Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Και του χρόνου «Πυλιώτης» ο …«επαναστάτης» με το Νο10!


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ με το Νο10, φέτος ξεχώρισε με τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά του και απέδειξε πως είναι πράγματι παίκτης «πολυτέλεια» για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με την φανέλα της Πύλου έδωσε τον εαυτό του και έλαβε ικανοποίηση! Στο τέλος της σεζόν μετά από «μάχη σώμα με σώμα» και πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες και με την πλάστιγγα να γέρνει αντίθετα, κατόρθωσε μαζί με τους συμπαίκτες του να κατακτήσει την κούπα και να γιορτάσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική!
Ο λόγος φυσικά για τον 28χρονο επιθετικό, Δημήτρη Μικελάτο, που δεν αποχωρίζεται τη νέα του «οικογένεια» και παραμένει στην πρώτη γραμμή επίθεσης του Τσικλητήρα Πύλου.
Σήμερα μιλά στη «Φ» για τη χρονιά που πέρασε και όσα ένοιωσε με την οικογένεια του Τσικλητήρα, την άνοδο, το μεσσηνιακό και ελληνικό ποδόσφαιρο…
● Κατ' αρχάς κάνοντας έναν απολογισμό σεζόν μας είπε πως νοιώθει ικανοποίηση και χαρά…
«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με τα καλά και τα κακά της. Ήμασταν μια οικογένεια κι όπως όλες οι οικογένειες έχουν τα καλά και κακά τους. Προσπαθήσαμε με συγκέντρωση στον στόχο και το πετύχαμε. Κι αφού όπως προείπα, ήταν πολύ δύσκολο, το χαρήκαμε περισσότερο!»
● Τι ήταν αυτό που, κατά τη γνώμη σου, οδήγησε τον Τσικλητήρα στην άνοδο και κατά πόσον έπαιξε ρόλο στην επίτευξή του, η δικαίωση της ένσταση που κατέθεσε η Πύλος (υπόθεση Μουλιάτος);
«Ανεβήκαμε γιατί δεν «φύγαμε» ποτέ από τον στόχο μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό το οφείλουμε στον Παλαμάρα και στον Κακαλέτρη, που με την καθοδήγηση τους δεν «φεύγαμε» από τον στόχο μας.»
● Ποια ματς μες τη χρονιά σε πίκραναν ή ακόμη σε θύμωσαν, ποια σε θεωρείς πως σε αδίκησαν και ποια θυμάσαι περισσότερο;
«Κανένα παιχνίδι δεν μου έμεινε απωθημένο. Όλα τα παιχνίδια είχαν τη δική τους σημασία και όλα τα αντιμετώπιζα το ίδιο! Σε θέματα διαιτησίας πιστεύω μπορούσαμε να είχαμε περισσότερη ισότητα. Γιατί σε πολλά ματς οι αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο ήταν 14 και όχι 11! Το καλό που μένει είναι το «τέλος καλός όλα καλά!»
● Για τον κόσμο της Πύλου τι έχεις να πεις;
«Ο κόσμος της Πύλου ήταν εξαιρετικός! Χωρίς αυτόν δεν θα πετυχαίναμε τίποτα!»
● Υπήρξε στιγμή αμφισβήτησης, αμφιβολίας;
«Ναι, υπήρξε αμφισβήτηση και συνέχεια έτσι είναι… Ο Έλληνας έτσι λειτουργεί… Εσύ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να μην ακούς κανέναν…»
Αποδέχεσαι ή όχι την εικόνα που σου έχουν πιστώσει ως ένας παίκτης "επαναστάτης" των γηπέδων;
«Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ… αλλά μου ακούγεται ωραίο και όχι αυτά που γράφουν μερικοί μερικοί…»
● Τι πιστεύεις για τον τρόπο προβολής -τα τελευταία χρόνια - του αθλήματος και του Έλληνα ποδοσφαιριστή, κρίνεις πως αλλοιώνουν θετικά ή αρνητικά την εικόνα;
«Πιστεύω ότι το ρεπορτάζ γίνεται στα γήπεδα και όχι μέσα σε γραφείο, όπως το κάνουν μερικοί μερικοί… Πιστεύω ότι η δημοσιογραφία είναι οι αλήθειες και όχι …ότι να ’ναι!!!»
● Τη νέα σεζόν αλλάζουν οι προτεραιότητες, προσωπικοί στόχοι, αυτό φαντάζομαι συνάδει με την παραμονή σου ή όχι στην ομάδα; Αλήθεια μένεις ή φεύγεις;
«Ναι, μένω!» είπε και συνέχισε: «Στη Γ΄ Εθνική είναι σίγουρα πιο δύσκολα… εμείς θα δουλέψουμε πολύ για να είμαστε ανταγωνιστικοί και για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε…»



● Τι γνώμη έχεις για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο;
«Το επίπεδο στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο είναι πολύ καλό. Υπάρχουν πολύ καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.»
● Το ελληνικό ποδόσφαιρο σέβεται τους ποδοσφαιριστές του;
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σέβεται καθόλου τον ποδοσφαιριστή. Δεν δίνονται ευκαιρίες σε παιδιά και υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα.»
● Εντοπίζεις το πρόβλημα στην υποδομή; Στην απουσία σωστά οργανωμένων ακαδημιών ή στην γενικότερη παραγοντική νοοτροπία;
«Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης και να μην μένουμε στα παλιά. Πως ήταν δηλαδή το ποδόσφαιρο παλιά. Έχουμε εικόνα, μπορούμε να το δουλέψουμε όλοι και να το κάνουμε καλύτερο…»
● Πως είναι, ή πως πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη σου το σύγχρονο ποδόσφαιρο;
«Όπως το βλέπουμε. Όλοι βλέπουμε στην τηλεόραση και πια στο ίντερνετ (σ.σ. ευρωπαϊκό) πως πρέπει να είναι σε υποδομές, σε εγκαταστάσεις. Είμαστε σε όλα πίσω!»
● Θα χαρακτήριζες ως λύση ή καλύτερη επιλογή το εξωτερικό; Θα το σκεφτόσουν εάν παρουσιαζόταν μια ευκαιρία;
«Εγώ δε θα έφευγα τώρα! Πιο μικρός σίγουρα! Αλλά ας δοθούν ευκαιρίες σε άλλα παιδιά. Υπάρχει καλό υλικό με πολύ ταλέντο στην Ελλάδα.»
● Εφόσον έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές γιατί έχουμε κακό ποδόσφαιρο;
«Γιατί όπως προανέφερα, είμαστε πίσω σε υποδομές, σε εγκαταστάσεις, σε γνώση και σε υπομονή!»
Στο μέλλον έχει σκεφθεί να ασχοληθείς με την προπονητική;
«Δεν νομίζω! Δεν νομίζω πως μπορώ να το διαχειριστώ.»
● Σκέπτεσαι ίσως κάποιο άλλο πόστο απ’ όπου θα μπορούσες να υπηρετήσεις το άθλημα, άπαξ και πάρεις την μεγάλη απόφαση να σταματήσεις;
«Φυσικά και σκέφτομαι να μείνω στον χώρο! Δεν ξέρω βέβαια από ποιο πόστο. Δεν νομίζω ωστόσο πως μπορώ να μείνω μακριά από το ποδόσφαιρο…»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου