Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «RΕΧ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

60 σκακιστές από όλη την Πελοπόννησο
στους προκριματικούς αγώνες σκάκι

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ πρεμιέρα προχθές για τα Περιφερειακά Ατομικά πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. (8, 10-12, 14, και 16 ετών), τα οποία κατόπιν απευθείας ανάθεση από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενεί στην πόλη μας αυτό το ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας.

Πρόκειται για τους προκριματικούς αγώνες σκάκι για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα Νέων από 8 έως και 16 ετών, που θα γίνουν το καλοκαίρι 2016, στους οποίους λαμβάνουν συμμετοχή 60 σκακιστές και σκακίστριες ομίλων όλης Περιφέρειας Πελοποννήσου (πλην της Αχαΐας) και συγκεκριμένα των συλλόγων: Ο.Σ. Τρίπολης, Ο.Σ. Φιλιατρών, Αργοναύτη Κορίνθου, Ο.Σ. Άστρους Κυνουρίας, Ο.Σ. Κρανιδίου, Ν.Ο. Καλαμάτας και του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας.

Θα διεξαχθούν 5 γύροι, σε 5 κατηγορίες αγοριών και 5 κατηγορίες κοριτσιών (8, 10, 12, 14 και 16 ετών) και οι πρώτοι προκρίνονται στους πανελλήνιους αγώνες, όπου θα αγωνιστούν με μηδαμινό κόστος (καθώς σχεδόν στο σύνολό της η συμμετοχή τους καλύπτεται από την Ομοσπονδία και την ΕΣΣΠΕΠ). Βεβαίως στους πανελλήνιους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής (καλύπτονται εξ ολοκλήρου το κόστος συμμετοχής τους) έχουν όσοι σκακιστές το επιθυμούν.
Ο Ο.Σ. Καλαμάτας διοργανώνει τους αγώνες με την οικονομική αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο «REX» (έναντι δημαρχείου στον πεζόδρομο), όπου σήμερα και αύριο συνεχίζονται κανονικά. Περίπου 7 με 8 το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται να ολοκληρωθούν οι τελικοί όλων των κατηγοριών και θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες.

Επτά αθλητές με τα
«χρώματα» του Ο.Σ. Καλαμάτας
Με επτά νεαρά ταλαντούχα παιδιά πρόκειται να λάβει μέρος στους αγώνες ο διοργανωτής Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας. πρόκειται για τους: Αναστασία Σπυροπούλου, Καβουρίνου Πολυξένη, Ευγενία Αποστολοπούλου, Γιώργο Αποστολόπουλο, Δημήτρη Βυθούλκα, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο.
Η πιο μικρή της «παρέας», είναι μόλις 6 χρονών και ακούει στο όνομα Αναστασία Σπυροπούλου. Η μικρή Αναστασία αποτελεί το μικρότερο μέλος της ομάδας του ΟΣΚ και παρά τις δυσκολίες της απαιτητικής αυτής διοργάνωσης, θέλησε για πρώτη φορά φέτος να δοκιμάσει τις δυνατότητές της απέναντι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και της εμπειρίας που συνεπάγεται.
Οι αγώνες γίνονται παρουσία της προέδρου της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ευαγγελίας Αυδούλη, ενώ παρόντες ήσαν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων ομίλων και οι προπονητές τους.
Σπουδαίο ρόλο στο οργανωτικό μέρος έπαιξε και η πρόεδρος του οικοδεσπότη Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας, Κατερίνα Πουλοπούλου – Μαυρομιχάλη, η οποία σε δηλώσεις της στη «Φ» κατά την χθεσινή πρεμιέρα ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά επιτυχία στη συμμετοχή τους και πρωτίστως να απολαύσουν τη διαδικασία, που σαφώς έχει μεγάλη σοβαρότητα και δυσκολία καθώς πρόκειται για επίσημους αγώνες, ως άθλημα όμως το σκάκι αποτελεί σημαντική πνευματική «τροφή» για κάθε παιδί.

 
Η πρόεδρος του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας Κατερίνα Πουλοπούλου- Μαυρομιχάλη ανάμεσα στις μικρές αθλήτριες του Ομίλου, Αναστασία Σπυροπούλου και Ευγενία Αποστολοπούλου...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου