Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

600 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ 3-2 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ

Άξιος νικητής ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888
στη μεγάλη μάχη της Α2 Βόλεϊ Γυναικών
ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΝΥΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης το σαββατιάτικο ματς του Μεσσηνιακού με τον Ακρίτα.
Ματς απαγορευτικό για καρδιακούς αλλά πέρα για πέρα απολαυστικό, όπου νικήτριες μετά από τρείς περίπου ώρες ήσαν οι παίκτριες της Γωγώ Σουρή. Το τελικό 3-2 κερδήθηκε από τις «πράσινες» χάρη στη ψυχραιμία που επέδειξαν στα κομβικότερα σημεία του παιχνιδιού και ειδικά στο 5ο σετ όπου «παιζόταν» η νίκη!
Το δύσκολο έως τώρα πρόγραμμα δεν είχε επιστρέψει στις αθλήτριες του Μεσσηνιακού να πάρουν …«ανάσα» και να πέσουν σε ένα πιο «μαλακό» ξεκίνημα στη νέα κατηγορία. Η Α2 Γυναικών αποτελείται από ομάδες με ιστορία, παραδοσιακές δυνάμεις της πετοσφαίρισης, που έχουν αναδείξει και συνεχίζουν να το κάνουν πολλές πρωταγωνίστριες της Α1 Εθνικής, ενώ από μόνη της είναι μια κατηγορία με υψηλές απαιτήσεις και ταχύτητες… Σε αυτό το πρωτάθλημα ο Μεσσηνιακός έκανε ποδαρικό με το αριστερό και κατάφερε να γευθεί τη χαρά της νίκης σε ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες, συναισθητικό φόρτο, πολλές προσδοκίες και μια παραδοσιακά μεγάλη πίεση εντός και εκτός παρκέ!
Από την άλλη, ο Ακρίτας, μια ομάδα Α2 με αρκετές επιτυχίες στο ιστορικό της, ήταν πιο έτοιμος για την κατηγορία και παρά το νωθρό του ξεκίνημα έχει αρχίσει να βγάζει ένα πιο δεμένο και καλά «στημένο» σχήμα στο παρκέ διεκδικώντας αυτό που του αξίζει.
Όσον αφορά το προχθεσινό ματς, με 25-20, 25-20 και 2-0 σετ μπροστά ο Μεσσηνιακός φάνηκε έτοιμος να «καθαρίσει» το παιχνίδι… όμως η εικόνα του στα δυο επόμενα σετ δεν ήταν ίδια και ο Ακρίτας παρότι δεν έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και «πλήγηκε» από αρκετό εκνευρισμό, κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσια και τα σετ στο 2-2 κι όλα μετά παίχθηκαν στο 5ο σετ! Εκεί η ψυχραιμία που έδειξαν οι παίκτριες του ΜΓΣ ήταν και το κλειδί για τη νίκη. Η σωστή ματιά στις καθοριστικές φάσεις και η καλή διάθεση είχαν σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του αντιπάλου και την διατήρηση μιας διαφοράς ασφαλείας έως και 6 βαθμών μέχρι το τελικό 15-9.
Ένα παιχνίδι αντάξιο της Α2 κατηγορίας αλλά και των προσδοκιών όλων όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό της παραλίας και πιστέψτε με ήταν πολλοί!!! Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν πολύ αυτό το ματς κι αυτό φάνηκε από την παρουσία 600 και πλέον φιλάθλων στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου… Μια κερκίδα όλα τα λεφτά, με τα συνθήματά της, το θερμό της χειροκρότημα για τις επιτυχίες και των δυο ομάδων και στο τέλος πολλά χαμόγελα για το όμορφο βόλεϊ που απόλαυσαν και φυσικά τις άξιες νικήτριες στο τέλος!


Η εξέλιξη του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μεσσηνιακό και την Φωτεινάκη στο σέρβις και την Σιρίνινα να καρφώνει δυνατά για το 1-0. Δεύτερο σέβρις Φωτεινάκη, υποδοχή, η Χάσκου σημάδεψε δυνατά την Κωνσταντοπούλου και ισοφάρισε (1-1). Σέρβις Χάσκου, φάση διαρκείας με την Μποτσάκη να κάνει το 1-2 κερδίζοντας το μπλοκ της Σουρή, για να δώσει τον πόντο πίσω με παράβαση στη συνέχεια (2-2). Ο Ακρίτας μπροστά με 2-5 για να αρχίσουν να μειώνουν Σιρίνινα και Σουρή (3-5, 4-4). Ένα σέρβις άουτ από την Κωνσταντοπούλου και ένα σταθερό μπλοκ από Πανταζοπούλου- Νικολακοπούλου πάνω στην Σκλήρη ανέβασαν τη διαφορά του Ακρίτα στο 4-6. Θερμό χειροκρότημα στο μπλοκ των Πατρινών Μποτσάκη- Νικολακοπούλου στη Σιρίνινα για το 4-7. Time out και μετά τις οδηγίες της Σουρή ο Μεσσηνιακός άναψε τις μηχανές… «Πιαστό» στη Δεδούση μετά από σέρβις της Σιρίνινα μείωσε σε 6-7. Με πλασέ πέρασε την μπάλα η Σιρίνινα εκεί η Μπούνα έκανε πολλή καλή υποδοχή δεν είχε όμως συνέχεια η φάση και ο ΜΓΣ πήρε τον πόντο (7-8). Σέρβις από τη Ραμούνδου, η Χάσκου στην επίθεση κάρφωσε το φιλέ (10-9). Σέρβις στο φιλέ από τη Ραμούνδου δώρο στον Ακρίτα για το 12-10 και έναν πόντο δώρο από την Πανταζοπούλου αμέσως μετά με σέρβις άουτ (13-10). Time out Ακρίτα. Πρώτο χρόνο με Καρακύκλα για το 14-11. «Τάπα» της Δεδούση στην Σκλήρη, μετά από ωραίο καρφί της Μποτσάκη, μείωσε σε 15-12. Κωνσταντοπούλου σέρβις στο φιλέ (16-14). Αλλαγές στον Ακρίτα στην πάσα Η Ιωσηφίδη και στη θέση της Δεδούση η Ματούδη. Τη νεαρή Μπούνα σημάδεψε η Σιρίνινα και εύκολα πήρε τον πόντο 17-14. Το λίμπερο του ΜΓΣ Όλγα Νίκα, σημάδεψε η Μποτσάκη δυνατά, για να μειώσει σε 17-15 και ξανά λίγο αργότερα με σέρβις για να πάρει  κι άλλο πόντο (17-16). Βαθιά μπαλιά της Καρακύκλα πάτσισε το σκορ σε 18-18. Η Σουρή κέρδισε τη Χάσκου στο μπλοκ για το 19-18. Αλλαγή πάσα στον Μεσσηνιακό έφερε στη θέση της Φωτεινάκη την Μπεσσή. Στη διαγώνιο σημάδεψε η Σουρή για το 20-19. Ξανά αλλαγή ανάμεσα Φωτεινάκη και Μπεσσή, για να πάρει η Φωτεινάκη στο σέρβις και σημαδεύοντας τη Μπούνα να κάνει το 22-19. 2ο time out Ακρίτα. Σέρβις της Χάσκου η μπάλα δεν έφτασε στο φιλέ… (24-20). Για τον τελευταίο πόντο στο σέρβις της Σουρή η Αθανασοπούλου έβγαλε πολύ ψηλά την άμυνα και η Κωνσταντοπούλου «τάπωσε» γρήγορα και δικαιώθηκε (25-20)!
● Στο πρώτο σέρβις του 2ου σετ η Πανταζοπούλου, η Ματούδη που μπήκε στο παιχνίδι κέρδισε τον πόντο σημαδεύοντας στο κενό… (0-1). Η Σουρή απάντησε για το 1-1 και η Χάσκου γρήγορα για το 1-2. Το μπλοκ των Μποτσάκη –Καρακύκλα ξεπέρασε η Σιρίνινα (2-2). Δύσκολα και όπως - όπως έγινε η υποδοχή στο σέρβις της Κωνσταντοπούλου, με την Ραμούνδου σε πρώτο χρόνο να κάνει το 5-3. Πολύ ψηλά η υποδοχή από τον Ακρίτα… η Ραμούνδου «μυρίστηκε» τον πόντο και εύκολα «τσίμπησε» το 6-3. Δυνατά η Σκλήρη για το 7-4 και ξανά για το 7-5. Φωτεινάκη – Νικολακοπούλου πάλεψαν… στο φιλέ για τον πόντο και το 8-6 κέρδισε η παίκτρια του ΜΓΣ. (8-8, 12-9, 13-10). Το σέρβις της Κωνσταντοπούλου στο φιλέ 14-11. Το 15-13 από την Ραμούνδου υπέρ του ΜΓΣ σε πρώτο χρόνο.
Φάση διαρκείας τελείωσε με την Μποτσάκη να σημαδεύει στην ευθεία πάνω από την Σκλήρη που δεν μπόρεσε να βγάλει υποδοχή (16-14).
Σε πρώτο χρόνο η Καρακύκλα σημάδεψε την Φωτεινάκη που έβγαλε την άμυνα (19-17). Ένα σέρβις από την Πανταζοπούλου άουτ και ένα από την Σιρίνινα με τη βοήθεια του φιλέ ανέβασαν το σκορ σε 21-71 υπέρ του ΜΓΣ. Το 22-19 από το πολύ δυνατό καρφί  της Σιρίνινα. Time out Ακρίτα. Η Ματούδη κέρδισε το μπλοκ  των Σκλήρη και Ραμούνδου, στην άμυνα όμως η Μποτσάκη έκανε το λάθος και το σκορ πήγε στο 24-19. Το 25-20 δυνατά από την Σκλήρη…
● Σέρβις Φωτινάκη, έγινε η υποδοχή και η επίθεση από την Χάσκου πάνω στη Νίκα για τον πρώτο πόντο υπέρ του Ακρίτα (0-1). Ψύχραιμα πάνω στην Σιρίνινα η Μποτσάκη για το 0-2. Η Μποτσάκη κέρδισε τις Σιρίνινα- Κωνσταντοπούλου στο μπλοκ 1-3, οι οποίες λίγο αργότερα μπλόκαραν σταθερά την παίκτρια του Ακρίτα για το 2-5. Στη δεύτερη μπαλιά η Ιωσηφίδη είδε το κενό και πλάσαρε για το 2-7. Άσο με σέρβις από την Ματούδη 3-8. Μπεσσή σε Φωτεινάκη στη θέση της πασαδόρου του ΜΓΣ. Time out Ακρίτα. Δυο απανωτοί πόντοι από την Σιρίνινα μείωσαν τη διαφορά σε 5-9. Δεύτερο time out ο Ακρίτας. Ξανά τόλμησε στη δεύτερη μπαλιά η Ιωσηφίδη και έκανε το 6-11. Εξηνταβελόνη (στη θέση της Σουρή από την αρχή του σετ) σημάδεψε άουτ (7-12). Στο φιλέ η υποδοχή της Νίκα (7-15). Άσο με Χάσκου στο σέρβις (8-17). Σέρβις Χάσκου πολύ ψηλά η υποδοχή όπου η Μποτσάκη σηκώθηκε και απευθείας κάρφωσε για το 8-20. Το 9-21 από την Σιρίνινα πάνω στη Χάσκου. Με σέρβις μείωσε σε 10-21 η Σουρή που σημάδεψε την Αθανασοπούλου. Λάθος Μποτσάκη (13-23). Το 14-23 από τη Ραμούνδου σε πρώτο χρόνο. Κακή πάσα από την Ιωσηφίδη, η Μποτσάκη δεν πρόλαβε ο πόντος για τον ΜΓΣ (15-23). Σέρβις στο φιλέ από την Μποτσάκη (16-24). Σιρίνινα κάρφωσε άουτ χαρίζοντας τον τελευταίο πόντο στον Ακρίτα (17-25).
● Ιωσηφίδη στο πρώτο σέρβις υποδοχή και πάσα Φωτεινάκη στη Σκλήρη, που χτύπησε χαλαρά στο …φιλέ (0-1). Νέο σέρβις της Ιωσηφίδη κακή υποδοχή άουτ από τη Νίκα, 0-2 υπέρ του Ακρίτα. Σέρβις Σουρή, Ραμούνδου και Σκλήρη μπλόκαραν σταθερά την Ματούδη μειώνοντας σε 2-3. Βαθιά μπαλιά στο κενό της άμυνας του ΜΓΣ από την επίθεση της Ιωσηφίδη (3-4)… Ωραία και δυνατά σε πρώτο χρόνο από τη Ραμούνδου πάνω στην Ιωσηφίδη για το 4-4. Ματούδη στο σέρβις σημάδεψε το φιλέ 5-4. (5-5, 7-7). Η Ιωσηφίδη είδε το κενό στο παρκέ του ΜΓΣ και με έξυπνη πάσα στη δεύτερη μπαλιά κέρδισε την πόντο, εκεί όπου η Εξηνταβελόνη έπεσε αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα (7-8). Στην ευθεία πίσω από την Εξηνταβελόνη σημάδεψε η Χάσκου για το 9-9. Τη Ραμούνδου σε πρώτο χρόνο ανέβασε η Φωτεινάκη για να πάρει το 10-9. Η Σουρή δυνατά έκανε εύκολο το 11-9. Πολύ ψηλά η υποδοχή από την Εξηνταβελόνη, η Καρακύκλα ανέβηκε και κάρφωσε απευθείας (11-10). Αμέσως μετά η Καρακύκλα κάρφωσε τη Ραμούνδου που σηκώθηκε σε πρώτο χρόνο (11-11). Time out ΜΓΣ. Σε σέρβις της Ιωσηφίδη η Σουρή έβγαλε πολύ ψηλά υποδοχή και η Χάσκου δεν έχασε την ευκαιρία για έναν γρήγορο πόντο (11-13). Δεύτερο time out από τον ΜΓΣ. Στο σέρβις της Ιωσηφίδη έγινε η υποδοχή και με την Μποτσάκη σε διπλή επίθεση ο Ακρίτας ανέβασε το σκορ σε 12-14. Αλλαγή πάσας στον Ακρίτα Φωτεινάκη στη Μπεσσή. Έξυπνη πάσα από την Σκλήρη στο κενό της μικρής περιοχής του Ακρίτα (13-16). Άουτ από την Μποτσάκη (16-17). Time out Ακρίτα. Η Σουρή σημάδεψε στο φιλέ (16-19). Αλλαγή: Τζούλου στην Εξηνταβελόνη. Πίσω πάσα στην κίνηση Φωτεινάκη σε Σιρίνινα που σημάδεψε βαθιά στη διαγώνιο για το 17-21. Άσος στο σέρβις από την Μποτσάκη πάνω στη Νίκα (17-23). Ίδια φάση για το 18-23 με πρωταγωνίστριες τις Φωτεινάκη και Σιρίνινα. Η Σκλήρη το 19-23. (20-23, 20-24). Δεν πέρασε η Χάσκου τη μπάλα (21-24). 22-25 υπέρ του Ακρίτα με τη Χάσκου στην επίθεση και τη Σουρή στο μπλοκ.
● Σέρβις της Ιωσηφίδη, η Σκλήρη δεν βρέθηκε σε καλή θέση για άμυνα (0-1). Νέο σέρβις της Ιωσηφίδη, υποδοχή και στον αέρα σε πρώτο χρόνο η Ματούδη πήρε τον πόντο με την Σκλήρη να αδυνατεί να μπλοκάρει για το 0-2. Κάπου εδώ ξεκινά ένα σερί 8 σερβίς απο την Σουρή... (0-3, 2-3). Δυνατό μπλοκ στη Χάσκου από τις Σκλήρη –Κωνσταντοπούλου 3-3. 5-3 και time out από τον Ακρίτα. Δεύτερο σέρβις από τη Σουρή, υποδοχή, την επίθεση της Ματούδη μπλόκαραν σταθερά Σιρίνινα – Κωνσταντοπούλου για το 6-3. Σουρή ξανά στο σέρβις, υποδοχή και το πλασέ της Μποτσάκη άουτ έκανε το 7-3. Το δυνατό καρφί της Σκλήρη στην κενή διαγώνιο ενθουσίασε το κοινό (8-3).
Σέρβις της Σουρή, υποδοχή και Χάσκου στον αέρα όπου Σκλήρη και Κωνσταντοπούλου την μπλόκαραν σταθερά για το 9-3. Time out Ακρίτα. Άουτ το σέρβις της Σουρή 9-4. Στο κενό της αντίπαλης περιοχής το καρφί της Σιρίνινα για το 10-4, η διαφορά είναι πλέον αισθητή. Κωνσταντοπούλου στο σέρβις, έγινε η υποδοχή, η Μποτσάκη σημάδεψε το φιλέ (11-4). Άουτ πέρασε το σέρβις της Κωνσταντοπούλου (11-5), άουτ και το σέρβις της Καρακύκλα αμέσως μετά (12-5) για να …τριτώσει με την Σιρίνινα (12-6) και να παρασύρει και την Ματούδη σε σέρβις άουτ (13-6). Αλλαγές στον Ακρίτα Πανταζοπούλου σε Ιωσηφίδη και Δεδούση σε Ματούδη. Κακή υποδοχή της Νίκα στο καρφί της Μποτσάκη ο Ακρίτας μειώνει σε 13-7. Με μπουνιά έστειλε τη μπάλα στο κενό η Χάσκου για το 13-8. Time out ΜΓΣ. Η Σουρή κέρδισε το μπλοκ των Νικολακοπούλου –Δεδούση για το 14-8, οι οποίες αμέσως μετά μπλόκαραν ωραία τη Σκλήρη (14-9). Το σέρβις άουτ της Νικολακοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα υπέρ του Μεσσηνιακού που πανηγύρισε το 15-9 χορεύοντας προ του ενθουσιασμένου κοινού…
● Διαιτησία: Κ. Σαραβελάκης, Π. Χανδρινός. Σημειωτής: Βασ. Καραφώτη.
Τα σετ: 25-20, 25-20, 17-25, 22-25, 15-9
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ 1888 (Σουρή): Φωτεινάκη, Σουρή, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σιρίνινα, Σκλήρη, Νίκα (λ.), Εξηνταβελώνη, Σαμπάτη, Μπεσή, Δόλγυρα, Τζούλου.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ξεροβάσιλας, Κουτράκης): Χάσκου, Μποτσάκη, Πανταζοπούλου, Δεδούση, Καρακύκλα, Νικολακοπούλου, Μπούνα (λ)/ Αθανασοπούλου (λ), Μαντούδη,Ε. Κουκούτση, Ιωσηφίδη, Ορφανέα.


Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου