Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ «ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ» ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο Πανθουριακός νικητής με 2-1στο ντέρμπι με τον Α.Ο. Φαραί!

Ένταση, νεύρα και λίγες καλές φάσεις είχε το παιχνίδι του Πανθουριακού με το Φαραί στο Αθλ. Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Οι «θουριώτες» νίκησαν με 2-1 τους «κόκκινους» του Βασίλη Μπλέτσα, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 μετά από δυο ήττες. Από την άλλη, το Φαραί γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από δυο ευρείες νίκες.
Το παιχνίδι είχε απ’ όλα: Τρία γκολ, δυο αποβολές και πολλές σκληρές μονομαχίες ανάμεσα σε δυο από τα φαβορί για την άνοδο στην Α΄ τοπική κατηγορία.
Οι «θουριώτες» προηγήθηκαν με 2-0 (Γ. Μουλιάτος, αυτογκόλ του Κουτουμάνου) στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στην επανάληψη θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι σε 2-3 στιγμές, αλλά αντ’ αυτού το Φαραί μείωσε σε 1-2 (Ζωγόπουλος) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Κυριάρχησαν στο πρώτο
μέρος οι γηπεδούχοι
Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε πολλές φάσεις, ειδικά μέχρι το πρώτο 25λεπτο όπου καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει μια τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες σε άμυνα και επίθεση είχαν δυο καλές στιγμές με τον νεαρό Χαρμπίλα, ο οποίος σε φάσεις «καρμπόν» άργησε να κάνει το σουτ από τα αριστερά της περιοχής ενώ ήταν μόνος του και κόπηκε από την άμυνα.
Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε από το Φαραί, όταν ο Σισμανίδης έκανε ένα μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Νιάρχος.
Ωστόσο στο 33΄, η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βιδάκης έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Γ. Μουλιάτος που είχε μπει «κρυφός» φορ αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας άνοιξε το σκορ. 
Τρία λεπτά αργότερα θα ερχόταν και το 2-0! Ο Τσώνης εκτέλεσε δυνατά το κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Κουτουμάνος αιφνιδιάστηκε στο 2ο δοκάρι, στέλνοντας άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Μέχρι το φινάλε του α΄ μέρους δεν άλλαξε κάτι, με το 2-0 να παραμένει.


Νεύρα και αγωνία!
Αν το πρώτο μέρος κύλησε λίγο πιο …ομαλά, η επανάληψη θα άλλαζε πλήρως την εικόνα!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα, δίχως όμως να κάνουν την μεγάλη φάση! Από την άλλη, η Θουρία εκμεταλλευόταν τα κενά που άφηνε το Φαραί στην άμυνα και άρχισε να χάνει την μια μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη και ταυτόχρονα την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς.
Στο 55΄ ο Ζάρκος γύρισε ωραία ψηλοκρεμαστά στον Ν. Μουλιάτο, αυτός στην μόνος του στην μικρή περιοχή άργησε να κάνει το σουτ και όταν το έκανε, ήταν πολύ αδύναμο και ο Μέντζας απέκρουσε με τα πόδια.
Ένα πολύ άστοχο βολέ του Κουτουμάνου στο 62΄ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το Φαραί μέχρι το 70ο λεπτό, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμα σημαντική ευκαιρία.
Ο Ζάρκος στο 67΄  έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Γ. Μουλιάτο και αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Μέντζα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο από αριστερά, όμως βγήκε πολύ πλάγια και όταν πήγε να κάνει το πλασέ ο Αντωνόπουλος είχε προλάβει να γυρίσει και να βάλει την σωτήρια κόντρα! Νωρίτερα είχε προηγηθεί νέα συνεργασία του Ζάρκου με τον Γ. Μουλιάτο, όπου ο πολύπειρος φορ έβγαλε ωραία τον νεαρό παίκτη στην μεγάλη περιοχή. ο τελευταίος έκανε το διαγώνιο βολέ αλλά ο Μέντζας έπεσε και απέκρουσε δύσκολα.
Στο 76΄ ο Γ. Μουλιάτος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Μέντζας δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε.
Το μακρινό σουτ του Πανταζή στο 77΄ πήγε πάνω στον Νιάρχο, όμως στο 79΄ το Φαραί, στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στο ματς άνοιξε το σκορ! Ο Γεωργακόπουλος έκανε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε πάνω στο τείχος και ο Ζωγόπουλος με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-2.
Οι «θουριώτες» στο 83΄ έμειναν με 10 παίκτες όταν ο Σεφεράσι μάρκαρε Σεργιάτο και δέχτηκε την 2η κίτρινη κάρτα. Το Φαραί δεν το εκμεταλλεύτηκε και μάλιστα 4 λεπτά αργότερα έμεινε και αυτό με 10 παίκτες, καθώς ο Αντωνόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση προς τον 1ο βοηθό, Παναγιώτη Σερεμέτη!
Στο 93΄ οι γηπεδούχοι «καρδιοχτύπησαν», καθώς το απευθείας φάουλ του Γεωργακόπουλου χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του στο δεξιού κάθετου δοκαριού του Νιάρχου!
● Διαιτησία: Γ. Μπλάνας, Π. Σερεμέτης, Σ. Αθανασοπούλου
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Τσώνης, Βιδάκης, Φέστας, Σεφεράσι, Δασκαλάκης, Γ. Μουλιάτος (91΄ Γεωργαντάς), Αναστασόπουλος, Κωνσταντόπουλος (9΄ λ. τρ. Ζάρκος), Ν. Μουλιάτος (66΄ Ανδρεάδης), Χαρμπίλας
ΦΑΡΑΙ: Μέντζας, Καπακλής, Αντωνόπουλος, Μπάκας (67΄ Μπλέτσας), Μπουλούκος (46΄ Ροβολής), Ζωγόπουλος, Σεργιάτος, Παχής (58΄ Γεωργακόπουλος), Σισμανίδης, Κουτουμάνος, Πανταζής

Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου