Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρος στην Superleague ο Γιώργος Μποροβήλος!

ΞΕΚΙΝΟΥΝ (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ) ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γιώργο Μποροβήλο να καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Superleague. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης διαδέχεται τον Τάκη Αγραφιώτη, που δεν άλλαξε την απόφασή του να παραιτηθεί.
Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή στο περιθώριο της συνεδρίασης της διοργανώτριας αρχής, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/11). Ακόμα, τη θέση του επίσης παραιτηθέντα από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, Στράτου Σωπήλη, πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Δημήτρης Τζελέπης.
Το ΔΣ της Superleague βρίσκεται σε εξέλιξη και πέρα από το θέμα της ανάδειξης νέου προέδρου, συζητείται το θέμα της βίας στα γήπεδα, αλλά και οι επιθέσεις σε βάρος των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, και η προσφυγή ΟΦΗ και Πανιωνίου στα πολιτικά δικαστήρια.
Η ανακοίνωση παραίτησης του Αγραφιώτη:
«Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.
Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.
Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.
Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.
Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.
Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά.»

Αρχή με τη 12η αγωνιστική
Η «χρυσή τομή» για την επιστολή που θα σταλεί στην ΕΠΟ βρέθηκε και επομένως το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κανονικά αγώνες. Από το ΔΣ προέκυψε πως η συνέχεια δίνεται με τη 12η αγωνιστική. Η αναβληθείσα (11η) θα οριστεί εν καιρώ.

«Όχι» Παναθηναϊκού
σε Μποροβήλο
Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague για την ανάδειξη του Γιώργου Μποροβήλου σε πρόεδρο της διοργανώτριας. Ο Παναθηναϊκός ήταν αντίθετος, ο ΠΑΟΚ ψήφισε «παρών», ενώ λευκό ψήφισαν Ξάνθη, Νίκη Βόλου και Λεβαδειακός.

www.sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου