Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ

Μπροστά ο Ατρόμητος Πλατύ αλλά
και με αρκετούς …διώκτες από πίσω!!!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ…


Μπόλικο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 1ος όμιλος της Β΄ τοπικής κατηγορίας μετά το φινάλε του 2014.
Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε άνοδο και υποβιβασμό, καθώς όλες οι ομάδες είναι μέσα στο … «κόλπο». Το Πλατύ ολοκλήρωσε την χρονιά στην κορυφή, με την Αναγέννηση να το κυνηγά από πίσω με 3 βαθμούς διαφορά.
Ηρακλής Κυπαρισσίας και Αστέρας Βαλύρας είναι οι δυο πρώτοι υποψήφιοι για υποβιβασμό, κάτι που μπορεί να αλλάξει στο 2015…! Αυτό που παρατηρήθηκε είναι το πόσο μεγάλη σημασία έπαιξαν στον 1ο γύρο οι έδρες! Παρακάτω παρουσιάζεται το γιατί…

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (30β.)
Ξεκίνησε δυνατά την χρονιά και παρέμεινε στην κορυφή, παρουσιάζοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα η ομάδα του Μιλτιάδη Μαυροειδή! Επιθετικά κατέχει την 5η καλύτερη επίθεση με 20 γκολ και την 5η καλύτερη άμυνα με 14.
Έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του, αφού μετρά 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 αγώνες, βρίσκεται στην 1η θέση με 19 βαθμούς με 9 γκολ υπέρ (7η επίδοση) και 3 κατά (1η επίδοση)!
Εκτός έδρας πάλι, έχει 11 βαθμούς σε 6 ματς με ρεκόρ 3-2-1, 11 γκολ ενεργητικό (3η επίδοση) και 11 παθητικό (9η επίδοση).
Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Ατρόμητος πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε και έκανε ότι χρειάστηκε για να μείνει πρώτος. Εφ’ όσον συνεχίσει να δείχνει την ίδια σταθερότητα, η άνοδος είναι κάτι παραπάνω από πιθανή!
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (27β.)
Είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ήττα στο πρωτάθλημα και κυνηγάει τον Ατρόμητο Πλατύ …πολλές αγωνιστικές τώρα! Η Αναγέννηση διαθέτει την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα (24 και 7 γκολ αντίστοιχα), όμως δεν έχει φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα!
Ειδικά στην έδρα της, τον Κορδία, έχει την 5η συγκομιδή σε βαθμούς με 14 (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) με 16 τέρματα ενεργητικό (2η επίδοση) και 3 παθητικό (1η επίδοση)!!! Εκτός έδρας έχει την καλύτερη συγκομιδή με 13 βαθμούς (3-4-0) με 8 γκολ ενεργητικό (4η επίδοση) και 4 παθητικό (1η επίδοση). Οι αριθμοί της καλαματιανής ομάδας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον… Εντός έδρας έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά όχι και ανάλογη αποτελεσματικότητα, ενώ εκτός έδρας γίνεται …το αντίθετο!
Αν αρχίσει να παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει και γίνει πιο αποτελεσματική, η Αναγέννηση μπορεί να προσπεράσει το Πλατύ!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (25β.)
Σταθερά καλά τα πάει ο Αστέρας Μικρομάνης στο πρωτάθλημα, τόσο σε βαθμολογία όσο και σε αριθμούς! Η 3η θέση αντιπροσωπεύει απόλυτα τις επιδόσεις της ομάδας του Σταύρου Φράγκου!
Έχει την 2η καλύτερη επίθεση με 22 τέρματα, αλλά και την 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 9! Στη έδρα του είναι εκπληκτικός, αφού έχει 6 νίκες σε ισάριθμα ματς και 18 βαθμούς, που είναι η 2η καλύτερη συγκομιδή πίσω από το Πλατύ που έχει αγώνα παραπάνω εντός έδρας.
Παράλληλα, έχει 18 γκολ υπέρ (1η επίδοση) και 5 κατά (5η επίδοση).
Από την άλλη, εκτός έδρας τα πράγματα είναι αντίστροφα! 7 βαθμούς σε ισάριθμα ματς (6η επίδοση) με ρεκόρ 1-4-2, 4 γκολ υπέρ (8η επίδοση) και 4 κατά (1η επίδοση). Εάν ανέβει λίγο επιθετικά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Αστέρας μπορεί να πάει ψηλότερα!
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ (21β.)
Λίγοι περίμεναν την νεοφώτιστη Αιθαία να βρίσκεται τόσο ψηλά! Το σύνολο του Αργύρη Λιάππα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει βαθμούς σε δύσκολα ματς και να πάρει αρκετές νίκες στο «ξυράφι»!
Έχει 16 τέρματα (8η επίδοση) και 14 κατά (5η επίδοση). Στο «Παν. Μπαχράμης» έχει κάνει φοβερές εμφανίσεις, με 15 βαθμούς (3η επίδοση) σε 6 ματς (5-0-1), έχοντας 11 γκολ ενεργητικό (6η επίδοση) και 5 παθητικό (5η επίδοση). Εκτός έδρας ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση! 9η επίδοση με 6 βαθμούς σε 7 ματς (1-3-3-), 5 γκολ υπέρ (6η επίδοση) και 9 κατά (5η επίδοση)!
Εάν βελτιωθεί εκτός έδρας, η Αιθαία έχει πιθανότητες να «χτυπήσει» τριάδα!
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ (21β.)
Είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει το Πλατύ στο πρωτάθλημα (5-1) και από εκείνη τη νίκη και έπειτα… πήρε «φωτιά»! 4 νίκες και 2 ισοπαλίες μέχρι και το φινάλε του …2014 για τους παίκτες του Σταύρου Αντωνόπουλου!
Έχει την 5η καλύτερη επίθεση με 20 τέρματα και 9η άμυνα με 18 γκολ κάτι που χρίζει βελτίωσης. Στο «Παν. Μπαχράμης» τα έχει πάει περίφημα με 14 βαθμούς (3η επίδοση) σε 7 ματς (4-2-1), με 12 γκολ υπέρ (3η επίδοση) και 10 κατά (9η επίδοση). Μακριά από αυτό οι «πορτοκαλί» έχουν ρεκόρ 2-1-3 και 7 βαθμούς (7η επίδοση) σε 6 ματς, με 8 γκολ υπέρ (4η επίδοση) και 8 κατά (4η επίδοση). Εάν καταφέρουν να βελτιώσουν την άμυνα στην έδρα τους, τότε μπορούν να πάνε ψηλότερα.
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (19β.)
Ακόμα μια νεοφώτιστη ομάδα που έχει εξαιρετική παρουσία μέχρι στιγμής! Το σκληροτράχηλο σύνολο του Τάκη Οικονόμου έχει σταθεί αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, κατέχοντας την 2η καλύτερη άμυνα με 9 γκολ παθητικό, αλλά και την 7η επίθεση.
Στην έδρα της η Θύελλα έχει 11 βαθμούς σε 7ματς (6η επίδοση) είναι αήττητη , με 2 νίκες και 5 ισοπαλίες, αλλά και 12 τέρματα υπέρ (3η επίδοση) και 4 παθητικό (4η επίδοση). Θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς στην έδρα της αλλά τα αποτελέσματα …δεν ήρθαν!
Μακριά από την έδρα της η Μερόπη είναι εξ’ ίσου καλή με 8 βαθμούς (4η επίδοση) σε 6 ματς (2-2-2), με 5 τέρματα ενεργητικό (6η επίδοση) και 5 παθητικό (3η επίδοση). Με την ίδια συνέπεια στην άμυνα και καλύτερα αποτελέσματα, έχει πιθανότητα να τερματίσει στην 4άδα!
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ (19β.)
Καλά νούμερα …όχι και ανάλογα αποτελέσματα για τους πιτσιρίκους του Παναγιώτη Πολίμου! Η ιστορική ομάδα αποδίδει πολύ καλά, όμως δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε. Έχει 22 τέρματα υπέρ (4η επίδοση) και 13 κατά (4η επίδοση) συνολικά. Στο «Παν. Μπαχράμης» είναι αήττητοι οι «πράσινοι» με ρεκόρ 2-4-0 σε 6 ματς και 10 βαθμούς (7η επίδοση), έχοντας 8 γκολ ενεργητικό (9η επίδοση) και 3 παθητικό (1η επίδοση)! Εκτός έδρας τα έχουν πάει πολύ καλά, με 9 βαθμούς σε 7 ματς (3η επίδοση), ρεκόρ 2-3-2 και 13 γκολ υπέρ (1η επίδοση) και 10 κατά (7η επίδοση). Αν βελτιώσουν επίθεση εντός έδρας και άμυνα εκτός έδρας …μπορούν καλύτερα!
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (15β.)
Μια ακόμα ομάδα με καλά νούμερα αλλά όχι ανάλογα αποτελέσματα. Πρόκειται για τον πιο απρόβλεπτο αντίπαλο της Β΄ τοπικής! 22 τέρματα έχει πετύχει (2η καλύτερη επίδοση!) και έχει δεχθεί 17 (7η επίδοση) ο ΠΑΟ Καλού Νερού φέτος, έχοντας σημειώσει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην έδρα του τα έχει πάει μέτρια με 7 βαθμούς σε ισάριθμα ματς (7η επίδοση), ρεκόρ 2-1-4, 9 γκολ υπέρ (7η επίδοση) και 8 κατά (8η επίδοση).
Μακριά από την έδρα του το Καλό Νερό το Καλό Νερό είναι σε καλή κατάσταση, με 13 γκολ υπέρ (1η επίδοση) και 10 κατά (7η επίδοση). Έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς σε 6 ματς (8η επίδοση) με ρεκόρ 2-2-2.
Θα χρειαστεί να προσπαθήσει περισσότερο να πάρει αποτελέσματα, γιατί η επικίνδυνη ζώνη …δεν είναι μακριά (8 βαθμούς).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ (12β.)
Μπόρεσε να ανεβάσει στροφές στις τελευταίες αγωνιστικές και να ξεφύγει με 5 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ξεκίνησε την χρονιά με τον Μιχάλη Νικητόπουλο στον πάγκο, όμως πλέον πορεύεται με προπονητή – παίκτη τον Δημήτρη Καμπούκο. Έχει την 2η χειρότερη επίθεση με 9 τέρματα, αλλά και την 10η άμυνα με 20 γκολ!
Εντός έδρας έχει την 2η χειρότερη συγκομιδή βαθμών με 5 (1-2-4), 5 γκολ ενεργητικό (11η επίδοση) και 10 παθητικό (9η επίδοση).
Εκτός έδρας τα έχει πάει ελαφρώς καλύτερα, με 7 βαθμούς (8η επίδοση) σε 6 ματς (2-1-3), 4 γκολ υπέρ (8η επίδοση) και 10 κατά (7η επίδοση).
Αν πάρει βαθμούς στα ματς που πρέπει, θα μπορέσει να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή.
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (11β.)
Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν! Ξεκίνησε με βλέψεις για ψηλότερα η ομάδα του Στέλιου Παπαδόπουλου, όμως παρά τα αρκετά καλά νούμερα σε αναλογία με την θέση της, βρίσκεται να παλεύει για την σωτηρία της!
16 γκολ υπέρ (8η επίδοση) και 17 παθητικό (7η επίδοση) δεν είναι για την 10η θέση… Στην έδρα της η ΑΕΚ τα πάει αρκετά καλά, με 9 βαθμούς σε 7 ματς (8η επίδοση), ρεκόρ 2-3-2, 12 γκολ ενεργητικό (3η επίδοση!) και 6 παθητικό (7η επίδοση). Εκτός έδρας παραμένει χωρίς νίκη (!), με 2 ισοπαλίες και 4 ήττες (10η επίδοση), με 4 γκολ υπέρ (8η επίδοση) και 11 κατά (9η επίδοση). Το πρόβλημα είναι προφανές: Η ΑΕΚ σκοράρει, αλλά δεν νικάει! Εκτός απροόπτου, στον 2ο γύρο θα μπορέσει να πετύχει περισσότερες νικες!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (7β.)
Ένα νεανικό ρόστερ σαν αυτό του Ηρακλή δεν στέκεται εύκολα στην Β΄ τοπική. Οι μικροί παίκτες του Τάκη Παναγόπουλου δεν έχουν καταφέρει να αντισταθούν πολύ στους «μεγάλους» της κατηγορίας, με 12 γκολ υπέρ (10η επίδοση) και 30 κατά (11η επίδοση)! Στο γήπεδο της Κυπαρισσίας το έχει παλέψει περισσότερο, με ρεκόρ 1-3-2 και 6 βαθμούς (10η επίδοση). Έχει 8 γκολ ενεργητικό (9η επίδοση) και 12 παθητικό (11η επίδοση).
Μακριά από το γήπεδό του ο Ηρακλής δεν έχει νίκη, πάρα μόνο μια ισοπαλία και 6 ήττες (11η επίδοση ο ένας βαθμός). Έχει σκοράρει 4 γκολ (8η επίδοση) και έχει δεχθεί 18 (11η επίδοση).
Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για την ομάδα της Κυπαρισσίας για να επιτευχθεί η παραμονή, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι δύσκολα…
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (2β.)
Όλοι γνώριζαν πως η ιστορική ομάδα της Βαλύρας θα ήταν αποδυναμωμένη φέτος. Η βαθμολογική της θέση και οι επιδόσεις της ωστόσο είναι κάτι πολύ λιγότερο από τις χειρότερες προβλέψεις. Είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς νίκη, βρίσκεται 9 βαθμούς κάτω από την ζώνη και ο υποβιβασμός μόνο με …τρομερή ενίσχυση θα επιτευχθεί!
Έχει την χειρότερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας (8 και 39 γκολ αντίστοιχα). Έχει την χειρότερη εντός έδρας συγκομιδή βαθμών (2) με ρεκόρ 0-2-4, την χειρότερη επίθεση και άμυνα με 5 και 13 τέρματα αντίστοιχα, ενώ είναι η μοναδική ομάδα δίχως βαθμό μακριά από την έδρα της με 7 ήττες σε ισάριθμα ματς. Φυσικά, έχει την χειρότερη εκτός έδρας άμυνα και επίθεση με 3 και 26 τέρματα αντίστοιχα…
Όπως προείπαμε, μια τεράστια ενίσχυση μαζί με αλλαγή ψυχολογίας ίσως και να αλλάξει τα δεδομένα. Ίσως…


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου