Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΛΥΚΟΥΣ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

«Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια…»
ξεκαθαρίζει ο Βαγγέλης Ντάκουρης


ΜΕΓΑΛΗ μάχη προβλέπεται σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της παραλίας, όπου η «Καλαμάτα ’80» υποδέχεται την ισχυρή ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας που στοχεύει σε άνοδο στην Α1.
«Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια…» ξεκαθαρίζει ο Βαγγέλης Ντάκουρης προσκαλώντας όλο τον κόσμο που αγαπά το βόλεϊ να δώσει σήμερα βροντερό παρόν στο κλειστό της παραλίας, να σταθεί στο πλευρό του σε μια δύσκολη αναμέτρηση.
Η φετινή κούρσα για τους «λύκους» ξεκίνησε με 1-3 (Ν/Η) σε τέσσερα ματς, αυτό βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει την προσπάθεια ούτε και τους στόχους της ομάδας. Όλοι μάχιμοι και όλοι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν εαυτούς ώστε στο τέλος, την ώρα του ταμείο, να είναι σε θέση να χαμογελούν και να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους.
Στον αγώνα, φέτος, τις δυνάμεις του έχει ενώσει και ο νεαρός πετοσφαιριστής, Βαγγέλης Ντάκουρης. Ο Ντάκουρης θυμίζουμε πως πέρυσι γύρισε στην πόλη μας μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών στην Καρδίτσα, όπου αγωνιζόταν στην τοπική φιλόδοξη ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία, και έκτοτε φορά τη φανέλα των «λύκων» με την ελπίδα να γιορτάσει την άνοδο του καλαματιανού βόλεϊ στα υψηλά σαλόνια. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει φέτος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στον μακροχρόνιο στόχο της.
Έχοντας μέχρι στιγμής πετύχει μια μόλις νίκη στα τέσσερα δύσκολα ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής, απέναντι σε δυνατές και φιλόδοξες ομάδες, θέλει σήμερα απέναντι σ’ έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο να βγάλει …λαυράκι! Ο ισχυρός Ηρακλής Χαλκίδας θα βρεθεί απέναντι στην «Καλαμάτα ’80» και ο Βαγγέλης Ντάκουρης ξεκαθαρίζει πως κανείς στην ομάδα δεν φοβάται να παίξει καλό βόλεϊ και να διεκδικήσει το αποτέλεσμα που πραγματικά αξίζει!
● Βρίσκεται για δεύτερη χρονιά «σπίτι» σου, μετά το πέρας των σπουδών σου στην Καρδίτσα, και στην ομάδα της «Καλαμάτας ’80», ποιες διαφορές έχεις αντιληφθεί. Υπάρχουν και ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;
«Σίγουρα έχω αντιληφθεί πολλές διαφορές. Δυστυχώς και αρνητικές… αλλά και θετικές! Νομίζω πως είναι λογικό. Το περίμενα ότι θα υπάρχουν διαφορές και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εδώ το άθλημα… Γενικά είμαστε πίσω. Κι αυτό φαίνεται, αφού ουσιαστικά έχουμε σταματήσει να βγάζουμε ταλέντα και δεν έχουμε μια ομάδα στην Α1!»
● Σου λείπει κάτι από Καρδίτσα;
«Σίγουρα μου λείπουν κάποιοι παλιοί συμπαίκτες με τους οποίους ακόμη έχουμε επαφές, λόγω αποστάσεως βέβαια απόστασης δεν τους πολύ βλέπω…. Από τα τέσσερα χρόνια που ήμουν εκεί τα δυο κάναμε πρωταθλητισμό. Αυτό που λείπει από εκεί, η πίεση του πρωταθλητισμού. Εδώ οι ρυθμοί γενικά είναι πιο ομαλοί…»
● Πέρυσι λίμπερο, μια θέση που και με την Καρδίτσα υπηρέτησες στο μέγιστο και γνωρίζεις καλά. Φέτος όμως, ο ρόλος σου είναι διαφορετικός… Η αλλαγή σε ακραίο έγινε για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας, ή μπορεί να θεωρηθεί ως επιλογή καριέρας;
«Το καλοκαίρι μίλησα με τον προπονητή μου και είδαμε και οι δυο ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα πιο πολύ, σε αυτή τη θέση. Είπαμε λοιπόν να αγωνιστώ ως ακραίος.»
● Αν και μικρός σε ηλικία, ήδη συγκαταλέγεσαι στους πεπειραμένους αθλητές (ταραφλέξ και άμμο). Πιστεύεις πως ο νέος σου ρόλος θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να αναδειχθείς ακόμη περισσότερο ως αθλητής;
«Εφόσον με χρειάζεται η ομάδα έτσι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, εάν αυτό μπορεί μου αλλάξει την καριέρα, κανένας δε μπορεί να το ξέρει! Εγώ όσο μπορώ κάθε Σάββατο θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό από κει και πέρα ίδωμεν…»
● Η απουσία ενίσχυσης αναθεώρησε τον στόχο σας για το πρωτάθλημα και πως πλέον διαμορφώνεται …ρεαλιστικά;
«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτή τη διοίκηση εγκατέλειψαν την προσπάθεια για την άνοδο επειδή ήρθαν οι ΑΕΚ και Χαλκίδα στον Όμιλο. Ούτε τον Κύζικο φοβήθηκαν. Αυτά έχει ο πρωταθλητισμός. Μια στραβή και «ναυάγησαν» οι μεταγραφές…
Ο στόχος παραμένει ίδιος! Μια καλή πορεία και να παίξουμε όσο πιο δυνατόν ωραίο και ελκυστικό βόλεϊ.
Ουσιαστικά αποζητούμε την παραμονή μας, όσο πιο εύκολα γίνεται και να έχουμε όσο μπορούμε τον κόσμο μαζί μας…»
● Έχουν το …περιθώριο οι αντίπαλοι να υποτιμήσουν την ομάδα φέτος;
«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να μας υποτιμήσει καμία ομάδα.
Το δείξαμε άλλωστε αυτό και στη νέα Πέραμο κόντρα στον Κύζικο, όπου μπορούσαμε να πάρουμε μέχρι και το ματς.
Η ομάδα έχει δείξει καλή εικόνα μέχρι τώρα. Βέβαια χάσαμε στα δυο παιχνίδι με τις δυο πατρινές ομάδες, όπου δυστυχώς ενώ είχαμε βρει ρυθμό δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε. Ίσως αυτό να προβληματίσει και στην πορεία, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια βάθους, με σπουδαίες αλλαγές -ας πούμε – στον πάγκο!»
● Τι προβλέπεις να γίνει στον Β΄ Όμιλο της Α2;
«Είναι ο πιο δύσκολος και από τους τρεις ομίλους. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό, έχει αρκετές καλές ομάδες. Τώρα… ποιες ομάδες θα πέσουν; Πραγματικά θα γίνει «σφαγή»! Τα φαβορί για την άνοδο είναι Κύζικος ΑΕΚ, Χαλκίδα…»
● Κάποιο σχόλιο για το προηγούμενο παιχνίδι στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα; Υπήρχαν δυνατότητες να … «ανατραπεί» ο διαιτητής και η ομάδα θα φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα;
«Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία.. Από τη στιγμή που κερδίζαμε με 2-0 σετ, δώσαμε εμείς την αφορμή για να κάνει ότι έκανε η διαιτησία. Χάσαμε το ρυθμό μας… αν συνεχίζαμε με τον ίδιο ρυθμό και τρόπο παιχνιδιού που είχαμε στα δυο πρώτα σετ σίγουρα θα είχαμε κερδίσει…»
● Η 5η αγωνιστική φέρνει ξανά στην πόλη μας την ισχυρή ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας. Πως πιστεύεις πως μπορεί να εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι για την «Καλαμάτα 80»;
«Από την ομάδα του Ηρακλή γνωρίζω αρκετούς,. Με τον Κολτσιάκη παράδειγμα υπήρξε συμπαίκτες στη Καρδίτσα. Σχεδόν με όλους έχω παίξει και αντίπαλος για αρκετά χρόνια, κυρίως όταν ήμουν στην Καρδίτσα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα που απαρτίζεται από ταλαντούχους αθλητές.
Θα το παίξουμε στα ίσια το ματς, θα τους κοιτάξουμε στα μάτια… Σίγουρα δεν τους φοβόμαστε ειδικά μες στην έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας…  Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλό για εμάς»
● Στα της σημερινής αναμέτρησης, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σπύρο Αποστολόπουλο που παραμένει στη Μυτιλήνη λόγω της ιδιότητες του ως λιμενικός και λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ αμφίβολος είναι ο Φέλιξ Μπλάουελ και εκτός πλάνων ο Νίκος Γιατράκος.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου