Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Από το εκκρεμές του ...Προσαλίκα στο μαρτύριο του ...Δρίκου

ΤΥΦΛΑ να έχει ο Στέλιος Προσαλίκας στις ατάκες. Ο Σωτήρης Δρίκος ξεπέρασε ακόμη και το περίφημο "εκκρεμές του Φουκώ" που είχε πριν από 14 χρόνια ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για τις ελληνικές προσδοκίες. «Η Ελλάδα είναι χώρα των προσδοκιών. Το βόλεϊ παραμένει εδώ και χρόνια άθλημα των προσδοκιών. Εγώ θέλω να προσεγγίζουμε και να υλοποιούμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που βάζουμε. Δεν κοιτάω τίποτε πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες, όταν δεν έχουν σχέση μ’ αυτό, θυμίζουν περισσότερο το μαρτύριο του Σίσυφου και δεν θέλω να είμαστε ούτε ο βράχος, ούτε ο Σίσυφος» είπε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Έλληνας κόουτς ο οποίος περιμένει δυσκολότερο τουρνουά από αυτό της Κοζάνης. «Το επίπεδο σ’ αυτό το τουρνουά θα είναι υψηλότερο. Είναι δύσκολο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Η Σλοβενία είναι αήττητη, το Κατάρ προκαλεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του, ενώ το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα που την περιμένουμε βελτιωμένη από το προηγούμενο τουρνουά. Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Κερδίσαμε μερικές μέρες προετοιμασίας, δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, χωρίς το μυαλό μας να φεύγει από τους αγωνιστικούς, τεχνικούς και τακτικούς στόχους μας παρεκκλίνοντας στους βαθμολογικούς". Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη χρησιμοποίησε διαφορετικά σχήματα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Θέλουμε να έχουμε σαφείς ρόλους στο ρόστερ. Το γεγονός ότι στην Κοζάνη είχαμε διαφορετική εξάδα κάθε φορά, έγινε για λόγους ανάγκης. Έχουμε παίκτες σε διαδικασία επανένταξης, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με περιορισμένες αλλαγές. Το άθλημά μας έχει να κάνει με υψηλή αγωνιστική συνοχή. Όταν οι αυτοματισμοί αναπτύσσονται και σε άλλους παίκτες, είναι εκθετικός ο βαθμός δυσκολίας και πολλαπλασιάζεται, γι’ αυτό χρειάζονται σαφείς ρόλοι, ακόμα και όταν χρειαστεί η βοήθεια κάποιου αθλητή να ενταχθεί και να καλύψει αυτούς τους αυτοματισμούς. Στόχος μας δεν είναι να παίζουν πολλοί αθλητές, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι».

Γιώργος Πετρέας: «Τα προβλήματα είναι
υπαρκτά και τεράστια αλλά τα ξεπερνάμε»
Από την πλευρά του ο Γιώργος Πετρέας στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική. «Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τεράστια, αλλά καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το σημαντικότερο και δυσκολότερο τουρνουά, γιατί θα βρούμε απέναντί μας πιο ισχυρές ομάδες αυτή τη φορά. Αντίπαλός μας στην πρεμιέρα είναι το Πουέρτο Ρίκο, πριν μια εβδομάδα δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς στη δεδομένη στιγμή, αλλά όταν ξανασυναντάς την ίδια ομάδα στην ίδια διοργάνωση αντιμετωπίζεις δυσκολίες, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε όλα τα αθλήματα. Θέλουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο όπως στην Κοζάνη και καλύτερο. Εκτός από την αγωνιστική βελτίωση, σημασία έχουν και τα καλά αποτελέσματα, εδώ όπου έχουμε φτάσει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε νίκες και να πάμε στο φάιναλ φορ της Γερμανίας. Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου στο Αλεξάνδρειο ο έμπειρος κεντρικός τόνισε:
«Ελπίζω οι φίλαθλοι να έρθουν, να μας στηρίξουν και να απολαύσουν όμορφο βόλεϊ. Πέρσι ο κόσμος ήταν πραγματικά ο έβδομος παίκτης μας και μας βοήθησε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε και φέτος να γίνουν οι φίλαθλοι τα φτερά που μας θα δώσουν τη πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ελπίζουμε να βρεθούν εδώ και εμείς να τους δώσουμε χαρά με την εμφάνιση και τα αποτελέσματά μας».


ΠΗΓΗ: ΣΤΟ ΦΙΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου