Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πορτοκάλια «Βιολογικά και ζουμερά» για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων

Γέφυρα συνεργασίας
“ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ” – “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”
 

Πρόσφατα ξεκίνησε μία νέα συνεργασία μεταξύ του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ και του www.borume.gr. Πρόκειται για τη συλλογή και διάθεση πορτοκαλιών από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, προκειμένου να ενισχυθούν κοινωνικοί φορείς στην περιοχή.


Τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ καλλιεργούν έναν πορτοκαλεώνα 4 στρεμμάτων, που τους έχει παραχωρηθεί από το 2012 και σήμερα αποδίδει μεγαλύτερη ποσότητα πορτοκαλιών από αυτή που χρειάζονται οι ίδιοι για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Στηρίζοντας το μήνυμα του “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, «καμία μερίδα φαγητού χαμένη», οι δύο φορείς συνεργάστηκαν για να προσφέρουν τα πορτοκάλια που τους περισσεύουν σε αποδέκτες που τα έχουν ανάγκη.

Ήδη έχουν διατεθεί συνολικά 800 κιλά πορτοκάλια «βιολογικά και ζουμερά» σε κοινωνικούς φορείς της Καλαμάτας όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Σύλλογος Αυτιστικών, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Περιβόλι της Γιαγιάς κ.α. Η δράση θα συνεχισθεί τους επόμενους δύο μήνες έως ότου διατεθεί όλη η παραγωγή που εκτιμάται στα 10.000 κιλά.

«Η δράση είναι σημαντική για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διότι καταπολεμά τον στιγματισμό και τα στερεότυπα για τους πρώην χρήστες ουσιών. Η εξάρτηση μπορεί να θεραπευθεί οριστικά και το άτομο να επιστρέψει δημιουργικά και ισότιμα στην κοινωνία δίπλα μας, στη δουλειά, στη γειτονιά, στην πόλη μας.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρωτοβουλία αυτή γιατί μέσα από την βασική αρχή του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την καταπολέμηση της σπατάλης του φαγητού και της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, δεν βοηθιούνται μόνο συνάνθρωποι μας με ανάγκες σίτισης αλλά στηρίζονται και νέοι προκειμένου να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά και να επιστρέψουν ενεργοί στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το κοινωνικό όφελος της απεξάρτησης».

● Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε 
να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  
στο τηλ.. 27210 -89482 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου