Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΜΑΡΑ!

Τριπλή διάκριση στον 3ο Αγώνα Πανελληνίου
Πρωταθλήματος Jet Ski Λίμνη Ευβοίας 8-9/11


Η ΕΥΒΟΙΑ υποδέχθηκε για μια ακόμη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Jet Ski και συγκεκριμένα τον 3ο Πανελλήνιο Αγώνα. Διοργανωτής ήταν ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ και οι τοπικοί φορείς. Η λίμνη αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια μέρη στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, εκεί όπου οι αγώνες Jet Ski φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου 2014.
Το παρόν στους αγώνες έδωσε ο πολλά υποσχόμενος αθλητής του jet ski Νίκος Τομαράς, ο οποίος δεν πραγματοποίησε απλά μια συμμετοχή αλλά είχε και τριπλά οφέλη… δηλαδή τριπλή διάκριση!!!
Ο αθλητής από την Καλαμάτα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο (και με δανεικό μηχανάκι) κατάφερε να διακριθεί όχι μόνο στην κατηγορία Open αλλά και στην όχι και τόσο γνώριμη για τον ίδιο, κατηγορία Pro Ski (όρθιο), συγκεντρώνοντας τρία κύπελλα στον 3ο αγώνα της Λίμνης Εύβοιας.


Ημέρα πρώτη…
Την πρώτη ημέρα, ο καιρός δεν ήταν και τόσο καλός με το ψιλόβροχο να μην εμποδίζει ωστόσο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (8/11), με την συγκέντρωση των οδηγών για την ενημέρωση σχετικά με την υδάτινη πίστα.
Η μορφή της πίστας είχε ορισμένες ιδιαιτερότητες, κι αυτό διότι κάποιες από τις μπαλόνες ορίστηκαν με διαφορετική φορά από την καθιερωμένη, στη μια πλευρά της πίστας υπήρξε μια περισσότερο ανοικτή στροφή, αλλαγές που προσέδωσαν στον αγώνα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού έβαζε όλους τους αγωνιζόμενους σε …τεστ!
Οι κατηγορίες των αγώνων ήταν οι εξής τρεις: Novice Stock, Open και Pro Ski Open.
Στα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στην Pro Ski κατηγορία, ο καλαματιανός Νίκος Τομαράς κατέκτησε την 2η θέση μετά από μια αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση.



Αποτελέσματα - 1η ημέρα

NOVICE STOCK:
1. Αλαμάνος
2. Μεριανός
3. Μαραγιάννης
OPEN:
1. Μαλούχος
2. Τσουνάκης
3. Πολίτης
PRO SKI:
1. Μαλούχος
2. Τομαράς
3. Μαλοκίνης



Ημέρα δεύτερη…
Την δεύτερη ημέρα των αγώνων, Κυριακή (9/11) ο καιρός ήταν σύμμαχος των αθλητών, καθότι ηλιόλουστος και καλοκαιρινός!
Οι αγώνες ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν με ομαλότητα και επιτυχία με την κατηγορία Pro Ski ενώ συνεχίστηκαν και οι αγώνες στις κατηγορίες Novice Stock και Open.
Πολλοί ήταν οι συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος σε πάνω από μια κατηγορία κατά την διάρκεια των αγώνων διεκδικώντας έτσι παραπάνω θέσεις στο βάθρο, μεταξύ αυτών και ο Νίκος ο Τομαράς από την Καλαμάτα που στην κατηγορία OPEN και στην κατηγορία Pro ski κατέκτησε την 3η θέση, αντίστοιχα, φτάνοντας τα τρία κύπελλα συνολικά στον 3ο Πανελλήνιο αγώνα!


Αποτελέσματα - 2η ημέρα
NOVICE STOCK:
1. Αλαμάνος
2. Ιωαννίδης
3. Μαραγιάννης
OPEN:
1. Μαλούχος
2. Αλαμάνος
3. Τομαράς
PRO SKI:
1. Μαλούχος
2. Μαλοκίνης
3. Τομαράς


Οι στόχοι για το μέλλον

Ο Νίκος Τομαράς τρέχει από φέτος φανερώνοντας πολλές δυνατότητες και στα όρθια (κατηγορία Pro Ski) ενώ σαν αθλητής έχει διακριθεί ιδιαίτερα στα Open.
Διακαής πόθος του είναι: «…Να φτιάξω δικό μου jet ski και να μπορέσω έτσι να έχω τη δυνατότητα να «χτυπήσω» τους αντιπάλους μου στα ίσια» είπε ο Νίκος Τομαράς. Αν αναλογιστεί κανείς πως όλο αυτό τον καιρό, ο καλαματιανός αθλητής αγωνίζεται με δανεικό μηχανάκι και παρόλα αυτά έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει και να γευτεί τη χαρά της νίκης, τότε οι νίκες του έχουν διαφορετική αξία κι είναι ακόμη μεγαλύτερες!
Πριν από τους αγώνες της Εύβοιας είχε αγωνιστεί στην Καλαμάτα, η οποία είχε φιλοξενήσει με επιτυχία το Παγκόσμιο Akropolis Jet Raid πριν από λίγους μήνες, όπου είχε αναδειχθεί τρίτος στην κατηγορία του. Ο Τομαράς βρέθηκε στην Χαλκίδα και στον 2ο αγώνα Jet Ski race το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου 2014, όπου στην κατηγορία Pro Ski (όρθιο) είχε κερδίσει και πάλι την 3η θέση.

Δεύτερος και τρίτος και στον αγώνα που έγινε στη Λίμνη της Εύβοιας, όπου ο καλαματιανός αθλητής μετέβη δίχως μεγάλες προσδοκίες! Όλα όμως κύλησαν ομαλά και κατόρθωσε για μια ακόμη φορά δείχνοντας πάθος και πυγμή να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να ανεβεί στο βάθρο των νικητών!
«Όπως προείπα στόχος μου τώρα είναι να φτιάξω το δικό μου jet ski για να τους χτυπήσω όλους στα ίσα! Μέχρι τώρα με το πιο αδύναμο μηχανάκι παίρνω θέσεις…», εξηγεί και συνεχίζει: «Για τη συνέχεια πιστεύω πως είμαι σε θέση να διεκδικήσω μια καλή θέση στο πρωτάθλημα… Γενικά πάω καλά! Για πρώτη φορά συμμετείχα και στα Όρθια (σ.σ. κατηγορία Pro Ski), στην οποία δεν έχω ξανατρέξει και πηγαίνω στην ουσία χωρίς προπονήσεις και προετοιμασία.»

Οι προσπάθειες του Νίκου Τομαρά συνεχίζονται στον 4ο και 5ο Πρωταθληματικό αγώνα που έχει προκηρύξει για φέτος ο (HJSBA) Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ για την αγωνιστική χρονιά 2014, καθώς και έναν διεθνή αγώνα. Ο τόπος διεξαγωγής των δυο τελευταίων αγώνων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.





Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου