Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μετά το άνετο 3-0 επί της Λαμίας στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκαν οι «Λύκοι»!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ, ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΕΤΩ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ!»

Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» μοστράρει δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα του Β΄ ομίλου της Α2 Εθνικής βόλεϊ Ανδρών μετά το «απόλυτο» 3-0 επί της αδύναμης και ουραγού ομάδας της Λαμίας.
«Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως παρουσιάστηκε ήταν ένα σχετικά εύκολο απόγευμα αλλά για να καταφέρεις να το κάνεις εύκολο το απόγευμα θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο και δική μου οδηγία προς τα παιδιά. Να προσπαθήσουν να μείνουν συγκεντρωμένοι», εξήγησε ο κόουτς των «λύκων» Χρήστος Δημητρακόπουλος αμέσως μετά τον αγώνα του Σαββάτου.
Η δουλειά που συνεχίζεται και φέτος στην «Κ80» αποδίδει επιθυμητά και με το παραπάνω αποτελέσματα! Η καλαματιανή ομάδα αποτελείται από δώδεκα πολύ δυνατούς αθλητές, με πάθος και αγάπη για το βόλεϊ και φυσικά με το ταλέντο που απαιτείται για να πας μπροστά στο άθλημα!
Αυτά σε συνδυασμό και με το καλαματιανό στοιχείο που επικρατεί, έχουν καταστήσει μια επαρχιακή ομάδα, δίχως υψηλό μπάτζετ και πολύκροτες μεταγραφές, ως φόβητρο, ακόμη και για εκείνες τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο!
«Βασικός στόχος είναι η ομάδα να δουλεύει καθημερινά και να πιστώνεται κάθε Σάββατο τα παιχνίδια, να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό που προσπαθώ να πω και στα παιδιά είναι πως ό,τι γίνεται είναι με γνώμονα το καλό της ομάδας. Προσπαθώ, μέσα από τη δική μου φιλοσοφία και νοοτροπία, να είμαι δίκαιος με τα παιδιά. Δε θα πω όποιος δουλεύει, παίζει, γιατί όλα τα παιδιά δουλεύουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν, δεν έχω κανένα παράπονο! Κάποια παιδιά ίσως αυτή τη στιγμή να είναι πιο μπροστά από κάποια άλλα. Είναι μεγάλη όμως η σεζόν και όλα τα παιδιά θα χρειαστεί να παίξουν. Θα δοθούν ευκαιρίες.
Θέλω, με αφορμή το παιχνίδι (σ.σ. με Λαμία) που ήταν θεωρητικά εύκολο και το κάναμε και πρακτικά εύκολο, να επιστήσω την προσοχή όλων, καθώς έρχονται πιο δύσκολα παιχνίδια και χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά. Και τους δώδεκα αθλητές!»

Ο στόχος της χρονιάς

Όπως τις δυο προηγούμενες σεζόν έτσι και φέτος οι «λύκοι» έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο και ιδιαίτερα υπολογίσιμο σύνολο, αποτελώντας μια αναγνωρίσιμη δύναμη στην απαιτητική και δύσκολη Α2 Ανδρών. Μάλιστα μετά το εύκολο 3-0 επί της ουραγού Λαμίας, αλλά και τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα (συνολικά έχει: 4 νίκες, 1 ήττα, σε 5 αγώνες) την έχουν ανεβάσει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Εκεί συγκάτοικο έχει την Παλλήνη. Μια εκ των ομάδων που πλαισιώνουν το γκρουπ (μαζί με Ερυθραία και Παναχαϊκή) που διεκδικεί φέτος την άνοδο στην Α1 Ανδρών.
Η «Καλαμάτα ’80» παρότι δεν διεκδικεί την άνοδο, προς ώρας βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας. Βεβαίως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και ο κόουτς Χρήστος Δημητρακόπουλος, προτρέπει όλο τον κόσμο σε μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση της έως τώρα επιτυχίας, αλλά και των δύσκολων παιχνιδιών που έπονται:
«Στόχος μου είναι  η ομάδα να δουλεύει καθημερινά. Θεωρητικά μιλώντας από την πρώτη εικόνα από το δείγμα των πρώτων 4-5 αγωνιστικών που έχουμε, φαίνεται πως υπάρχει ένα γκρουπ που στοχεύει στην άνοδο το οποίο είναι: Ερυθραία, Παναχαϊκή και Παλλήνη. Υπάρχει και ένα δεύτερο γκρουπ στο οποίο συμμετέχει και η δική μας η ομάδα και ένα τρίτο που θα παλέψει για την παραμονή.»
Αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος είναι ο κόουτς της «Κ80»: Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, έχει κατορθώσει στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα δυναμικά στοιχεία των καλαματιανών παικτών και να εφαρμόσει τον δικό του τρόπο σκέψης στο παιχνίδι. Όταν όμως μιλάμε για στόχους είναι προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως συμβιβάζεται! Αντιθέτως κρατά τον πήχη ψηλά και ζητά το 100% των παικτών του, ώστε στο τέλος, κάνοντας ταμείο, όλοι να είναι σε θέση να χαμογελούν!
«Δεν είναι βασικός μας στόχος η άνοδος! Παρόλα αυτά, θέτω ψηλά τον πήχη, τον στόχο, γιατί πάντα πρέπει να θέτεις υψηλούς στόχους. Όμως πρέπει πάντα να δουλεύεις και να παραμένεις ταπεινός γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Αυτό προσπαθήσω να εμφυσήσω στους παίκτες: να παραμείνουμε ταπεινοί, να έχουμε υψηλούς στόχους κι από ’κει και πέρα μέρα- μέρα, βήμα -βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας…».

Επόμενος αντίπαλος …το ρεπό!

Οι «λύκοι» θα κάνουν … κερκίδα αυτή την αγωνιστική, αφού στο πρόγραμμα έχουν ρεπό και θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις με τα υπόλοιπα ματς του Β΄ Ομίλου!
Ξεκούραση στο πρόγραμμα δεν υπάρχει… Ήδη έχει προγραμματιστεί φιλικό για το απόγευμα της Παρασκευής (8 μ.μ.) με την ανδρική ομάδα του Ακρίτα που θα κρατήσει τους «λύκους» σε εγρήγορση. Η εβδομάδα που διανύουμε περιλαμβάνει προπονήσεις με ζητούμενο την βελτίωση σημείων και την διόρθωση στοιχείων όπου υπάρχει ανάγκη, αφού θέματα και προβλήματα υπάρχουν και η προσπάθεια όλων καθημερινά αφορά στην εύρεση λύσεων.
«Στόχος τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι που παίζουμε με το Μεσολόγγι μετά το ρεπό! Θα προσπαθήσουμε αυτή την εβδομάδα να δουλέψουμε πάνω στη δική μας ομάδα για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε μερικά πράγματα και την επόμενη θα εστιάσουμε πάνω στον αντίπαλο». Και καταλήγει: «Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θέτουμε μακροχρόνιους στόχους. Να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί… χάνεται το «δάσος» εάν αρχίσουμε να σκεπτόμαστε μετά από 3-4 παιχνίδια. Το κάθε παιχνίδι έχει την σημαντικότητά του».

Η 5η αγωνιστική στον 2ο όμιλο με αριθμούς:
Αποτελέσματα – 5η αγωνιστική
Παναχαϊκή - Κόροιβος   3-0
(25-20, 25-11, 25-21)
ΑΟ Παλλήνη - ΑΠΣ Πήγασος 3-1
 (25-19, 22-25, 25-16, 25-18)
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΕΠ Ολυμπίας      0-3
(23-25, 18-25, 23-25)
ΑΣΠ Ερμής - ΑΣ Πανερυθραϊκός      0-3
(17-25, 15-25, 6-25)
«Καλαμάτα 80» - ΑΠΣ Φθία    3-0
(25-10, 25-7, 25-13)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναχαϊκή Πετοσ. 2013       15-2   14
2. ΑΟ «Καλαμάτα ’80»  12-4   12
-. ΑΟ Παλλήνη     14-6   12
4. ΑΣ Πανερυθραϊκός    11-3   10
5. ΓΕ Μεσολογγίου        9-6     8
6. ΑΕΠ Ολυμπιάς 8-7     7
7. ΑΠΣ Πήγασος   7-7     6
8. ΑΣ Κόροιβος    7-11   5
9. ΑΣΠ Ερμής       3-15   1
10. ΑΓΣ Ιωαννίνων        0-15   0
-. ΑΠΣ ΦΘΙΑ Λαμίας     2-12   0
ΕΠΟΜΕΝΗ (6η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 22/11/2014, ώρα 18.00:
● Κλειστό Ολυμπιάδας: ΑΕΠ Ολυμπιάς - ΑΟ Παλλήνη (Πετούσης-Σπυρόπουλος)
● Χαλκιοπούλειο: ΑΠΣ Φθία Λαμίας - ΑΓΣ Ιωαννίνων (Χαρδαλίδης-Σακελλάρης)
● Μετς Α΄: ΑΠΣ Πήγασος - ΑΣΠ Ερμής (Μιχαήλογλου-Τσιμπινός)
● «Στ. Καλαϊντζής»: ΑΣ Πανερυθραϊκός - Παναχαϊκή Πετοσ. 2013 (Φραγκάκης-Μαρκάτης)
● ΔΑΚ Μεσολογγίου: ΓΕ Μεσολογγίου - ΑΣ Κόροιβος (Μπακλέσης-Γκόλφης)

Σίσσυ Τριάντου



Φωτό: Παναγιώτης Μουστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου