Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις
και οι απονομές επάθλων 2013-2014



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή του Μπάσκετ» της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., το περασμένο Σάββατο στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, η οποία περιελάμβανε τις απονομές τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που με την αγάπη και προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και την Καλαθοσφαίριση, καθώς και αθλητές, προπονητές, παράγοντες καθώς και τις απονομές επάθλων στα σωματεία που πρώτευσαν κατά κατηγορία, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, και τέλος τις Κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.
Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, καθώς και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., Γιάννης Κουτραφούρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλλιώτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Ιωάννης Ανδριανός, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Παναγιώτης Καρράς, οι βουλευτές Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης και Βεβρωνία Πατριανάκου,  και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου, Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Αθανάσιος Σπηλιώτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο πρόεδρος Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο γ. γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης και ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ε.Ο. Κώστας Πολίτης.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο υποδιοικητής Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Γεώργιος Μαρουδάς με θέμα «Το φαινόμενο της βίας στους Αθλητικούς Χώρους» και ο πρόεδρος της Ε.Ο. και επίτιμος Πρόεδρος της FIBA EUROPE,  Γεώργιος Βασιλακόπουλος με θέμα «Η σημερινή αθλητική πραγματικότητα».
Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν:
1. στον Γεώργιο Βασιλακόπουλο, Πρόεδρο της Ε.Ο.
2. στον Ιωάννη Ανδριανό, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
3. στον Γεώργιο Μαρουδά, Αστυνομικό Διευθυντή, Υποδιοικητή Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.
4. στους διεθνής αθλητές: Γ. Σουρλή (Σπαρτιατικός Γ.Σ.), Π. Τζανετάκο (Φιλαθλητικός Γ.Σ.) και Γ. Διαμαντάκο (Σπαρτιατικός Γ.Σ.).
5. Στους Παλαίμαχους Αθλητές  Π. Αμπέρτο (Σπαρτιατικός Γ.Σ.), Λ. Χατζήνα (Φιλαθλητικός Γ.Σ.), Θ. Σταματάκο,  Π. Σπανιώλο (ΑΠΟΕΛ Μολάων), Στ. Πούλο (Α.Π.Σ. Άρης Σκάλας) και Παν. Καραβίτη (Λάκωνας ΑΓΟΝΓ).

Οι κορυφαίοι της χρονιάς
Ακολούθησαν οι απονομές στους αθλητές – αθλήτριες και ομάδες που πρώτευσαν την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.
Η επιλογή των καλύτερων αθλητών έγινε μετά από ψηφοφορία των προπονητών της κάθε κατηγορίας, ενώ η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1ος σκόρερ: Μουραφέτης Σταύρος (Σ.Α. Ο Άτλας)
1ος στα τρίποντα : Σωτήρης Παπαδάκος (Σπαρτιατικός Γ.Σ.)
Πολυτιμότερος παίκτης: Αδαμάντιος Μπούρης (Σ.Δ.Υ. Τρίπολης)
Καλύτερη πεντάδα: Αριστείδης Σκοπέτος (Α.Π.Σ. Ακάδημος), Αδαμάντιος Μπούρης (Σ.Δ.Υ. Τρίπολης), Γιαννουκάκης Γεώργιος (Α.Π.Σ. Ακάδημος), Σπύρος – Νεκτάριος Γεωργανάς (Α.Π.Σ. Ακάδημος), Ιωάννης Φωτάκης (Παναθηναϊκός Καλ.).
Καλύτερος προπονητής: Ζαχαρίας Πλατανάς (Α.Π.Σ. Ακάδημος).

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1ος σκόρερ Β΄ Ανδρών Α΄ Ομίλου: Μάριος Τσαγκάνης (Γ.Σ. Γαργαλιάνων)
1ος σκόρερ Β΄ Ανδρών Β΄ Ομίλου: Μπιρμπάκος Νικόλαος (Λάκωνας ΑΓΟΝΓ)
Πολυτιμότερος παίκτης Β΄ Ανδρών Α΄ Ομίλου: Ξυδέας Μιχαήλ (ΑΠΟΜ Πήγασος)
Πολυτιμότερος παίκτης Β΄ Ανδρών Β΄ Ομίλου: Σακελλαρίου Ξενοφώντας (Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων)
Καλύτερη πεντάδα Β΄ Ανδρών Α΄ Ομίλου: Ξυδέας Μιχαήλ (ΑΠΟΜ Πήγασος), Τσαγκάνης Μάριος (Γ.Σ. Γαργαλιάνων), Παναγόπουλος Παναγιώτης (Α.Ο. Νεοχωρίου), Γαρίνης Νικόλαος (Α.Ο. Θουρίας), Μητρόπουλος Χαράλαμπος (Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών)
Καλύτερη πεντάδα Β΄ Ανδρών Β΄ Ομίλου: Μπουχετρος Παναγιώτης (Φιλαθλητικός Γ.Σ.), Σακελλαρίου Ξενοφώντας(ΑΠΟΕΛ Μολάων), Κουράκος Αριστείδης (Λάκωνας ΑΓΟΝΓ), Μπιρμπάκος Νικόλαος (Λάκωνας ΑΓΟΝΓ), Μπουγάδας Ιωάννης (Φιλαθλητικός Γ.Σ.)

Κατηγορία Γυναικών
1η σκόρερ: Κουτέλα Δανάη (Α.Π.Σ. Άρις)
Πολυτιμότερη παίκτρια: Μάλαμα Βασιλική (Α.Ο. Καλαμάτα 1980).
Καλύτερη πεντάδα Κατηγορίας Γυναικών: Βεργινάδη Ιωάννα (Α.Ο.  «Καλαμάτα ’80»), Μπαρουξή Αγλαΐα (Παναρκαδικός Α.Ο.), Πλάγου Πολυξένη (Παναρκαδικός Α.Ο.), Μπούρα Κωνσταντίνα (Α.Ε.Μ. Ο Πολύβιος), Μάλαμα Βασιλική (Α.Ο. «Καλαμάτα ’80»)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ: Α.Π.Σ. Ακάδημος
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ: Α.Ο. Νεοχωρίου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ: Α.Ο. Κροκεών
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Α.Ο. «Καλαμάτα ’80»
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: Σ.Ε.Φ.Α. Ο Αρκαδικός
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ: Α.Ο. «Καλαμάτα ’80»
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Γ.Ε. Αρκαδίας «Άμιλλα 2000»
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Γ.Ε. Αρκαδίας «Άμιλλα 2000»
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ:
1. Α.Ο. «Καλαμάτα ’80»
2. Φιλαθλητικός Γ.Σ.
3. Α.Ο. Μονεμβάσιας «Κάστρο»

● Η «Γιορτή του Μπάσκετ» έκλεισε με τη διεξαγωγή των Κληρώσεων των Πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για άλλη μια φορά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμαρχο Σπάρτης,  Ευάγγελο Βαλλιώτη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Σάββα Βελισσάρη, για την άψογη φιλοξενία αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου