Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ «ΛΥΚΩΝ» ΣΤΟ HORIZON BLU ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Βάση στις Ακαδημίες και στους αθλητικούς
χώρους δίνει η «Καλαμάτα ’80» στο μπάσκετ!

«ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ «ΦΑΡΟΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ


Στον όμορφο χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu διεξήχθη η επίσημη παρουσίαση του μπασκετικού τμήματος της «Καλαμάτας ’80».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι ιθύνοντες του συλλόγου, οι προπονητές και οι παίκτες τόσο του ανδρικού, όσο και του γυναικείου τμήματος μπάσκετ των «Λύκων».
Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια που κάνει η «Κ80» όσον αφορά στην ανάπτυξη των ακαδημιών, καθώς και στην ανάγκη που υπάρχει για καλυτέρευση των αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα η «Τέντα». Παρά το γεγονός πως η καλαματιανή ομάδα υποβιβάστηκε πέρσι στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. μετά από πολλά χρόνια, στόχος για φέτος δεν τέθηκε η άνοδος, αλλά η εξέλιξη των πολλών και ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών που υπάρχουν στην ομάδα.
Ακολουθούν οι ομιλίες των ανθρώπων που στελεχώνουν τα τμήματα, καθώς και των επισήμων που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.


«Θέλουμε η ανδρική ομάδα
να είναι ένας φωτεινός «φάρος»…
Ο επικεφαλής προπονητής Δημήτρης Αβδάλας δήλωσε : «Από τις ακαδημίες μας προσκοπούμε να δώσουμε πολύ μεγάλη βάση στην εξέλιξή τους. Φέτος για πρώτη φορά είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης κι αυτό το καταφέραμε γιατί εκτός από τις ώρες που μας δίνονται στο γήπεδο της «Τέντας» φτιάξαμε ένα ανοιχτό γήπεδο ακριβώς δίπλα από τη «Τέντα», κι έτσι μπορούμε να βάλουμε καθημερινές προπονήσεις και μπορούμε να πιάσουμε όλο το φάσμα της προπονητικής διαδικασίας και να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να εξελιχθούν στο άθλημα.
Θέλουμε όμως περισσότερους και καλύτερους χώρους!
Ζητάμε τη βοήθεια του δήμου, οι χώροι που χρησιμοποιούμε να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινοι, γιατί μπαίνουν παιδιά, δημότες της Καλαμάτας και πιστεύω ότι όλοι μας δικαιούμαστε στα παιδιά μας να έχουμε για τα παιδιά μας κάποιους αθλητικούς χώρους σύγχρονους που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξή μας.
Όσο για το ανδρικό είχε να πει τα εξής: «Όπως προείπα, η φιλοσοφία μας είναι η εξέλιξη των παιδιών που θα μπουν στις Ακαδημίες και θα προχωρήσουν σιγά σιγά στα αγωνιστικά τμήματα και θα στελεχώσουν στη συνέχεια τις μεγάλες ομάδες.
Θέλουμε η ανδρική ομάδα να πρωταγωνιστεί…
Να είναι ένας φωτεινός «φάρος», αλλά αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, όσο μια προπονητική διαδικασία που θα μας βοηθά να γινόμαστε πιο σωστοί άνθρωποι και αθλητές.
● Απόλυτα σύμφωνος με την όλη φιλοσοφία του ανδρικού τμήματος και ο κόουτς των γυναικών, Θοδωρής Γιαννακόπουλος. Ο νεαρός κόουτς δεν δίστασε μάλιστα να φανερώσει πως στο ίδιο μοτίβο κινείται και το γυναικείο τμήμα που τη νέα χρονιά θα εκπροσωπήσει τη πόλη μας στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών.
«Μετά από κάποια χρόνια δουλειάς στην Αθήνα, βρήκα στην Καλαμάτα μια ομάδα που όλοι οι προπονητές και η διοικούσα επιτροπή δουλεύουν σαν ομάδα…» είπε και συνέχισε: «Με αφορμή αυτό στην ίδια λογική κινήθηκε και το γυναικείο τμήμα όπου θέλουμε να συνεχίσει αυτό ακριβώς που έκανε το ανδρικό στην Εθνική Κατηγορία, στις μεγάλες και μικρές ηλικίες.
Να έχουμε ομαδικότητα, μαχητικότητα, να παλέψουμε για τη νίκη, να το χαρούμε είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για μας.
Από κει και πέρα, κι εμείς – δυστυχώς θα πω κι εγώ το ίδιο – οι συνθήκες είναι αντίξοες. Πρέπει να παλέψουμε εκ των έσω και με πολλούς μικρούς χορηγούς και υπό κακή υλικοτεχνική υποδομή.
Χαίρομαι πολύ γιατί τα κορίτσια και ο σύλλογος το έχουν αγκαλιάσει, λίγο που έχουμε ανοιχτή και η κοινωνία το έχει αγκαλιάσει.
Από κει και πέρα θα παλέψουμε να επιτύχουμε αυτό που για μας σε κάθε αγωνιστική θα είναι αυτοσκοπός: να είμαστε ανταγωνιστικοί και μαχητικοί. Ταμείο θα γίνει στο τέλος.
Ελπίζουμε για το καλύτερο. Έχω μεγάλη πίστη και αισιοδοξία όχι μόνο για το γυναικείο τμήμα, για όλα τα τμήματα του συλλόγου, χάρη κυρίως σε αυτά που είπαν και οι κ. Κονταργύρης και Αβδάλας, ότι πραγματικά δουλεύουμε όλοι μαζί αρμονικά σαν ομάδα, το αγαπάμε πολύ και νομίζω ότι γι’ αυτό στο τέλος θα είμαστε επιτυχημένοι.
● Χαρούμενη Ερ. Πραμαγκιούλη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι στην ομάδα, που με αγκαλιάσατε. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα με τις συμπαίκτριές μου. Πιστεύω κι εγώ ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Θα προσπαθήσουμε πρώτα να δεθούμε σαν ομάδα και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κατηγορίας που όπως είπε και ο κόουτς είναι πάρα πολλές.»
● Ο έμπειρος σέντερ της ομάδας, Γιώργος Μπάκας εγγυήθηκε πως όλοι θα παλέψουν για το καλύτερο: «Εγώ και ο Γιάννης σα μεγαλύτεροι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους νεότερους εντός και εκτός γηπέδου δίνοντάς τους τις συμβουλές μας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ευχόμαστε να είμαστε υγιείς κι όλα τα άλλα θα έρθουν.»
Ο έτερος σέντερ της ομάδας, ο υψηλόσωμος Γιάννης Βούλγαρης είπε τα εξής: «Πιστεύω πως θα βοηθήσουμε τα μικρότερα παιδιά στην ομάδα. Κι αν όλα πάνε καλά γιατί όχι να επιστρέψουμε στην κατηγορία που ήμασταν την περσινή χρονιά.»
● Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας  κ. Μπασακίδης: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθεια την οποία καταβάλλεται αν και η επιτυχία είναι δεδομένη δεδομένου ότι η καλαματιανή νεολαία αθλείται στους χώρους σας, υπό την επίβλεψη του Δημήτρη (σ.σ. Αβδάλα) και όλου του προπονητικού τιμ.
Πάνω απ’ όλα είναι το μήνυμα που μεταφέρεται στους νέους για τη δυνατότητα να αθληθούν και να ξεφύγουν από οτιδήποτε άλλο τους οδηγεί σε δρόμους που δεν αξίζει κανένας.
Από τη μεριά του δήμου, μου επιτρέπεται να μην κάνω μεγάλες ανακοινώσεις, εκείνο που θα πω είναι ότι θέλουμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τα τμήματα και τις ομάδες μπάσκετ, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, πάντα προς το καλύτερο.
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει επηρεαστεί και αυτός ο τομέας. Εκτιμώ ότι κάτι κάπως κάτι υπάρχει… Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Κι αυτός θα είναι ο δικός μας ο σκοπός»
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρώην αθλητής της ομάδας, κ. Σταματόπουλος: «πραγματικά η Καλαμάτα αποτελείται από ανθρώπους τόσο διοικητικά όσο και αθλητικά οι οποίοι την αγαπούν και νομίζω ότι θα κάνουν το καλύτερο στην φετινή παρουσία της, σε όλες τις δομές της.
Να επισημάνω το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, που και από τους ανθρώπους του πάνελ και τον κ. Μπασακίδη, νομίζω πως πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά πρέπει να μπει και πιο ψηλά ο πήχης, να επιδιώξουν δηλαδή τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πόλης. Η πόλη της Καλαμάτας στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων. Δεύτερον να δώσουμε στο κάθε σωματείο αυτό που του ανήκει… Τέλος, δίνουμε προτεραιότητα στον παιδαγωγικό χαρακτήρα, εύχομαι να συνεχίσετε στο σωματείου σε αυτή τη διάθεση στο όραμά του…


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου