Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΕΚΑΝΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ.

Ωριμάζει σαν καλό κρασί!

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΤΗΝ Ε.Α. ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΝΑΚΑ

ΟΠΩΣ το καλό κρασί έτσι και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 φαίνεται πως σιγά σιγά ωριμάζει και γίνεται καλύτερη. Το θέαμα και το πάθος που προσέφερε στους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα μεγάλη ικανοποίηση με αποκορύφωση τη νίκη της επί της φιλοξενούμενης ΕΑ Λαρίσης, του γνώριμου από τη θητεία του στην ομάδα του Μ.Γ.Σ. πριν από 3-4 χρόνια Πέτρου Πνάκα.
Το 3-0 ήταν «καθαρό» και δίκαιο με την ομάδα του Μεσσηνιακού να κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο τον Α΄ Γύρου του πρωταθλήματος και με εξίσου ιδανικό τρόπο να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο 2015!
Τραυματίας αγωνίστηκε η Κατερίνα Φωτεινάκη, ενώ απούσα ήταν η έτερη βασική πασαδόρος Μπεσσή λόγω προβλήματος στο γόνατο (υγρό), έτσι σε ρόλο πασαδόρου εμφανίστηκε η Όλγα Νίκα (λίμπερο), μια αλλαγή που απέδωσε!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το ξεκίνημα του πρώτου σετ ήταν βήμα βήμα με τις δυο ομάδες να παίζουν για τον πόντο (1-1, 2-3, 7-3). Με ένα σερί της Κωνσταντοπούλου με έξι σέρβις ο Μεσσηνιακός βρέθηκε μπροστά με 7-3 για να σπάσει από την Τάση που κέρδισε το μπλοκ της Σιρίνινα (7-4). Σέρβις Μπέη, η καλή υποδοχή οδήγησε σε φάση διαρκείας που τελείωσε τελικά με την Σκλήρη να σημαδεύει σωστά για το 9-5. Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή επίθεση με την Τουσιούδη που «αντίκρισε» το σταθερό μπλοκ των Ραμούνδου και Σουρή (10-5). Δυο σερί σέρβις από την Τάση ανέβασαν το σκορ για την ΕΑΛ στο 10-8. Σέρβις Τουσιούδη, υποδοχή και επίθεση με την Σιρίνινα που σημάδεψε άουτ 12-11. Σέρβις Σουρή, υποδοχή /επίθεση, η μπάλα στο παρκέ του Μεσσηνιακού με την Φωτεινάκη να ανεβάζει σε πρώτο χρόνο την Κωνσταντοπούλου που χτύπησε δυνατά και η Καματσέλου δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα (15-12). Άσος από τη Σουρή στο σέρβις σε αδράνεια της άμυνας (16-12). Τρίτο σέρβις από τη Σουρή, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με την Νατσίδου να βγάζει νοκ άουτ την Φωτεινάκη (αγωνιζόταν τραυματίας) 16-13. Τέσσερα σέρβις από την Κουτσογιάννη και ισάριθμα λάθη από τις παίκτριες του Μ.Γ.Σ. μείωσαν για την ομάδα της Λάρισας σε 17-16. Αλλαγές ΕΑΛ: Κοντονάσιου στη θέση της Μπέη και Γερόκωστα στη Καματσέλου. Σέρβις Κοντονάσιου πάνω στην Σιρίνινα που έβγαλε τη μπάλα άουτ (18-19), αμέσως μετά η Κοντονάσιου σημάδεψε το φιλέ (19-19). Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή άουτ από την Τάση (20-19). Αλλαγή Μ.Γ.Σ: Η Νίκα πέρασε ως πασαδόρος στη θέση της Φωτεινάκη. Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με την Τουσιούδη για το 20-20.σέρβις Τουσιούδη, ωραία υποδοχή από την Σαμπάτη, η Σουρή δυνατά για το 22-21. Σέρβις Νίκα, μπλοκ της Κωνσταντοπούλου στη Τάση, δεν υπήρξε αντίδραση για ντουμπάλ (23-21). Δυο ακόμη σέρβις από τη Νίκα για το τελικό 25-21.
Φωτό: Παν. Μουστάκης

Στο δεύτερο σετ, ο Μεσσηνιακός βρέθηκε μπροστά με 3-0 με την Κατερίνα Φωτεινάκη στο σέρβις, τη φόρα της οποίας έκοψε η Νατσίδου (3-1). Η ίδια πέρασε στο σέρβις σημαδεύοντας όμως το φιλέ 4-1. Σερί στο σέρβις από τη Σουρή για το 6-1 με το τρίτο να σταματά στο φιλέ (6-2). Σέρβις Καματσέλου, υποδοχή και επίθεση με την Σκλήρη που έσπασε το μπλοκ των Τουσιούδη – Μπέη (7-4). Σέρβις Σκλήρη, ψηλά υποδοχή από την Τίκα, εκεί η Ραμούνδου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απευθείας σημάδεψε στο κενό για το 11-7. Time out ΕΑΛ. Σέρβις Ραμούνδου οδηγεί σε φάση διαρκείας που τελείωσε η Νατσίδου σε πρώτο χρόνο, ξεφεύγοντας από το μπλοκ της Κωνσταντοπούλου (12-9). Σερί στο σέρβις από την Τάση τελείωσε από την Σιρίνινα που κάρφωσε δυνατά και με τη βοήθεια του φιλέ έκανε το 13-11. Σέρβις Καματσέλου, υποδοχή, η Σκλήρη δυνατά πάνω στο μπλοκ των Τσουσιούδη –Μπέη κέρδισε τον πόντο (15-13). Σέρβις Κωνσταντοπούλου, υποδοχή, η Κουτσογιάννη σημάδεψε την Φωτεινάκη για το 15-14. Time out ΜΓΣ. Από δω και πέρα η ΕΑΛ ανέβασε στροφές με την Κουτσογιάννη στο σέρβις να πατσίζει το σκορ σε 16-16. Σέρβις της Σιρίνινα πέρασε άουτ για το 16-17 (στον συγκεκριμένο αγώνα είχε αρνητικό ρεκόρ). Αλλαγή Μ.Γ.Σ: Η Φωτεινάκη στη θέση της Νίκα. Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή άουτ από την Κουτσογιάννη (19-17). Αλλαγή ΕΑΛ: η Γερόκωστα στη θέση της Μπέη. Τρίτο σερί σέρβις της Σκλήρη πάνω στην Τίκα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (20-17). Εν τω μεταξύ, ο ενθουσιασμός στην κερκίδα και οι πανηγυρισμοί από τους 100-130 φιλάθλους που βρέθηκαν το Σάββατο στο κλειστό δημιούργησαν μοναδικό κλίμα. Time out ΕΑΛ.
Τέταρτο σέρβις της Σκλήρη, υποδοχή και επίθεση με την Τάση να σημαδεύει δυνατά στην ευθεία, όπου η Σκλήρη ερχόμενη δεν πρόλαβε (20-18). Σέρβις (2ο) της Γερόκωστα, υποδοχή, η Σκλήρη σημάδεψε δυνατά στην ευθεία όπου καμία από τις παίκτριες της ΕΑΛ δεν πρόλαβε αντιδράσει (21-19). Σέρβις  Νατσίδου, υποδοχή, η Σιρίνινα κέρδισε τις Τουσιούδη – Καματσέλου στο μπλοκ για το 23-21. Σέρβις Καματσέλου, υποδοχή, η Σιρίνινα στο μπλοκ της Τουσιούδη –Κατσογιάννη (24-22). Το 25-22 έγινε μετά από σέρβις της Κωνσταντοπούλου και υπόδειξη του ρέφερι για επαφή στο φιλέ της Κουτσογιάννη, η οποία διαμαρτυρόταν και μετά το τέλος του σετ!
Φωτό: Παν. Μουστάκης
Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Μεσσηνιακός βρέθηκε ξανά μπροστά με 4-0 και λίγο αργότερα με 6-2, με τις παίκτριες της ΕΑΛ να χάνουν αρκετό έδαφος από λάθη σε όλες τις γραμμές. Σέρβις Κωνσταντοπούλου, υποδοχή, «τάπα» στο πλασέ της Τάση από την Σιρίνινα για το 7-2. Νέο σέρβις από την Κωνσταντοπούλου, υποδοχή και δυνατή επίθεση από την Γερόκωστα πάνω στην Φωτεινάκη 7-3. Σέρβις Τάση, κακή υποδοχή από την Σκλήρη (8-5). Το επόμενο σέρβις της Γερόκωστα στο φιλέ (8-6). Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή και επίθεση, δεύτερη μπαλιά /πάσα της Σουρή στην Σιρίνινα που σημάδεψε στο κενό στη διαγώνιο (10-5). Η αρχηγός της ΕΑΛ Κουτσογιάννη διαμαρτύρεται έντονα στον ρέφερι που της δείχνει κόκκινη κάρτα! Συν πόντος υπέρ του Μεσσηνιακού με το σκορ να ανεβαίνει στο 11-5. Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή/επίθεση, η άμυνα βρήκε όμως το πλασέ της Σουρή δεν πέρασε με τη μπάλα να ρολάρει στο φιλέ (12-6). Δυο σερί σέρβις της Κοντονάσιου, η Κουτσογιάννη έσπασε το μπλοκ των Σουρή – Κωνσταντοπούλου για το 13-9. Η Κοντονάσιου παρέμεινε στο σέρβις πέντε ακόμη φορές έως ότου τη φόρα της έκοψε η Σουρή μη κολλώντας στο μπλοκ των Γερόκωστα –Νατσίδου (14-13). Σέρβις Φωτεινάκη, υποδοχή/επίθεση, η Σιρίνινα στην επίθεση, σημάδεψε όμως αρκετά άουτ στη διαγώνιο (14-14). Σέρβις Γερόκωστα, υποδοχή και επίθεση με την Σκλήρη να χτυπά δυνατά πάνω στην Κουτσογιάννη (17-17). Αλλαγή Μ.Γ.Σ.: Εξηνταβελόνη στη θέση της Σιρίνινα. Σέρβις Εξηνταβελόνη, ψηλά υποδοχή από την Τίκα, εκεί η Τάση ίσα που έσπρωξε τη μπάλα και αιφνιδίασε τις «πράσινες» (17-18). Σέρβις Ραμούνδου οδήγησε σε ωραία φάση διαρκείας, με την Νατσίδου να σημαδεύει την έμπειρη κεντρική του Μεσσηνιακού για το 19-20. Time out Μ.Γ.Σ. και αλλαγή: Η Νίκα στη θέση της Φωτεινάκη. Σέρβις Κοντονάσιου, υποδοχή και διπλή επίθεση με την Σουρή για το 20-όλα!
Αλλαγή Μ.Γ.Σ.: Σιρίνινα στη θέση της Εξηνταβελόνη. Σέρβις Νίκα οδηγεί σε φάση διαρκείας, με την Κοντονάσιου να σημαδεύει πίσω αλλά άουτ (21-20). Time out ΕΑΛ. Δυο ακόμη σέρβις της Νίκα οδήγησαν το σκορ στο 23-20. Αλλαγή ΕΑΛ: Καματσέλου στη Κοντονάσιου. Τέταρτο σέρβις της Νίκα, υποδοχή /επίθεση, η Νίκα ανέβασε την Σουρή στην επίθεση που έσπασε το μπλοκ των Νατσίδου – Κουτσογιάννη για το 24-20. Το τελευταίο σέρβις του αγώνα από τη Νίκα, υποδοχή / επίθεση με την Κουτσογιάννη, η Σουρή έβγαλε την άμυνα και η Κωνσταντοπούλου έσπρωξε τη μπάλα στο κενό του αντίπαλου παρκέ για το 25-20…
Στο τέλος ήσαν όλες τους ένα κουβάρι χαράς…
Φωτό: Παν. Μουστάκης
● Διαιτησία: Παν. Χανδρινός, Γιαννακάκος. Σημειωτής: Β. Καραφώτη.
Τα σετ: 25-21, 25-22, 25-20.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Σουρή): Φωτεινάκη, Σουρή, Κωνσταντοπούλου, Σιρίνινα, Σκλήρη, Ραμούνδου, Σαμπάτη (λ) / Νίκα, Εξηνταβελώνη, Μάνα, Δόλγυρα.
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ (Πνάκας): Παππά, Κουτσογιάννη, Νατσίδου, Μπέη, Τάση, Τουσιούδη, Τίκα (λ) / Καματσέλου (λ), Γεροκώστα, Κοντονάσιου.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου