Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων αναλαμβάνει και το «Αχίλλειον»

Μετά τα μνημεία του 
Νεκροταφείου Καλαμάτας


Η προστασία του «Αχιλλείου», εμβληματικού παραδοτέου κτηρίου, στην οδό Αριστομένους, εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της  Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από δημόσιες επενδύσεις.

Θα τοποθετηθούν σκαλωσιές προστασίας, θα υπάρξει καθαίρεση όλων των επικίνδυνων στοιχείων, θα επιδιορθωθεί η στέγη, θα γίνει εσωτερικός καθαρισμός, όπως και κατάλληλη υποστύλωση ανοιγμάτων και πεσσών.

Στο Νεκροταφείο
Ολοκληρώθηκε, από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού, η αποκατάσταση του ταφικού μνημείου «Χρυσοσπάθη» και στις προσεχείς εβδομάδες αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του ταφικού μνημείου «Εφεσίου», το κόστος της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ.
Στην περιοχή του Κοιμητηρίου, όπου έχει κατασκευασθεί η εξέδρα για την Αναστάσιμη Λειτουργία, χωροθετείται ανοιχτό μουσείο ταφικών μνημείων ή «σπαραγμάτων», για το οποίο θα υπάρξει και οικονομική συμβολή του Δήμου Καλαμάτας. Έτσι ολοκληρώνεται το έργο της παρέμβασης στο κεντρικό Κοιμητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου