Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν WiFi σε όλη την Ευρώπη, μέχρι το 2025 στην νέα πρόταση της ΕΕ

100MBPS+ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ 5G ΔΙΚΤΥΟ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρουσες οι εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στον χώρο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών και στην πολιτική που θέλει να ακολουθήσει επενδύοντας τουλάχιστον €120 εκατομμύρια προκειμένου να παρέχει δωρεάν WiFi σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το 2020, να διασφαλίσει ότι μέχρι το 2025 θα έχει εξαπλωθεί το δίκτυο 5G σε όλη την ήπειρο και ότι κάθε σπίτι θα έχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 100Mbps.
Ίσως το πιο δύσκολο εγχείρημα θα είναι να παρέχει ταχύτητα 100Mbps, καθώς για το 2016 μόλις το 71% της ΕΕ έχει πρόσβαση σε συνδέσεις 30Mbps ή μεγαλύτερες!
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει πως η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα καλύψει το βασικό, πλέον, δικαίωμα της πρόσβασης στο Internet και παράλληλα θα δημιουργήσει πάνω από 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ!

Αναδιάρθρωση των νόμων περί
προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων
Επίσης, στην πρόταση περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση των νόμων που διέπουν την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων με σκοπό να προστατευθούν οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς. Ήδη γνωρίζουμε ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι σε Ισπανία και Γερμανία που υποχρεώνουν τις μηχανές αναζήτησης να πληρώνουν αντίτιμο όταν εμφανίζουν στα αποτελέσματα αναζήτησης περιλήψεις άρθρων/βιβλίων, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να οδηγούνται σε αποκλεισμό αυτών των δημοσιεύσεων.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα, αφού η απουσία τους στα αποτελέσματα αναζήτησης θα οδηγήσει σε λιγότερο indexing, λιγότερα clicks, λιγότερη επισκεψιμότητα και προφανώς λιγότερα χρήματα από διαφημίσεις. Δυσάρεστο δεδομένο για τις μηχανές αναζήτησης, είναι πως βάσει της νέας πρότασης θα πρέπει υποχρεωτικά  όλες οι υπηρεσίες video να αναπτύξουν τεχνολογίες που θα αναγνωρίζουν αυτόματα τραγούδια ή γενικότερα υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, έτσι ώστε να τα αφαιρούν πρωτού εμφανιστούν στην τελική σελίδα!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος πρότασης που έχει καταθέσει η ΕΕ και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ισχύσουν, φανερώνουν ωστόσο μια γεύση των όσων περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου