Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΡΑΠΙΝΤ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Νικήτρια στο 3ο ανοικτό ομαδικό rapid
στα Φιλιατρά η πρώτη ομάδα του ΟΣΚ! 

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΤΟΜΙΚΑ RAPID U12 ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΟ «5 στα 5» όχι στο ποδόσφαιρο αλλά στο πνευματικό σκάκι πέτυχε η πρώτη ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας κατακτώντας την πρωτιά στο 3ο Ανοικτό Ομαδικό Διασυλλογικό Rapid της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Φιλιατρά!
Στα Φιλιατρά ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας συμμετείχε με δυο ομάδες την ΟΣΚ1 την οποία πλαισίωσαν οι: Fotjon Petritaj , Κυριακόπουλος Αντώνης, Καλαϊτζίδης Αναστάσιος και Περράκης Πολυχρόνης και την Οσκ2 την οποία αποτέλεσαν οι σκακιστές: Κορωνιός Δημήτρης, Βυθούλκας Δημήτρης, Κούτσικας Γεώργιος και Βυθούλκας Αλέξανδρος.
Η πρώτη ομάδα, η ΟΣΚ 1, κέρδισε και την πρώτη θέση κατακτώντας σε πέντε αγώνες ισάριθμες νίκες. Οι νίκες ήρθαν ως εξής:
1ος γύρος 4-0, 2ος γύρος 4-0, τρίτος γύρος 3,5-0,5 (στον αγώνα αυτό διασταυρωθήκαν με τους σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας), 4ος γύρος 4-0, 5ος γύρος 3,5-0,5.
Με τις επιδόσεις τους αυτές οι σκακιστές του ΟΣΚ άγγιξαν τα όρια της απόλυτης νίκης!
Όσο για την δεύτερη ομάδα, κέρδισε με 1½  βαθμό δηλαδή μια νίκη (στην ουσία ήταν ένα buy) και μια ισοπαλία. Στην ομάδα αυτή αγωνίζονταν και δυο παιδιά, οι Κούτσικας και Δημήτρης Βυθούλκας, των οποίων η εμπειρία συμμετοχής σε αγώνες ραπιντ (σ.σ. γρήγορος χρόνος σκέψης) ήταν πολύτιμη, εν όψει μάλιστα και της συμμετοχής τους στους αγώνες της Α' Εθνικής.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι σκακιστές του Ο.Σ. Καλαμάτας κέρδισαν την 1η θέση στους αγώνες Ράπιντ της Ένωσης.



Ανοικτά τουρνουά
Rapid στην Καλαμάτα

Το προσεχές Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου , ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας διοργανώνει αγώνες Ράπιντ για μικρούς και μεγάλους.
Πρόκειται για Τουρνουά για σκακιστές κάτω των 12 ετών και με διεθνή αξιολόγηση.

Τα Ανοικτά ατομικά τουρνουά Rapid θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «REX»  τα οποία αποτελούν και τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Οι αγώνες το Σάββατο έχουν ώρα έναρξης 5:30 και την Κυριακή στις 10:30 το πρωί.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου