Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ…

 Πολιτικές αθλιότητες στη λασπωμένη
από τη φονική θεομηνία Καλαμάτα!

  • Η «Φ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ Ν.Δ.
  • ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΧΡΕΩΝΟΥΝ» ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
  • ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΜΕ ΤΟ... ΚΙΛΟ φαίνεται να πέφτει το λάδι στην πολιτική «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Μεσσηνίας.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποδίδει ευθύνες στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τις τεράστιες ζημιές, που μεταξύ πολλών άλλων περιοχών –και-  στη Μεσσηνία, υπέστη ο διευρυμένος δήμος Καλαμάτας, από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία,  τονίζοντας μάλιστα, με χαρακτηριστικό τίτλο,  πως από το 2007 η πόλη είναι «ανοχύρωτη».
Ο τίτλος που... συνεχίζεται, «μαρτυρά» πολλά. «Οι ευθύνες του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα που δεν αξιοποίησε τα 6 εκατ. ευρώ τα οποία ενέκρινε προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» αναφέρεται με νόημα, με αυτές και μόνο τις γραμμές, να πιστοποιούν πως η κόντρα στο «γαλάζιο στρατόπεδο» της Μεσσηνίας, έχει πλέον ονοματεπώνυμο και στο πλαίσιο αυτής, φαίνεται πως με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση έχουν επιστρατευθεί όλα τα μέσα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μετά την επίσκεψη στη Μεσσηνία το ίδιο βράδυ των καταστροφών του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον απαξίωσε παντελώς, καθώς εκτός από τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές, συμμετείχε σε συσκέψεις με εμπλεκόμενους φορείς χωρίς να είναι σε κάποια από αυτές ο Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε σε σειρά έργων που είχε ζητήσει επί κυβέρνησης Σαμαρά να υλοποιηθούν για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού και δεν έγιναν ποτέ. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ το αίτημα αυτό του δημάρχου, χαρακτηρίζεται ως ανεπίσημο και σε μια ακόμη προσπάθεια να βρεθεί ο κ. Νίκας εκτεθειμένος, τονίζεται, πως παρά τον ανεπίσημο χαρακτήρα του αιτήματος, στις 8 Ιουλίου 2014, ο τότε γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Στράτος Σιμόπουλος, ενέκρινε την ένταξη των αντιπλημμυρικών ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα στο ρεπορτάζ, αναφέρεται πως αυτό, στον καιρό των μνημόνιο ήταν και παραμένει εξαιρετικά δύσκολο κι όμως η Καλαμάτα συμπεριλήφθηκε σ’ αυτό ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο δήμος δεν ήταν έτοιμος μελετητικά. Ο τίτλος λοιπόν και προφανώς αυτό καθαυτό το ρεπορτάζ, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι και δεν είναι μόνο οι ζημιές, οι ευθύνες και οι παραλείψεις. Στο ίδιο αυτό ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος, αναφέρεται και σε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που δεν στηρίζει τον κεντρικό τίτλο του, από τη στιγμή που αυτός, δεν επικεντρωνόταν στην κόντρα, αλλά στην φονική κακοκαιρία, τις ζημιές, τις ελλείψεις και την απόδοση ευθυνών.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ
«ΣΠΟΝΤΑ» ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ…
Με τον μεσότιτλο: «Η σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο δημοσιογράφος αναφέρει τα εξής: «Κι ενώ η βοήθεια τελικά, δόθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παρά τη νεοδημοκρατική πολιτική του καταγωγή, ο δήμαρχος Καλαμάτας, έφτασε μέχρι του σημείου να κάνει δηλώσεις στην εφημερίδα «Αυγή» καταγγέλλοντας για τις καταστροφές τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεπικουρούμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας και υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο  αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη  Κουρουμπλή, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα επιδιώκοντας να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες. Όπως πληροφορούμαστε, η οικιοθελής προσχώρηση όπως φαίνεται, του γαλάζιου δημάρχου στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, πιθανόν έρχεται σε συνέχεια «εξυπηρέτησης» που έγινε εσχάτως σε στενή συγγενή του.
Η συγγενής αυτή με ΦΕΚ τοποθετήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2015 επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλή, ενώ πληροφορίες λένε ότι ήδη οδεύει προς κατάληψη θέσης στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης χάρη στην καλή σχέση που έχει επιμελώς χτίσει ο δήμαρχος με την κυβέρνηση. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συμπόρευση του κ. Νίκα τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έκπληξη και απασχολεί έντονα τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να είναι σφοδρά ενοχλημένος. Ο κ. Νίκας υπήρξε ένας από του 50 υπογράφοντες τη δήλωση στήριξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Παρά τη διαδρομή του όμως, πριν από λόγους μήνες ο δήμαρχος παρουσία του αντιπροέδρου του Κόμματος Κωστή Χατζηδάκη σε ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση της ΝΔ είπε ότι πιστεύει πως «ζούμε μέρες του 1981, με κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα» και ότι « η κυβέρνηση στηρίζεται σε σταθερές βάσεις», προκαλώντας εντάσεις».
Επειδή στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στις καλές σχέσεις Νίκα – Μητσοτάκη, θα πρέπει να πούμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ άμεσα επισκέφθηκε το νομό και κλιμάκιο του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επισκέφθηκε τον δήμαρχο χωρίς όμως την παρουσία του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ηγείτο του κλιμακίου.

ΝΙΚΑΣ: «ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΞΟΥΝ 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Για ανθρώπους συγκεκριμένους, οι οποίοι έδωσαν ψεύτικα στοιχεία και πληροφορίες στην εφημερίδα, έκανε λόγο μιλώντας αποκλειστικά στη «ΦΩΝΗ» ο δήμαρχος  Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. «Οι άνθρωποι αυτοί, είναι μικρόψυχοι και κοιτάζουν μόνο την προσωπική, πολιτική τους προοπτική. Δυστυχώς, υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης. Τώρα, τα έχουν βάλει με την οικογένειά μου. Αφού πρώτα καταφέρθηκαν εναντίον του μικρού μου γιου, ο οποίος υπηρετούσε τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη, ότι έγινε τάχα ρουσφέτι, τώρα τα έβαλαν με άλλο συγγενικό μου πρόσωπο, ότι προσελήφθη τάχα, ως άνεργη, έτσι υπονοείται, από τον υπουργό Εσωτερικών και υπό την ιδιότητα του συνεργάτη», δήλωσε ο κ. Νίκας που αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο γεγονός, ξεκαθαρίζοντας την αλήθεια. «Λοιπόν, το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπηρετεί πάνω από 10 χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών ως τακτική υπάλληλος, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και πήγε για κάποιους μήνες για τη Νομοτεχνική επεξεργασία προτάσεων Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, στη συνέχεια έφυγε. Δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την υπηρεσία της, έπαιρνε μόνο το μισθό, τον οποίου δικαιούτο σαν μόνιμη υπάλληλος και νομίζω πως τιμή ανήκει στο υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος για την διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του υπουργείου, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να  προσλάβει ιδιώτες ως ειδικούς συνεργάτες, επέλεξε μόνιμους εδώ ήδη διορισμένους υπαλλήλους. Άνθρακες δηλαδή ο θησαυρός, λοιπόν,  κανένα ρουσφέτι», επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας, χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ αυτό, ως μια ακόμη προσπάθεια να τον πλήξουν κάποιοι οικογενειακά, κοινωνικά και πολιτικά. «Μιλάμε για ακραία φασιστική συμπεριφορά», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος.
«Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, άλλα επειδή έχω το ελάττωμα να λέω την αλήθεια και να τη λέω φωναχτά, αυτό είναι προφανές ότι δεν αρέσει σε κάποιους. Εγώ θα συνεχίσω να το κάνω, θεωρώ ότι αυτό είναι η αποστολή μου, θα κάνω  ό,τι είναι καλύτερο για την πόλη μου και τον δήμο μου. Δεν είμαι κομματικός δήμαρχος, δεν έλαβα ποτέ εντολές  ούτε κανείς μου έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, είμαι σταθερός στις ιδεολογικές και πολιτικές μου θέσεις και δεν είμαι όργανο κανενός», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με όλες τις κυβερνήσεις για το καλό του δήμου του. «Λυπάμαι όμως, για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι αυτού του χώρου, όχι όλος ο χώρος, χρησιμοποιούν μεθόδους οι οποίες δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία, που θέλει αν κινείται με κάποιες αξίες. Εγώ δεν ακολουθώ τέτοιους δρόμους και πιστεύω πως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι, σ' αυτόν τον τόπο τους αποδοκιμάζουν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ 
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΣΕΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ
Και να σας πω και κάτι άλλο, τα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, ήταν πράγματι ακραία κι όμως εγώ κατηγορήθηκα για τα πάντα», είπε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την πικρία του. «Ο δήμαρχος Καλαμάτας κατηγορήθηκε σχεδόν με για τα πάντα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχω την ευθύνη του εθνικού δρόμου, κατηγορήθηκα για τις πλημμύρες στον εθνικό δρόμο, αν και δεν έχω την ευθύνη του αυτοκινητοδρόμου, την οποία έχει το υπουργείο Υποδομών, κατηγορήθηκα για τον αυτοκινητόδρομο. Δεν έχω την ευθύνη για τον έλεγχο των χειμάρρων εκτός σχεδίου πόλης, κατηγορήθηκα και γι’ αυτό, δεν έχω την ευθύνη των φραγμάτων του Άρι που παρέμειναν κλειστά, κατηγόρησαν εμένα γι' αυτό, γιατί πλημμύρισε ο Άρις, λες και σ' αυτόν τον τόπο, δεν υπάρχει περιφέρεια, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένας. Όπου έχω εγώ την ευθύνη, να την αναλάβω, άλλα σ' αυτήν τη χώρα του λαϊκισμού, υπάρχουν ευθύνες και στην εξουσία, αλλά και στους πολίτες , σε όλους αυτούς που πήγαν κι έχτισαν, μέσα σε ρέματα, επάνω σε ρέματα, έχουμε δυο δρόμους χτισμένους επάνω στην Λαγκάδα, που όταν πλημμυρίζει η Λαγκάδα, τα νερά βγαίνουν στις τουαλέτες των σπιτιών, σπίτια τα οποία νομιμοποιήθηκαν σε διάφορες περιόδους. Έτσι και την ευθύνη του πολίτη, πρέπει να την επιμερίσουν. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάνε  χείμαρροι με 5 μέτρα διάμετρο και να καταλήγουν στη θάλασσα μισό μέτρο, κάποιος πρέπει να παρεμβαίνει κι ένας δήμαρχος δεν μπορεί αυτά, να τα ρυθμίσει μόνος του».
Ο Παν. Νίκας με δηλώσεις του στη «Φ» ξεκαθάρισε πως δεν υποκύπτει σε πιέσεις, ούτε ενδίδει σε λαϊκισμούς και ότι σκοπεύει με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια να συνεχίσει το έργο του. «Εν πάση περιπτώσει, εγώ συνεχίζω την προσπάθεια, σήμερα έχω συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, για να μπορέσουμε να  πάρουμε κάποια χρήματα και όχι  θεωρητικά, πρακτικά. Ο δήμος Καλαμάτας έχει μελέτες για υδραυλικά έργα, για έργα διαχείρισης ομβρίων εδώ και δεκαετίες, πρέπει να ξέρετε πως είμαστε έτοιμοι σε πάνω από 10 έργα εδώ και πάρα πολύ καιρό για κάποιους που λένε πως δεν είμαστε έτοιμοι μελετητικά, τα οποία έργα και πάλι σήμερα θα τα υποβάλω στο αρμόδιο υπουργείο με την ελπίδα να συνεχιστεί η ροή χρημάτων, η οποία εξασφαλίστηκε το 2015, είχαμε ένα ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ και άλλες 800.000 ευρώ από την περιφέρεια που γίνονται στη νέα είσοδο. Και σήμερα που μιλάμε, που χαμήλωσαν τα φώτα των τηλεοράσεων και οι κάμερες ασχολούνται μόνο με την λάσπη, δυστυχώς στον τόπο μας, μόνο ο δήμος υπάρχει, οι πολίτες μόνο από το δήμο προσδοκούν να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα και στο επίπεδο έργων και υποδομών, άλλα σε αυτό της υποστήριξής τους. Θα ανέβω δυο φορές στην Αθήνα σε συσκέψεις. Η δεύτερη θα έχει ως αντικείμενο τον προσδιορισμό των ευθυνών του "Μορεα" γιατί υπάρχουν  ευθύνες του «Μορέα». Γιατί με όλη αυτή τη σκόνη που σηκώνεται και τις ύβρεις, είμαι βέβαιος ότι κάποιοι επιδιώκουν να «σκεπαστούν» αρκετές ευθύνες, όπως και οι ευθύνες του «Μορεα», οι οποίες είναι καθοριστικές και αυτό αποδεικνύεται από φωτογραφικό υλικό, το οποίο την ημέρα της καταστροφής, φροντίσαμε να έχουμε συγκεντρώσει», δήλωσε με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας καταλήγοντας στις δηλώσεις του. 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ 

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ
ΝΑ «ΚΑΨΕΙ» ΤΟΝ ΝΙΚΑ…
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά από στελέχη τα οποία προέρχονται από το νομό και είχαν τον «άχαρο» αυτό ρόλο να… διοχετεύσουν ψέματα στο «Πρώτο Θέμα» φωτογραφίζοντας στα μάτια τουλάχιστον όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ,ποιοι είναι αυτοί.
Στο ίδιο κλίμα και το γραπτό μήνυμα που έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο δήμαρχος της Μεσσηνίας την ημέρα της θεομηνίας και ενώ η Καλαμάτα, μετρούσε τις πολλές πληγές της.
Το μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπουργέ μου καλημέρα, όταν λάβεις το μήνυμά μου πάρε με τηλέφωνο γιατί  έχω θέμα με 300 μετανάστες που βρίσκονται ανοικτά της Μεθώνης. Κάτω ο καιρός είναι δύσκολος, δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τόσου μεγάλου αριθμού πρέπει να πάνε Καλαμάτα που υπάρχουν οι υποδομές. Εγώ τελευταίο μήνα έχω φιλοξενήσει τη μια 50 και την άλλη 47 μετανάστες που βρέθηκαν ακυβέρνητοι ανοικτά της Πύλου γιατί υπήρχε η σχετική υποδομή για μικρό αριθμό. Σε παρακαλώ αν μπορείς κάνε παρέμβαση στο υπουργείο ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα…».



Η «ΦΩΝΗ» από τις πρώτες ημέρες της θεομηνίας επεσήμαινε σε ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλιά της ότι οι εσωκομματικές γαλάζιες κόντρες στη Μεσσηνία, αποτελούν ανέλπιστο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα εστίασε στις κακές σχέσεις Σαμαρά-Νίκα και την δίχως τέλος κόντρα, που αντικειμενικά λειτουργεί σε βάρος της ΝΔ, αλλά και της Καλαμάτας, που ξαναζεί μέρες πολιτικής αθλιότητας, την ώρα που έπρεπε να κυριαρχεί η ενότητα για να επουλωθούν οι βαθιές πληγές που άνοιξε η φονική κακοκαιρία! Μάλιστα όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των «αντιμαχομένων» αυτή η κόντρα δεν θα έχει σταματημό, καθώς πλέον χάθηκε το μέτρο και η πολιτική ευτέλεια τραυματίζει θανάσιμα τη πολιτική ενότητα της ΝΔ στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου