Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ Ο ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ

«Πονεμένη» ιστορία
…η 2η θέση στην Ευρώπη!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ 


Με πόνους στον αστράγαλο κατέκτησε την 2η θέση στην Ευρώπη ο Μεσσήνιος άλτης του Μήκους Λούης Τσάτουμας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του.
Ο Τσάτουμας ήρθε 2ος με άλμα στα 8.19 (ήταν το 1ο του άλμα) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο αυτή η επίδοση φαίνεται πως δεν επετεύχθη εύκολα…
Ο Τσάτουμας παράλληλα αφιέρωσε το μετάλλιο του στην κοπέλα του η οποία δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει στην Ζυρίχη.
Συγκεκριμένα, ο Μεσσήνιος άλτης τους μήκους δήλωσε στην μικτή ζώνη: «Ήθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση.»
Τις επόμενες ημέρες ο Μεσσήνιος αθλητής θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος που υπάρχει στον αστράγαλο. Ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς ο Τσάτουμας μαζί με τον προπονητή του θα καταρτίσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλητή για την φετινή σεζόν. Σημειώνεται ότι επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του Τσάτουμα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρακές, το οποίο διεξάγεται στις 13-14 Σεπτεμβρίου.


Αμέσως δουλειά
για τη νέα πρόκληση!
Χθες ο Τσάτουμας επέστρεψε στην Ελλάδα και κατά την είσοδο του στο αεροδρόμιο γέμισε με λουλούδια από θαυμαστές του. Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, ο Μεσσήνιος άσος έκανε δηλώσεις για την επίδοση του: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε αρχικά ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο άλμα. Είχα ενόχληση στον αστράγαλο από τον προκριματικό και γι’ αυτό ήθελα να κυνηγήσω από το πρώτο άλμα μια καλή επίδοση. Ήρθε το 8,15 μ., που ήταν αρκετό. Οι προσευχές που έκανα από τον προκριματικό μέχρι τον τελικό …έπιασαν. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες».
Δίχως να χάσει ευκαιρία, ο Τσάτουμας αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους που έχει θέσει, μέχρι και το 2016! «Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και πηγαίνω μακριά στο σκάμμα».

Συγχαρητήρια
του Δημάρχου
«Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συγχαίρει το συμπατριώτη μας, αθλητή Λούη Τσάτουμα ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο  μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.» αναφέρει η συγχαρητήρια επιστολή του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αθανασόπουλου προς το συντοπίτη του Λούη Τσάτουμα και συνεχίζει: «Τονίζει πως για μια ακόμη φορά, μέσα από τη σκληρή δουλειά, ο Λούης Τσάτουμας κάνει υπερήφανη την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσήνη.
Τέλος, του εύχεται υγεία και δύναμη , ώστε να συνεχίσει να μας χαρίζει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και σε μελλοντικές διοργανώσεις.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου