Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στις αρχές του 2015 η κατασκευή του νέου γηπέδου στην Άμφεια!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα είχαν το βράδυ της Δευτέρας, εκπρόσωποι του Παπαφλέσσα Άμφειας στο δημαρχείο της πόλης. Αντικείμενο συζήτησης δεν ήταν άλλο από την κατασκευή του γηπέδου της Άμφειας, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων του ιστορικού σωματείου που αναγκάζονται φέτος να αγωνίζονται στο γήπεδο της Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς» λόγω έλλειψης χλοοτάπητα.

Ωστόσο, από το δημαρχείο ξεκαθάρισαν πως το χρησιδάνειο που δόθηκε από την Εκκλησιαστική Κ.Ε. Οικονομικών για ανάπλαση του γηπέδου τον περασμένο Μάρτιο θα έχει ισχύ από τις αρχές του 2015, όταν και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου.

Η σύμβαση από την υπογραφή του χρησιδανείου μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Δήμου Καλαμάτας θα έχει αόριστη χρονική διάρκεια.

Η κίνηση αυτή έγινε με μέριμνα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση και πάρθηκε η απόφαση.
Η επιστολή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών προς το Δημαρχείο, σχετικά με το γήπεδο της Άμφειας έχει ως εξης: «εις απάντησιν της από 08-08-2013 αιτήσεώς σας (…) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρίαν Αυτής της 19-03-2014 απεφάσισεν, όπως παραχωρηθή προς υμάς κατά χρήσιν (διά χρησιδανείου) εκκλησιαστική έκτασις 12.219,14 τ.μ., ανήκουσα εις την ρευστοποιητέαν περιουσίαν της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, εμφαινομένη εις το από Αυγούστου 2011 τοπογραφικόν διάγραμμα του μηχανικού κ. Ιωάννου Μανδηλάρη και κειμένη εις την θέσιν «Παλιολίτριβο» της Τοπικής Κοινότητος Αμφείας του Δήμου σας, προκειμένου ίνα χρησιμοποιηθή δι’ αθλητικάς δραστηριότητας (…)».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου