Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΝΙΚΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ …ΡΕΛΑΝΤΙ!!

Το απόλυτο διατηρεί ο Απόλλωνας Καλαμάτας
μετά το 3-0 επί του νεανικού Α.Σ.ΠΕ. Τρίπολης

ΣΕ χαλαρή προπόνηση εξελίχθηκε το παιχνίδι της Κυριακής που μας πέρασε, μεταξύ Απόλλωνα και Α.Σ. Πετοσφαίριση Τρίπολης για την 3η αγωνιστική του Γ΄ Ομίλου του τοπικού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών της ΕΣΠΕΠ, με τις καλαματιανές να διατηρούν το αήττητο στον όμιλό τους οδεύοντας σταθερά προς την άνοδο!

Η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων ήταν εξαιρετικά αισθητή με το συγκρότημα του Μπάμπη Μυτσκίδη να έχει τον καθολικό έλεγχο απέναντι στις άπειρες παγκορασίδες και κορασίδες που στελεχώσουν τον νεοσύστατο σύλλογο. Το παιχνίδι δεν είχε ταχύ ρυθμό και αυτό αποτέλεσμα της αδυναμίας του Α.Σ.ΠΕ.Τ. να ολοκληρώνει επιθετικά τις φάσεις, με τις αθλήτριες του να επιλέγουν λόγω απειρίας πιο ασφαλείς τρόπους για να περάσουν την μπάλα απέναντι. Αυτό κατέστησε το έργο του Απόλλωνα τυπική διαδικασία, τελειώνοντας μάλιστα τα δυο πρώτα σετ σε λιγότερο από 35 λεπτά με 25-4 και 25-12! Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσίασε το τρίτο σετ, όπου η ομάδα της Τρίπολης άρχισε κάπως να χαλαρώνει αποβάλλοντας το πολύ άγχος. Παράλληλα κατάφερε να συμπαρασύρει τον Απόλλωνα  σε πιο χαλαρό ρυθμό, μειώνοντας την μαχητικότητά του, γεγονός που επέτρεψε στο σκορ να φτάσει στο 25-14.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Στο πρώτο σετ, ο Απόλλωνας πήρε γρήγορα διαφορά με 9-2 και με σερί των Νιάρχου και Καραχάλιου στο σέρβις και καλά τελειώματα της Πλαγιανού και βεβαίως των Νιάρχου και Καραχάλιου το σετ έκλεισε εξαιρετικά εύκολα και δίχως αντίσταση από την αντίπαλη ομάδα στο 25-4.
Στο δεύτερο σετ ο Α.Σ.ΠΕ.Τ. πήρε προβάδισμα εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων σε 2-5, που με σερί της Κοτσιώρη στο σέρβις μείωσε το σκορ (7-7, 8-8), και πήρε κεφάλι με 14-8, 18-10. Νέο σερί στο σέρβις αυτή τη φορά από την Ιωσηφίδη που δεν συνάντησε αντίσταση από τις φιλοξενούμενες ανέβασε τη διαφορά στο 22-11 για να κλείσει το σετ στο 25-10 με σέρβις της Αντωνοπούλου.
Μικρή διαφορά και γρήγορα με την Αντωνοπούλου στο σέρβις για τον Απόλλωνα (4-2, 6-3), για να πάρει η Νιάρχου θέση στο σέρβις έως το 11-4. 
Η Νικητοπούλου μείωσε για τον Α.Σ.ΠΕ.Τ. σε 11-5 με μπλοκ στην Κουφού. Στην πρώτη φάση διαρκείας του αγώνα, η Αντωνοπούλου πήρε τον πόντο με πάσα βαθιά στην άμυνα των αντιπάλων (16-7).
(17-10, 19-10). Με νέο σερί της Αντωνοπούλου στο σέρβις το σκορ πήγε στο 24-13, για να κλείσει το σετ η Κοτσώρη σε 25-14.

● Να σημειωθεί βεβαίως η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των βασικών Θεώνη Μπούνα (λ), Γιώτα Καραγλάνη και της τραυματία Μιράντας Κουτσοροπούλου (υπέστη βαρύ διάστρεμμα και θα αργήσει να πατήσει γήπεδο).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ιωσηφίδη, Νιάρχου, Καραχάλιου, Κουφού, Κοτσώρη, Αντωνοπούλου, Καζάκη (λ) / Πλαγιανού, Καπόγλη.
Α.Σ.ΠΕ.Τ.: Πεντεφούντη, Νικητοπούλου, Κοπιτα, Ζαβού, Μαρίνη, Φωτοπούλου, Χρονοπούλου (λ)/ Κουρλιμπίνη, Σενγκέργκη, Αγγελοπούλου, Άλκο.


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου