Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΛΕΕΙ Ο 25ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Η εγγύηση στα μετόπισθεν του Ακρίτα
ακούει στο όνομα Σπύρος Πιχιγιόνι!!!

ΜΙΛΑ ΣΤΗ «Φ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στα μετόπισθεν, ειδικά για τα δεδομένα της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας.
Ο Σπύρος Πιχιγιόνι αποτελεί εδώ και λίγες μέρες ποδοσφαιριστή του Ακρίτα Κορώνης και με την εμπειρία που έχει από τα μεσσηνιακά γήπεδα – αλλά και τις μεγαλύτερες κατηγορίες – μόνο χρήσιμος μπορεί να αποδειχθεί για την νεοφώτιστη στην Α΄ Τοπική ομάδα.
Ο Ακρίτας πρόσθεσε τόσο τον 25χρονο στόπερ, όσο και τον Ηλία Φλέσσα αν και κύριο μέλημά του ήταν να στηριχθεί σε παιδιά από την Κορώνη. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα και με τους ανθρώπους του Ακρίτα, αμφότεροι ταιριάζουν «γάντι» στην νοοτροπία της ομάδας λόγω εξαίρετου χαρακτήρα.
Ο Πιχιγιόνι, αν και μόλις 25 χρονών όπως προαναφέραμε, «κουβαλάει» μαζί του πάρα πολλές παραστάσεις από την Α΄ τοπική, αλλά και την Δ΄ Εθνική. Ξεκινώντας από τους Νέους της "Καλαμάτας", αγωνίστηκε στην Εράνη Φιλιατρών το 2009-2010 βοηθώντας τα μέγιστα στην παραμονή της Φιλιατρινής ομάδας στην κατηγορία. Στην συνέχεια μεταγράφηκε στον Μεσσηνιακό, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-2011 και ακολούθησε μια πολύ καλή χρονιά με τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού Καλαμάτας στην Α΄ Τοπική (2011-2012, 26 συμ.).
Το 2012-2013 ο δυναμικός στόπερ είχε 29 συμμετοχές με τον ΑΟ Διαβολιτσίου στην Α΄ Τοπική και ήταν από τους κύριους συντελεστές της τότε νεοφώτιστης ομάδας των «νερατζούρι» στην παραμονή της στην Α΄ τοπική κατηγορία.
Πέρσι ο Πιχιγιόνι έβγαλε το «ψωμί» του στον ΑΟ Σπερχογείας, όπου έπαιξε σε 31 (!) αγώνες (μαζί με το Κύπελλο), χωρίς να χάσει ματς στην Α΄ τοπική κατηγορία!


Κορώνη, στόχοι,
παίκτες και διοίκηση
Ο 25χρονος στόπερ στο πλαίσιο μίνι συνέντευξης στην «Φ» μίλησε για την ομάδα του Ακρίτα (στόχοι, παίκτες και διοίκηση), αλλά και την δυναμική της Α΄ τοπικής…
● Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Ακρίτα, αναφορικά με τον κόσμο, τους συμπαίκτες, την διοίκηση και το προπονητικό τιμ;
«Πρώτον η ομάδα τις Κορώνης λειτουργεί ως κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα, λειτουργεί σαν μια οικογένεια! Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά μας έδειξαν την φιλοξενία τους και μας έκαναν να νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Η διοίκηση είναι συνέχεια κοντά μας σε ότι και αν χρειαστούμε και παρ’ όλο που η ομάδα προπονείται στην Μεθώνη λόγω του γηπεδικού προβλήματος, είναι κάθε μέρα κοντά μας. Όσον αφορά στον προπονητή μας, είναι ένας αξιόλογος κόουτς, με όρεξη για δουλειά και πολλή αγάπη για αυτό που κάνει. Αυτό το έχει περάσει και στην νοοτροπία των ντόπιων παιχτών. Για τον κόσμο δεν μπορώ να πω ακόμα τίποτα γιατί δεν τον έχουμε γνωρίσει από κοντά και αυτό γιατί η ομάδα κάνει προπόνηση στην Μεθώνη. Είναι φυσιολογικό να μην μπορεί ο κόσμος να ακολουθεί την ομάδα από κοντά σε καθημερινή βάση, αν και στο χθεσινό (προχθεσινό) φιλικό είχαν έρθει μερικοί από αυτούς και αυτό μας χαροποίησε πάρα πολύ».
● Ποιους στόχους έχει θέσει η ομάδα για φέτος;
«Η ομάδα επέστρεψε στην Α΄ τοπική μετά από τρία χρονιά και το να μείνει στην είναι ο βασικός στόχος .Από κει και πέρα όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο που να το ευχαριστιέται ο κόσμος τις Κορώνης. Επίσης θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που κάθε Κυριακή θα κερδίζει τον σεβασμό τον αντιπάλων. Αν έχουμε καταφέρει όλα αυτά που ανέφερα πριν τότε πιστεύω ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Υπάρχει εμπιστοσύνη και όχι άγχος από πλευράς διοίκησης προς την ομάδα για το αν θα παραμείνουμε ή όχι και πιστεύω πως αυτό θα μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα».
● Για την δυναμικότητα της Α΄ Τοπικής, ποιες ομάδες βλέπεις να έχουν ξεχωρίσει όσον αφορά στην κορυφή;
«Το φετινό πρωτάθλημα μοιάζει λίγο με την παλιά Δ΄ Εθνική. Πολύ ανταγωνιστικό με πολύ καλές ομάδες. Όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι. Όσον αφορά στις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο, πιστεύω πως ο Πάμισος με την Κυπαρίσσια θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Οι υπόλοιπες ομάδες νομίζω ότι δεν μπορούν να κοντράρουν αυτές τις δυο ομάδες».
● Τι γνώμη έχεις για τις πολύ δυνατές μεταγραφές που έχουν κάνει οι τοπικές ομάδες;
«Σίγουρα οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πολύ .Αυτό μου φαίνεται φυσιολογικό γιατί πολύ απλά μόνο η "Καλαμάτα" είναι πλέον στις εθνικές κατηγορίες και επόμενο είναι κάποιοι επαγγελματίες παίχτες να αναγκαστούν να παίξουν πλέον ερασιτεχνικά».


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου