Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Τα ηνία στον Λεωνίδα Μπίλη!

ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ




ΑΠΟ τον Βορρά στο Νότο! Αργά χθες το βράδυ η ανακοίνωση της Καλαμάτας έδωσε στο φως το όνομα του νέου τιμονιέρη της «μελανόλευκης»: «Ο Π.Σ. "Η Καλαμάτα" ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη.»
Έτσι, λοιπόν, ο έμπειρος τεχνικός από την Αλεξανδρούπολη θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Κώστα Κλάδη και καλείται να οδηγήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική με τον πήχη ψηλά!
Ο έμπειρος τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τον πρόεδρο της «Καλαμάτας» Γιώργο Ράλλη και αύριο αναμένεται να βρεθεί στην πόλη μας και στο γήπεδο Ασπροχώματος όπου το πρωί θα έχει την πρώτη γνωριμία με παίκτες και συνεργάτες και άμεσα θα πιάσει δουλειά αφού η αποστολή αναχωρεί στις 3 μ.μ. για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ερμιονίδα.
Ο 47χρονός προπονητής διαθέτει πλούσιο βιογραφικό. Ο Λεωνίδας Μπίλης γεννήθηκε το 1968 στην Αλεξανδρούπολη και ως μεγάλη στιγμή στην καριέρα του χαρακτηρίζει κανείς τη σεζόν 2009-10 όταν ήταν βοηθός του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ. Υπήρξε προπονητής σε Αετό Σκύδρας Πιερικό, Τηλυκράτη, Βατανιακό, ενώ είχε βρεθεί και στο πλευρό του Μανωλά ως βοηθός προπονητή στη Νίκη Βόλου στην πρώτη χρονιά της ομάδας στη Football League αλλά και του Καρτιέ στον Πανθρακικό.
Στην καριέρα του στέφθηκε πρωταθλητής με τις ομάδες του Πιερικού, των Γιαννιτσών και του Αετού Σκύδρας, ενώ έχει πετύχει ανόδους στη Β’ Εθνική με τον Τύρναβο και την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Έχει αρκετές  επιτυχίες με συλλόγους της Βορείου Ελλάδας και έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Ο Λεωνίδας Μπίλης έχει δηλώσει επανειλημμένα «οπαδός της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας».


Το βιογραφικό του Λεωνίδα Μπίλη:
Πιερικός: Πρωτάθλημα στην Δ΄ Εθνική το 2004 και ένα χρόνο στην Γ Εθνική.
Σκύδρα: Πρωτάθλημα στην Δ΄ Εθνική το 2009
Αναγέννηση Γιαννιτσών: Άνοδος στην Β΄ Εθνική το 2010.
Τύρναβος: Άνοδος από την Γ΄ Εθνική στην Β΄
Το 2004 κατέκτησε με τον Πιερικό το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας και το Κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας το 2006 και 2007 με την Αλεξάνδρεια.
Στην Δ Εθνική ήταν σαν προπονητής στις ομάδες: Αιγινιακός, Αλεξάνδρεια, Αλμωπός Αριδαίας και Απόλλων Λιτόχωρου
Στην Γ΄ Εθνική ήταν προπονητής στις ομάδες: ΑΕΠ Κατερίνης, Τυληκράτης Λευκάδας, Ηρακλής 1908 και στον Βατανιακό.
Την προηγούμενη σεζόν ήταν συνεργάτης του Στέλιου Μανωλά στην Νίκη Βόλου αλλά και πρώτος προπονητής για ένα μικρό διάστημα.
Στην Superleague ήταν σαν συνεργάτης του Καρτιέ στον Πανθρακικό.
Από τον Σεπτέμβρη του 2007 έως τα μέσα του 2009 ήταν στο τεχνικό team, του Ομοσπονδιακού πλέον τεχνικού FernantoSantos, στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.
Είναι κάτοχος Διπλώματος UEFAPro, τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ αλλά και της Παντείου και ξέρει 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά)
Σαν ποδοσφαιριστής είχε 12 χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Σε επίπεδο Α΄ Εθνικής έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα με τον Πιερικό και στην Κύπρο με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Στην Β΄ και Γ΄ Εθνική έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες μεταξύ άλλων στον Παναρκαδικό, στον Ποσειδών Ν. Πόρων, στον Εθνικό Κατερίνης και στον Αιγινιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου