Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Σ.Π.Ο.Κ. «ΕΥΚΛΗΣ»

Οκτώβριο η «7η ανάβαση Ταϋγέτου»
Νοέμβριο ο «3ος Γύρος Ταϋγέτου MTB»!



Το ποδηλατικό τμήμα του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» είχε έντονη αγωνιστική παρουσία την περασμένη χρονιά και συνεχίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο και φέτος!
Όλοι οι αθλητές, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα πήραν μέρος σε διασυλλογικούς αγώνες δρόμου, σε τοπικά πρωταθλήματα ορεινής ποδηλασίας και σε ποδηλατικούς γύρους, με σπουδαιότερη την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στην Καλαμπάκα.
Οι ποδηλάτες διακρίθηκαν πολλές φορές, ανεβαίνοντας στο βάθρο και προβάλλοντας όχι μόνο τον σύλλογό τους, αλλά και την πόλη μας.
Η αγωνιστική τους στολή έχει σε περίοπτη θέση το λογότυπο «Καλαμάτα» και στην πίσω μεριά ως έμβλημα τον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων.
Η διοίκηση του συλλόγου μετά την επιτυχία των δυο ποδηλατικών αγώνων που διοργάνωσε στην περιοχή μας το 2014: τον «1ο Γύρο Αρφαρά – Πήδημα» (23/02) και τον «8ο Γύρο Μεσσηνίας» (04/05), ανακοινώνει ότι έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες και έχει πάρει έγκριση από την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία να διοργανώσει δυο ακόμα αγώνες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Ακολουθεί η περιγραφή των δυο αγώνων, σύμφωνα με τον έφορο ποδηλασίας, Πάνο Βεργετόπουλο.

«7η Ανάβαση Ταϋγέτου»
τον Οκτώβριου
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «7η Ανάβαση Ταϋγέτου», μήκους 45 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 3.30 το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και οι αθλητές, αφού θα κάνουν 10 χιλιόμετρα εντός πόλης, θα ακολουθήσουν τον εθνικό επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης μέχρι το Τουριστικό Ταϋγέτου, όπου θα γίνει ο τερματισμός και οι απονομές στους κορυφαίους.

«3ος Γύρος Ταϋγέτου
MTB» τον Νοέμβριο
 Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί θα διεξαχθεί ο «3ος Γύρος Ταϋγέτου MTB» στην Νέδουσα, με εκκίνηση από την πλατεία του εν λόγω χωριού.
Ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής», σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, την τοπική κοινότητα Νέδουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων όπως και πέρσι θα πραγματοποιήσει ποδηλατικό αγώνα OPEN με κατηγορίες RACE 62 χιλιομέτρων, FAN 35 χιλιομέτρων και KINO 1.500 μέτρων.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι η εξής: Νέδουσα – Νεοχώρι Φαλαισίας – Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Νικόλαος – Κορφοβούνι – Ξεροβούνα – Αγ. Ελλισαίος – Αγ. Λιάς – Αγ. Νικόλαος – Άσπρα Χώματα – Νέδουσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έφορο Δημ. Σχέσεων του συλλόγου Ελένη Οικονομοπούλου γνωστοποιήθηκε πως από τον συγκεκριμένο αγώνα μέρος των εσόδων θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS όπως άλλωστε έγινε και πέρσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου