρίζονται οι αγρότες με τελικό στόχο να δούμε κατά πόσο ανακυκλώνονται προτείνοντας λύσεις για τελική διαχείριση".  Η χρήση πλαστικών θερμοκηπίου στην Τριφυλία είναι εκτεταμένη. Μίλησε για διάθεση από τους παραγωγούς με περιβαλλοντική διαχείριση στο έπακρο "καθώς η περιβαλλοντική πολιτική μάς αφορά όλους λόγω της κλιματικής αλλαγής". Προτείνει μάλιστα στους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το αντικείμενο καθώς η περιοχή μας είναι παράδεισος στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ο διευθυντής Αγροτικής οικονομίας Αντώνης Παρασκευόπουλος πρόσθεσε ότι "η διαχείριση των πλαστικών καταγράφεται με κατανάλωση για κάλυψη θερμοκηπίων και λευκού πλαστικού, ενώ υπάρχει ερωτηματολόγιο για παραγωγούς και διακινητές ώστε να αποκρυσταλλωθεί μια εικόνα των συνολικών μεγεθών". Υπενθύμισε ότι "ταυτόχρονα θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που προμηθεύονται οι παραγωγοί ώστε να ταυτίσουμε τον όγκο του πλαστικού που χρησιμοποιείται ώστε να δούμε σε τι ποσοστό οδεύει προς ανακύκλωση και σε τι όχι". Επισήμανε ότι τελικός στόχος είναι η βελτίωση του συστήματος, η ευαισθητοποίηση των χρηστών στο πλαστικό αλλά και όσους τα παράγουν, καθώς το ζητούμενο είναι εκτός από ποιοτικά προϊόντα και ασφαλή με φιλική περιβαλλοντική μέριμνα με προστιθέμενη αξία στο προϊόν ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει την ποιότητα των ειδών που καταναλώνει".

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου