Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΣΑΝΤΟΒΑ

Βούλγαρης - Λυκούδης- Γκιουτζίδης
πρωταθλητές στο 1ο Τουρνουά Beach Basketball

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Η ομάδα των Βούλγαρη – Λυκούδη – Γκιουτζίδη κέρδισε την πρωτιά στο 1ο Τουρνουά Beach Basketball στην Ακτή Σάντοβα!
Αυλαία με ικανοποίηση και προπαντός αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία έπεσε την περασμένη Κυριακή στο Ακτή beach bar Σάντοβα που για πρώτη φορά επιχείρησε μια τέτοια αθλητική διοργάνωση και πέτυχε!
Στο τουρνουά μπάσκετ στην άμμο που για πρώτη φορά έγινε στην πόλη της Καλαμάτας, δήλωσαν συμμετοχή 9 ομάδες και προσέφεραν στους πολυάριθμους φίλους και θεατές που βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ακτή Σάντοβα πλούσιο θέαμα με συναρπαστικές, υπό τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, αναμετρήσεις!
Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι κάτωθι:
Ομάδα 1: Βούλγαρης-Λυκούδης- Γκιουτζίδης
Ομάδα 2: Κανάκης- Νικολόπουλος- Αναστασόπουλος- Κουδούνης
Ομάδα 3: Γεωργιόπουλος- Σαραντόπουλος- Ζωγόπουλος
Ομάδα 4: Φωτάκης- Μυλωνάς- Σπηλιώτης
Ομάδα 5: Τσικούρης- Κούτρης Λεων.-Κίσσας
Ομάδα 6: Σπαντιδέας – Αμέρικας – Κούτρης Αντ.- Κονταργύρης Β.
Ομάδα 7: Μπάζιος – Σιδέρης -Θεοδωρόπουλος
Ομάδα 8: Κονταργύρης- Γεωργουλάκος -Κατσαρέας
Ομάδα 9: Καραγιαννίδης –Ευτυχιάκος –Καραγιαννίδης
Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τουρνουά, χρειαζόταν πολύ καλή φυσική κατάσταση και υψηλή τεχνική από τους αθλητές, προκειμένου να φτάσουν στις αντίπαλες ρακέτες, καθώς απαγορευόταν η ντρίπλα και επιτρέπονταν μόνο οι πάσες και τα σουτ. Αυτό απαιτούσε διαρκής κίνηση και επιδίωξη του παίκτη να παραμένει αμαρκάριστος για να προχωρήσει η ομάδα του στο αντίπαλο καλάθι. Τα καλάθια μετρούσαν όλα για 1 πόντο και οι παίκτες αγωνίζονταν – όπως ήταν φυσικό- χωρίς παπούτσια! Όρια γραμμών δεν υπήρχαν και σε περίπτωση που η μπάλα έπεφτε στην άμμο, ο πρώτος που θα την ακουμπούσε γινόταν δικιά του! Οι υπόλοιποι κανόνες ήσαν σαν του Μπάσκετ (π.χ. φάουλ-βολές κτλ.)
Οι σκληρές μάχες, σώμα με σώμα, στο εξαιρετικά δύσκολο αυτό παιχνίδι που απαιτεί δύναμη και υψηλή τεχνική κατάρτιση καθήλωσαν το φιλομπασκετικό κοινό που βρέθηκε το σαββατοκύριακο στην Ακτή Σάντοβα.


Οι μάχες του final four
Στο final four προκρίθηκαν οι τρεις κορυφαίες ομάδες των ομίλων και η καλύτερη δεύτερη. Κατόπιν κλήρωσης έγιναν οι δύο ημιτελικοί.
● Στον 1ο Ημιτελικό, αναμετρήθηκαν οι ομάδες των Βούλγαρη- Λυκούδη- Γκιουτζίδη και Τσικούρη- Λεων. Κούτρη-Κίσσα. Η νίκη κρίθηκε στον πόντο μετά από έναν «καυτό» αγώνα όπου με κομμένη την ανάσα οι θεατές αγωνιούσαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για τον νικητή! Νικητές οι τυπικά «γηπεδούχοι», Βούλγαρης- Λυκούδης- Γκιουτζίδης με σκορ 22-21!
● Στον 2ο Ημιτελικό αντιμέτωπες βρέθηκαν οι χαμένες ομάδες των ημιτελικών αυτές των Κανάκη –Νικολόπουλο – Αναστασόπουλο-Κουδούνη και Φωτάκη- Μυλωνά- Σπηλιώτη. Μετά το ισόπαλο 17-17, το παιχνίδι κρίθηκε στις προσωπικές βολές με νικητήρια την ομάδα των Φωτάκη-Μυλωνά-Σπηλιώτη με σκορ 22-18.

Ο Μεγάλος Τελικός
Φτάνοντας στον τελικό η αγωνία για το νικητή ήταν …διάχυτη. Εκεί βρέθηκαν οι δύο νικήτριες ομάδες των ημιτελικών αγώνων και μεγάλος νικητής απεδείχθη η ομάδα των Βούλγαρη- Λυκούδη- Γκιουτζίδη, με την ομάδα των Κανάκη-Νικολόπουλου- Αναστασόπουλου-Κουδούνη, να καταλαμβάνει την 2η θέση του τουρνουά!
Μετά το τέλος των αγώνων, έγιναν οι απονομές από τον ιδιοκτήτη του Ακτή Σάντοβα και διοργανωτή κ. Κούτρη στους τρεις πρώτους. Τα έπαθλα αντιστοιχούσαν σε δωρεάν προπονήσεις στο γυμναστήριο Free Motion, παγωτά από το Chillbox για όλους και επίσης δωρεάν βόλτες με tubes και  μαθήματα sup (stand up paddle) από τα Summer sports της Σάντοβας.
● Τέλος, να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η διοργάνωση ήταν σε «πειραματικό» στάδιο τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, η ικανοποίηση και η θέληση των συμμετεχόντων αθλητών να ξαναγίνει αποτελεί «εντολή» για τους διοργανωτές της Ακτής που έδωσαν την υπόσχεση το Τουρνουά να ξαναγίνει και μάλιστα πολύ καλύτερο μέσα στο καλοκαίρι 2014!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου