Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ένα σιφόνι, ένα μπουκάλι κι ένα «καθαρό» φύλλο αγώνα!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΠ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ...
...ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Σ.ΠΕ.Π. ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ

ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΟ έδαφος βρέθηκε τις προάλλες η αποστολή του Ακρίτα Καλαμάτας… Το ταξίδι στην Πάτρα δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες αναμνήσεις στην ανδρική ομάδα του Ακρίτα καθώς εκεί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια εχθρική και προκλητική κερκίδα…

Από την αρχή το κλίμα, όπως καταγγέλλουν οι Καλαματιανοί φαινόταν κάπως «θερμότερο» των προσδοκώμενων, οι εντάσεις όμως που υπήρξαν μετά το 2ο σετ ήσαν απλά απαράδεκτες… Στα αρνητικά και η στάση του διαιτητή κ. Μπακλέση που δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της περίστασης, σε έναν αγώνα που καθορίζει πολλά για την υπόθεση άνοδο στην Α2 Εθνική.
Συνομιλώντας με τον αρχηγό, τον ακραίο και έναν εκ των προπονητών Μιχάλη Μητρόπουλο, διαπιστώνει κανείς πως το κλίμα έντασης υπήρχε σχεδόν από την αρχή, τα πνεύματα όμως εντάθηκαν από το δεύτερο σετ κι έπειτα… Από εκεί οι πτώσεις αντικειμένων, οι ύβρεις και ένα γήπεδο …πτυελοδοχείο ήταν το λυπηρό θέαμα και άκουσμα για έναν αγώνα βόλεϊ!

Το χρονικό των επεισοδίων
Ένα παιχνίδι που σαφώς είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, μπορούσε όμως να παιχθεί καθαρά και όχι υπό τέτοιο εχθρικό – όπως και να το δεις – κλίμα.
Το πρώτο σετ κύλησε ομαλά και έκλεισε υπέρ της ΕΑΠ. Στο δεύτερο σετ όμως τα αίματα άναψαν διότι ο Ακρίτας ήταν κοντά στο σκορ και διεκδικούσε, κατορθώνοντας τελικά να το κερδίσει κάνοντας το 1-1. Στο σημείο αυτό (όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της τοπικής μας ομάδας) στο γήπεδο πέφτει ένα… σιφόνι και ο ρέφερι ζητά αρχικά την συμβουλή του παρατηρητή και εν συνεχεία την παρουσία αστυνομικής δύναμης προκειμένου να συνεχίσει. Έτσι κι έγινε, μετά από 10λεπτη περίπου διακοπή, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήρθαν στο γήπεδο και ο αγώνας συνεχίστηκε.
«Στα παρελκόμενα στη διάρκεια του 2ου σετ υπήρχε πρόκληση από αντίπαλο παίκτη (σ.σ Ρουμελιώτη), ενημερώθηκε ο ρέφερι αλλά δεν έκανε τίποτε. Κατόπιν αυτού τα αίματα άναψαν! Η ΕΑΠ είχε κερδίσει το πρώτο σετ το δεύτερο όμως ίσως και να χανόταν, καθώς παιζόταν στα ίσια!» μας δήλωσε ο chief του Ακρίτα, κ. Μητρόπουλος.
Με το παιχνίδι στο 1-1, αφού ο Ακρίτας κέρδισε τελικά το 2ο, στον αγωνιστικό χώρο έπεσε ένα σιφόνι, κι αυτό όμως δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνος από τους διαιτητές κ. Μπακλέση και Σπυρόπουλο.
Στην κερκίδα δεν έπαψε να ανεβαίνει η …ένταση με αρκετούς οπαδούς να είναι προκλητικοί απέναντι στους αθλητές της Καλαματιανής ομάδας και ειδικότερα τον Μιχάλη Μητρόπουλο.
«Κάποια στιγμή πετάχτηκε αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο (ένα μπουκάλι και ένα σιφόνι) και με την ένταση που προκλήθηκε από την κερκίδα ο ρέφερι αναγκάστηκε να σταματήσει το παιχνίδι. Ζήτησε αστυνομική παρουσία ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι κι έτσι μετά από ολιγόλεπτη διακοπή και προσέλευση της ομάδας ΔΙΑΣ, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.»
Χαρακτηριστικό επίσης του δυναμιτισμένου κλίματος ήταν η παράκαμψη του πρωτοκόλλου, όταν καθ υπόδειξη του α΄ ρέφερι - που κατέβηκε για δεύτερη φορά από τη σκάλα και τη θέση του στο φιλέ - οι παίκτες του Ακρίτα δεν πέρασαν πίσω από τη σκάλα αλλά μέσα από το γήπεδο, λόγω της κοντινής απόστασης με την κερκίδα. Εν τω μεταξύ, όπως οι καλαματιανοί υποστηρίζουν, απ’ την κερκίδα αρκετοί ήταν εκείνοι που έφτυναν τους αθλητές του Ακρίτα!
«Συνεχίστηκε το ματς με τους φιλάθλους να συνεχίζουν την ίδια στάση.» εξηγεί ο Μητρόπουλος και συνεχίζει: «Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο στο 4ο σετ, όπου ΕΑΠ είχε τον έλεγχο και μετά το 10, όπου απέκτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας ηρέμησαν τα πράγματα», είπε ο Μητρόπουλος για το 4ο σετ όπου η ΕΑΠ ισοφάρισε σε 2-2 στον τελευταίο πόντο και προκλητικό πανηγυρισμό νεαρού παίκτη της ΕΑΠ. «Μέσα στην ένταση ο Τρουπάκης του ζήτησε το λόγο για τον έντονο πανηγυρισμό του, και έτσι άναψαν πάλι τα αίματα, με τον Ρουμελιώτη να στρέφεται απειλητικά προς τον πάγκο της Καλαμάτας και τον διαιτητή να αποβάλλει εκείνον και χωρίς ουσιαστικά να ξέρουμε την αιτία, μαζί κι εμένα! Για το γεγονός αναρωτήθηκε δυνατά -ακούστηκε δηλαδή και στους φιλάθλους- ακόμη και ο ίδιος ο απερχόμενος Ρουμελιώτης λέγοντας «Εσένα γιατί σε απέβαλε;»
Έτσι Ρουμελιώτης και Μητρόπουλος στο 5ο σετ αποβλήθηκαν και πήραν την άγουσα …για την κερκίδα. Ωστόσο οφείλουμε να πούμε πως δεν υπάρχει θέμα πρόκλησης από τον αθλητή της Καλαμάτας, άλλωστε κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί ούτε στο φ.α.
Αποτέλεσμα όλων αυτών σε ένα ματς που πήγαινε τόσο σφιχτά στο σκορ να έρχεται εύκολα η ήττα, αφού μέχρι τότε ο Μητρόπουλος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του.
Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα ενός δυναμιτισμένου εξ αρχής κλίματος που περίμενε τους παίκτες της καλαματιανής ομάδας πιθανόν να υποκύψουν στην λεκτική και όχι μόνο βία που ασκήθηκε από την κερκίδα. Στο φινάλε νικήτρια ήταν η ΕΑ Πατρών με 3-2 σετ.
Από τη μεριά τους οι πατρινοί υποστηρίζουν πως ο Μητρόπουλος προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς της ΕΑΠ.
Τέλος να σημειωθεί πως από τον Σύλλογο του Ακρίτα εστάλη χθες επιστολή στην Ε.Σ.ΠΕ.Π. με την οποία ζητούν την έκθεση του παρατηρητή αγώνα και η οποία ενδεχομένως θα δώσει …φως στην υπόθεση!

«Χάθηκε μια μάχη
…όχι ο πόλεμος»
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ισχυρές ομάδες της ΕΣΠΕΠ τελείωσε με 3-2 σετ υπέρ της ΕΑΠ.
Σκορ με το οποίο η Πατρινή ομάδα είχε κερδίσει και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον Α΄ Γύρο, που είχε γίνει στην έδρα της Καλαμάτας κι έτσι προηγείται στις νίκες με 2-0 και με 2 βαθμούς στον πίνακα της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως διατηρεί πλεονέκτημα για τα play off όπου στην ουσία κρίνεται ο τίτλος και η άνοδος στην Α2 Εθνική Ανδρών (στις 3 νίκες).
Ο Μιχάλης Μητρόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η απώλεια του προχθεσινού παιχνιδιού είναι κομβική για την πορεία του Ακρίτα. Ο έμπειρος ακραίος παραμένει αισιόδοξος και λέει: «Σίγουρα είναι πλήγμα. Δεν μας αφήνει ωστόσο εκτός στόχων… Υπάρχουν ακόμη ελπίδες! Εμείς θα κυνηγήσουμε τις ελπίδες μας μέχρι τελικής πτώσης…
Θα διεκδικήσουμε και το παραμικρό δικαίωμα που μας δίνεται. Ίσως από την χειρότερη ήττα να έρθει η αφύπνιση στο τέλος! Μπορεί να χάσαμε τη μάχη όχι τον πόλεμο…»

Σ. Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου