Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλίας Μαστορέας «…είναι βαρύ το φορτίο!» δήλωσε ο νέος κόουτς των Μικτών Μεσσηνίας

Μικρή συμμετοχή στην συγκέντρωση 
των Παίδων, περισσότερα από 
20 παιδία στην «πρώτη» των Νέων

ΠΡΩΤΗ ημέρα προεπιλογών χθες στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στον Κορδία, όπου η νέα γενιά ταλέντων της Μεσσηνίας συνάντησε το νέο προπονητή των Μικτών Ομάδων, Ηλία Μαστορεά και μαζί έπιασαν δουλειά ενόψει της νέας περιόδου!

Στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο α΄ αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Μικτών Άγγελος Γεωργόπουλος, το μέλος Δ.Σ. και έτερος υπεύθυνος Μικτών Ηλίας Αλεξανδρόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης Άγγελος Σκαφιδάς, οι οποίοι καλωσόρισαν μαζί με το νέο προπονητή Ηλία Μαστορέα τα παιδιά που επιλέγηκαν από τις ομάδες τους να δοκιμαστούν για τα νέα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Στην προπόνηση των Παίδων βρέθηκαν μόλις εννέα παιδιά, από τρεις εκ των τριάντα συνολικά ομάδων που είχαν κληθεί να υποδείξουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Γεγονός που πιθανόν λόγω πρώτης μέρας να μην προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού σήμερα έχουν κληθεί παιδιά της περιφέρειας και στις 15 του μηνός παιδιά κυρίως Ακαδημιών. Παρόλα αυτά σχολιάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, Άγγελο Σκαφιδά, ως ένδειξη αδιαφορίας από την μεριά των ομάδων και των υπεύθυνων τους.
Στο αντίποδα, στην «πρώτη» των Νέων περίπου 26 παιδιά από τα κληθέντα σωματεία έδωσαν το παρόν, γνωρίστηκαν με τον νέο προπονητή και ξεκίνησαν το τρέξιμο και τις ασκήσεις με μπάλα.
Στα νέα πρόσωπα των Μικτών, όπως προαναφέραμε βρίσκεται ένας έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου και συνάμα αξιόλογος παιδαγωγός, ο Ηλίας Μαστορέας που αποτέλεσε το πρόσωπο επιλογή της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης για να διαδεχθεί τους προκατόχους του, σε ένα πόστο ευθύνης και ιδιαίτερης σημασίας.
Συνεργάτης του κ. Μαστορέα είναι ο Θόδωρος Ασημακόπουλος και Τεχνικός Διευθυντής της Ένωσης είναι ο Άγγελος Σκαφιδάς. Εκ της ΕΠΣΜ υπεύθυνοι των αντιπροσωπευτικών ομάδων του νομού μας είναι διοικητικού σύμβουλοι Άγγελος Γεωργόπουλος και Ηλίας Αλεξανδρόπουλος.

Ηλίας Μαστορέας:
«…είναι βαρύ το φορτίο»
Αισιόδοξος παρά το βαρύ φορτίο που καλείται να σηκώσει, προκείμενου να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που έχουν θέσει οι προκάτοχοι του, με πολλά χρόνια εμπειρίας και επιτυχιών, εμφανίστηκε στην χθεσινή «πρώτη», ο Ηλίας Μαστορέας.
«Οι Μικτές είναι μια πρόκληση!» μας είπε για το νέο σταθμό της καριέρας του ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε: «Ήταν πάντα μέσα στα πλάνα μου να δουλέψω στις Μικτές Μεσσηνίας.
 Υπάρχει ένα έργο από πίσω… πάντα η Μικτή Μεσσηνίας είχε επιτυχίες, υπάρχουν άνθρωποι που ήταν 30χρόνια στην Μικτή κι απέδειξαν πάρα πολλά πράγματα! Οπότε είναι βαρύ το φορτίο στη δική μου περίπτωση, να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και να έχουν επιτυχίες οι μικτές.
Όμως, το να ασχολείσαι με τα παιδιά είναι υπέροχο πράγμα και ήταν το μοναδικό κίνητρο για να ασχοληθώ με την Μικτή.
Είναι μια πολύ θέση υπεύθυνη, θέλει πολλές ισορροπίες, ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα αξιοκρατία! Πιστεύω πως είναι χαρακτηριστικά που «χρωματίζουν» την μέχρι τώρα πορεία μου, οπότε δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δεν έχω κανένα άγχος. Αντιθέτως έχω χαρά για να κάνω πολλά πράγματα με την Μικτή Μεσσηνίας.»
● Εάν θα επιδιώξει στενή συνεργασία με τους προπονητές των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΜ, ο κ. Μαστορέας απήντησε θετικά: «Αυτό είναι απαραίτητο! Εάν δεν υπάρχει αυτό δεν κάνουμε πολλά πράγματα…
Από τη δική μου πλευρά, το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτό για οτιδήποτε χρειαστούν οι προπονητές. Θα επιδιώξω και ο ίδιος να έχω επαφή μαζί τους, ούτως ώστε κανένα από τα ταλέντα να μην χαθεί από τη Μεσσηνία»

Σκαφιδάς: «Δεν με ικανοποίησε η λίγη
παρουσία των ποδοσφαιριστών»
Στο ξεκίνημα των Μικτών ομάδων της Μεσσηνίας, όπως πάντοτε έτσι και φέτος βρέθηκε ο Άγγελος Σκαφιδάς. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών κι επί τριακονταετία προπονητής των μικτών ομάδων Μεσσηνίας όπου πλέον έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, καλωσόρισε το νέο προπονητή και τα νέα παιδιά, με χαρά και ευχές για νέες επιτυχίες και με μια πικρία…
«Οι Μικτές Μεσσηνίας είναι η εικόνα και το στολίδι το Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Σε όλα αυτά τα χρόνια, κοντά 30, που είναι οι Μικτές έχουν να δείξουν μόνο επιτυχίες και αξιόλογους ποδοσφαιριστές στις μεγάλες ομάδες και στις εθνικές. Όποιοι και νά ’ναι οι προπονητές, δεν τα κάνουν αυτοί τα ταλέντα, γεννιούνται και μεγαλώνουν.
Εμείς (σ.σ. προπονητές) απλώς τα βοηθάμε αναδεικνύοντάς τα στην επιφάνεια για να τα δουν οι προπονητές των εθνικών ομάδων και των μεγάλων ομάδων.»
● Τι συμβουλές δίνει στους νέους προπονητές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων; «Εγώ δε δίνω συμβουλές στους προπονητές, γιατί οι προπονητές που επιλέγονται για τη Μικτή, θέλουν δε θέλουν θα ακολουθήσουν το δρόμο που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, που είναι: εργασία και πειθαρχία! Χωρίς πειθαρχία δεν γίνεται τίποτε σε καμία ομάδα, σε κανένα σπίτι, σε κανένα χώρο!!! Η πειθαρχία είναι δεδομένη, όπως και η πρόοδος και η επιτυχία των παιδιών!»
● Για το νέο προπονητή των μικτών είπε: «Ο Ηλίας Μαστορέας, είναι ένας προπονητής με καλό όνομα στη Μεσσηνία. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή επιλογή της Τεχνικής Επιτροπής να τον πάρει στις Μικτές ομάδες.
Εξάλλου δεν είχαμε και πολλές υποψηφιότητες, σας το λέω για να ξέρετε και να μην ακούγονται λόγια ότι αδικήσαμε κάποιον! Το έργο του καθενός φαίνεται μέσα στο γήπεδο.»
● Επί τη ευκαιρία ο κ. Σκαφιδάς εξέφρασε το παράπονο για την μικρή προσέλευση αθλητών στις επιλογές των Μικτών: «Εκείνο που δεν με ικανοποίησε σήμερα ήταν η λίγη παρουσία των ποδοσφαιριστών.
Είχαμε καλέσει σχεδόν τριάντα (30) ομάδες να μας φέρουν τα παιδιά τους, κι έστειλαν μόνον τρεις (3)!!! Αυτό εάν δεν δείχνει κάτι άλλο, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι είναι πλήρη αδιαφορία για τα παιδιά τους, όχι υποτίμηση σε εμάς! Μόνο πλήρη αδιαφορία για τα παιδιά τους…»
Από την ΕΠΣΜ είχαν κληθεί τα εξής τριάντα σωματεία -μέλη της δύναμης της: Π.Σ. Η Καλαμάτα, Μεσσηνιακός Γ.Σ., Απόλλων Καλαμάτας, Α.Ο. Φαραί, Ηρακλής Καλαμάτας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Α.Ε. Αβίας, ΑΠΟΚ Ίκαρος, ΑΕΚ Καλαμάτας, Α.Ε. Μάνης, Κεραυνός Καλαμάτας, Αναγέννηση Παραλίας, Ερμής Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ο. Πανευαϊκός, Νέος Άρις, Θύελλα Χαρακοπιού, Ακρίτας Κορώνης, Παπαφλέσσας Άμφειας, Θησέας Καλαμάτας, Νέδουσα Αλαγονίας, ΑΕ Λογγάς, ΑΟ Διοδίων, ΟΦ Θύελλα Παράλιας-Ατρόμητος Καλαμάτας, ΑΟ Στενωσιάς, ΑΣ Ανδρούσας, ΑΠΣ Αστέρας Αρφαρών, Απόλλων Πεταλιδίου, ΑΠΣ Άρις.

Γεωργόπουλος «Η πόρτα μας είναι ανοικτή
καθόλη τη διάρκεια του χρόνου»
Στην πρώτη ημέρα επιλογών παραβρέθηκε επίσης, ο α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης, Άγγελος Γεωργόπουλος, που μαζί με τον Ηλία Αλεξανδρόπουλο είναι υπεύθυνοι των αντιπροσωπευτικών ομάδων του νομού μας. Ερωτηθείς για τη μικρή προσέλευση αθλητών επισήμανε το εξής: «Ίσως να ήταν μικρή η προσέλευση σαν πρώτη ημέρα.
Η πόρτα μας είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να έρθει οποιοδήποτε παιδί από όλα τα σωματεία να το δούμε. Κι αν κάποιος νομίζει ότι δεν ήρθε κάποιο παιδί να μας το στείλει…»
Να τονίσουμε ότι δικαίωμα έχουν να συμμετέχουν αθλητές που έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2001 έως 31 Δεκεμβρίου 2004, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αγωνισθούν στις Μικτές ομάδες και έχουν την Ελληνική υπηκοότητα.
Για σήμερα, Τρίτη 13/9/2016, έχει προγραμματιστεί να γίνει η δεύτερη προπόνηση επιλογής και έχουν κληθεί οι κάτωθι παίκτες:
Ομάδες : Α.Ο. Πατίστα, Δόξα Καλαμάτας, Εράνη Φιλιατρών, Α.Ο. Κυπαρισσίας, Τέλος Άγρας, Τσικλητήρας Πύλου, Μιλτιάδης Πύργου, Α.Ο. Μεθώνης, Ηρακλής Κυπαρισσίας, ΠΑΟ Καλού Νερού, Α.Ο. Δωρίου, Παπαφλέσσας Χώρας, ΠΑΟ Καλλιθέας, Χανδριναϊκός Π.Σ., Νέστωρ Πύλου, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Α.Ο. Χατζή, Α.Σ. Μάνεσι, Διαγόρας Κοπανακίου, ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσας, ΑΣ Αχιλλέας Αβραμιού, ΠΑΟΚ, Αστέρας Μικρομάνης, Ατρόμητος Πλατύ, Αίαντας Καλαμάτας, Α.Ο. Βέργας, ΑΟ Λαιϊκων.
Ώρα 15:00΄: Παίδες γεννηθέντες τα έτη 2003 και 2004
Ώρα 15:00΄: Νέοι γεννηθέντες τα έτη 2001 και 2002
● Να σημειωθεί πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους πλήρη αθλητική περιβολή (Φανέλα, σορτσάκι, κάλτσες, επικαλαμίδες, ποδοσφαιρικά υποδήματα).
Επίσης τα ποδοσφαιρικά υποδήματα που θα χρησιμοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι κατάλληλα για πλαστικό χλοοτάπητα, διαφορετικά δεν θα συμμετάσχουν στην προπόνηση.



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου