Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΙΣ 24-26/10 ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

12ος ανάμεσα στους κορυφαίους της τοξοβολίας ο Πάνος Σγάντζος!



Την 12η θέση στον αγώνα πρόκρισης Εθνικής ομάδας για το Grand Prix του 2015 κατέκτησε ο νεαρός τοξοβόλος του Α.Σ. Τοξότες Καλαμάτας, Πάνος Σγάντζος.
Αυτή ήταν η 1η φορά που ο 16χρονος τοξοβόλος αγωνίστηκε στην κατηγορία Ανδρών αλλά δεν κατάφερε να «πιάσει» τα όρια για την Εθνική ομάδα, καθώς έφερε σκορ 636 και το όριο ήταν 650.
Παρ’ όλα αυτά, και μόνο το γεγονός πως ήρθε 12ος στην Ελλάδα στην ηλικία που βρίσκεται, αγωνιζόμενος απέναντι σε πρωταθλητές Ευρώπης αποτελεί επιτυχία!!
Ο καλαματιανός αθλητής κατετάγη 12ος ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές πανελληνίως στην κατηγορία του Σύνθετου Τόξου Ανδρών, δείγμα της συνεχόμενης ανόδου που παρουσιάζει!
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Σγάντζος αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα Νέων…
Παράλληλα, στον Ολυμπιακό Γύρο του Σύνθετου Τόξου, όπου συμμετείχαν οι 19 κορυφαίοι του αγώνα πρόκρισης πέρασε άνευ αγώνα στον προημιτελικό και πάλεψε μέχρι τέλους με αντίπαλο τον Βασίλη Θεοδωρακόπουλο (νο5), ωστόσο γνώρισε την ήττα με 141-137!
Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή συγκομιδή για τον νεαρό αθλητή, ο οποίος αποδεικνύει πως το μέλλον του ανήκει!
Σημειώνεται πως στον αγώνα πρόκρισης ο Χρήστος Αερικός πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 699 πόντους.
Τις τρεις πρώτες θέσεις στο ατομικό ολυμπιακό πήραν οι Χρήστος Αερικός (ΑΠΟΛ Πέραμα – 699), Θανάσης Κωστόπουλος (Π.Σ.Ε. – 690) και Σταύρος Κουμερτάς (Π.Σ.Ε. – 683).

Η διαμόρφωση
της τελικής κατάταξης
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, οι Αερικός και Λαμπράκης, που είναι στην εθνική ομάδα Νέων μαζί με τον Σγάντζο, πέρασαν αμφότεροι στην Εθνική ομάδα των Ανδρών.
Οι τελικές κατατάξεις ωστόσο έχουν ακόμα …καιρό να βγουν!
Για να γίνει η τελική κατάταξη των αθλητών που συμμετέχουν, διεξάγονται συνολικά 3 αγώνες. Ένας στην Θεσσαλονίκη (όπου ο Πάνος Σγάντζος δεν αγωνίστηκε λόγω …γραφειοκρατικών ζητημάτων), ο αγώνας που περιγράφουμε παραπάνω και τέλος αυτός του Μαραθώνα που θα διεξαχθεί στις 24-26 Οκτωβρίου!
Η τελική κατάταξη των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες θα βγει από τις δυο καλύτερες βαθμολογίες που θα βγουν από τους τρεις αγώνες.
Κάτι που σημαίνει πως ο Σγάντζος έχει μειονέκτημα, καθώς τον έναν εκ των τριών τον έχασε!
Ωστόσο, η πορεία του 16χρονου αθλητή μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και με το πέρασμα της χρονιάς οι επιδόσεις του αναμένεται να τον φέρουν πιο κοντά στο «όνειρο» της Εθνικής ομάδας Ανδρών.

Α.Ν.Μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου