Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

1 ΜΕ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ελεύθερης Κατάδυσης 2014

ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ


1 με 7 Σεπτεμβρίου, στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014.
Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης θα γίνει με επίδειξη από συμμετέχοντες αθλητές στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας, αύριο στις 11 το πρωί.
Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος καταδύσεων για ακόμη μια φορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί αποτέλεσμα των επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων στην πόλη μας από το 2010 μέχρι σήμερα.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.
Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 30 αθλητές από χώρες της Ευρώπης, οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά., κάτι που συνεπάγεται 400 διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας, αλλά και προβολή της από το διεθνή Τύπο.

Απαγορεύεται η κολύμβηση σε δίαυλο
πλάτους 10 μ. έμπροσθεν του Elite
Για την εξυπηρέτηση των αγώνων, σημειώνεται ότι απαγορεύεται η κολύμβηση σε δίαυλο με πλάτος 10 μέτρων έμπροσθεν του Elite, ο οποίος εκτείνεται έως τους πλωτούς σημαντήρες που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στην εν λόγω περιοχή. Λόγω της κίνησης μεγάλου αριθμού σκαφών στο συγκεκριμένο χώρο, συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης και πλησίον αυτού του διαύλου κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή από 07.30 έως 15.30.

Επίδειξη ελεύθερης κατάδυσης
στο Δημοτικό Κολυμβητήριο
Για πρώτη φορά αύριο στην Καλαμάτα θα διοργανωθεί πρωτάθλημα / επίδειξη ελεύθερης κατάδυσης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Αθλητές από 12 χώρες θα διαγωνιστούν στα αγωνίσματα της Στατικής Άπνοιας (κράτημα της αναπνοής σε ακίνητη θέση για τη μέγιστη δυνατή διάρκεια) και Δυναμικής Άπνοιας (υποβρύχιο κολύμπι για τη μέγιστη δυνατή απόσταση - μακροβούτι). Η έναρξη της επίδειξης έχει ορισθεί για τις 11 το πρωί.
Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης, το οποίο συνδιοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας 1 με 7 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το υπέροχο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου