Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΡΕΛΑΝΤΙ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΧΘΕΣ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Το …κακό της πρόσωπο
έδειξε η «Καλαμάτα ’80»!

ΚΥΡΙΑΡΧΗ του παιχνιδιού ήταν χθες η ομάδα της Παναχαϊκής στο κλειστό της παραλίας, όπου ο Στάθης Ντονάς και η παρέα του επικράτησε με 3-0 και σε ρυθμούς ρελαντί της «Καλαμάτας ’80»!
Από την αρχή του παιχνιδιού, από το πρώτο σετ, φάνηκε πως η Παναχαϊκή είχε τον πρώτο λόγο σε αντίθεση με την «Καλαμάτα ’80» που δεν μπόρεσε να μπει ουσιαστικά στο παιχνίδι σε κανένα από τα τρία σετ. αυτό άλλωστε φανερώνει και η εξέλιξη του παιχνιδιού και το «καθαρό» 3-0 σετ (17-25, 13-52, 13-25)!
Το ματς έγινε παρουσία 250, ίσως και παραπάνω, φιλάθλων που επίσης δεν είχαν … παλμό! Κι έτσι κάπως άδοξα η «Καλαμάτα ’80» αποχαιρέτισε για φέτος, τον θεσμό του Κυπέλλου Βολεϊ Ανδρών…

Η εξέλιξη του αγώνα

Η γηπεδούχος «Καλαμάτα ’80» ξεκίνησε με Μάνα, Περπινάκη, Βραχνά, Κακαλέτρη, Μπουσούνη, Μανιατέα και τον Βαγγέλη Ντάκουρη (λ), ενώ η Παναχαϊκή ξεκίνησε με Ντονά, Μαυραγάνη, Γεωργακόπουλο, Βλαχοστάθη, Λιβαθινό, Βασιλάκο και τον Ρουμελιώτης (λ).
Το παιχνίδι ξεκίνησε για τους καλαματιανούς με το …αριστερό, αφού το πρώτο σέρβις δια χειρός Κακαλέτρη κατέληξε στο φιλέ (0-1). Εύκολα οι Πατρινοί πήραν προβάδισμα 1-4 με άσο στο σέρβις από τον Ντονά και τον Βλαχοστάθη να σημαδεύει στη μεγάλη διαγώνιο. 2-4 με τον Βραχνά να κερδίζει στο μπλοκ Λιβαθινό και Βλαχοστάθη. Με το σκορ στο 2-6 ο Δημητρακόπουλος ζήτησε time out θέλοντας να βάλει τους παίκτες του στο παιχνίδι, αφού από την αρχή του παιχνιδιού βρίσκονταν εκτός ρυθμού! Για το 4-7 ο Περπινάκης κέρδισε το μπλοκ των Ντονά – Βλαχοστάθη. 4-9 με δυο συνεχόμενα άουτ από τον Μανιατέα. Ο Περπινάκης στο σέρβις, έγινε η υποδοχή και στην επίθεση ο Ντονάς σημάδεψε τον Ντάκουρη για το 5-10! Σέρβις του Μαυραγάνη, υποδοχή, ο Μπουσούνης ανέβασε τον Κακαλέτρη σε πρώτο χρόνο, εκεί όμως το μπλοκ του Βλαχοστάθη ήταν σταθερό (5-11). Σέρβις Κακαλέτρη οδηγεί σε ωραία φάση διάρκειας, που τελείωσε χάρη στο δυνατό καρφί του Μανιατέα πάνω στον Λιβαθηνό (7-11). Σέρβις Μπουσούνη, υποδοχή και γρήγορη αντεπίθεση με Γεωργακόπουλο, βγήκε η άμυνα και ο Βραχνάς στην επίθεση χτύπησε δυνατά τον Ρουμελιώτη για το 9-13. (10-14, 10-16). Time out «Καλαμάτα ’80». Σέρβις (2ο) από τον Βλαχοστάθη, υποδοχή, ο Περπινάκης στον αέρα κέρδισε στο μπλοκ Μαυραγάνη και Λιβαθηνό για το 11-16. Αλλαγή: Παναγιώτης Ντάκουρης σε Περπινάκη. Για το 12-20, ο Κακαλέτρης μπλόκαρε σταθερά τον Ντονά. Σέρβις Βασιλάκου, υποδοχή, ο Μπουσούνης ανέβασε τον Π. Ντάκουρη στην επίθεση με τον τελευταίο να κερδίζει το μπλοκ των Ντονά – Μαυραγάνη για το 13-21. Αλλαγή: Κωτσάκης σε Κακαλέτρη. Σέρβις Κωτσάκη οδηγεί σε φάση διαρκείας με τον Βραχνά να χαρίζει στην ομάδα του τον πόντο ξεπερνώντας το μπλοκ των Ντονά – Βλαχοστάθη (16-23). Σέρβις Μπουσούνη, υποδοχή και δυνατά στην ευθεία το χτύπημα του Γεωργακόπουλου, όπου η άμυνα του Ντάκουρη έστειλε τη μπάλα άουτ κλείνοντας το σετ στο 17-25.
Το δεύτερο σετ είχε επίσης γρήγορες φάσεις με τους Πατρινούς να παίρνουν, μετά το 3-3, εύκολα το προβάδισμα (3-6, 4-9). Εν τω μεταξύ στη θέση του Μπουσούνη πέρασε ο έτερος πασαδόρος, Σπύρος Αποστολόπουλος. Σέρβις Κακαλέτρη, ο Βασιλάκος κέρδισε τον πόντο για το 5-10. Αλλαγή: Καρράς στη θέση του Μάνα. Το σέρβις (2ο) του Βασιλάκου δεν πέρασε (6-11). Σέρβις Αποστολόπουλου, υποδοχή και επίθεση με τον Γεωργακόπουλο να «σπάει» το μπλοκ των Μανιατέα – Αποστολόπουλου για το 6-12. Σέρβις Μαυραγάνη (3ο), υποδοχή και διπλή επίθεση με Κωτσάκη και Βραχνά, οι Καρράς και Βραχνάς μπλόκαραν σταθερά τον Γεωργακόπουλο για το 7-14. Σέρβις του Ντονά στο φιλέ (8-15). Σέρβις Γεωργακόπουλου (2ο), υποδοχή, ο Βλαχοστάθης σημάδεψε βαθιά στο κενό της άμυνας (8-18). Σέρβις Κωτσάκη, υποδοχή και γρήγορο πρώτο χρόνο με Βλαχοστάθη για το 9-20. Αλλαγή: Μούρτζης σε Μαυραγάνη. 10-21 με σέρβις του Βλαχοστάθη στο φιλέ. Μετά από σέρβις του Π. Ντάκουρη, υποδοχή και επίθεση από Παναχαϊκή, η άμυνα βγήκε από τους καλαματιανούς με τον Βραχνά στην επίθεση να σημαδεύει τον Ρουμελιώτη και να μειώνει σε 11-21. Σέρβις Λιβαθηνού, υποδοχή, ο Βραχνάς σημάδεψε τον Γεωργακόπουλο και μείωσε σε 12-23. Σέρβις Βασιλάκου, υποδοχή άουτ από τον Π. Ντάκουρη (13-24) για να κλείσει το σετ στο 13-25, με φάση διαρκείας. 2ο σέρβις του Βασιλάκου, η μπάλα άλλαξε δυο φορές, για να πάρει τον τελευταίο πόντο για την ομάδα του ο κεντρικός Μούρτζης 23-25.
Στο τρίτο σετ, η Παναχαϊκή βρέθηκε μπροστά με 0-3 με τον Ντονά στο σέρβις. Σέρβις Γεωργακόπουλου, υποδοχή, ο Μανιατέας έβγαλε νοκ άουτ τον Ντονά για το 2-5. Σέρβις Βλαχοστάθη, δύσκολη υποδοχή, ο Π. Ντάκουρης όμως πήρε τον πόντο (3-5). Δυο συνεχόμενα σέρβις του Λιβαθηνού και αμυντικά λάθη των Μπουσούνη και Μανιατέα οδήγησαν στο 3-8. Αλλαγές: Κωτσάκης σε Μπουσούνη και Αποστολόπουλος σε Μανιατέα. Σέρβις Λιβαθηνού (4ο), ωραία φάση με διάρκεια, τελείωσε με τον Βασιλάκο να χτυπά ανάμεσα στο μπλοκ για το 3-10. Αλλαγή: Χριστιάς σε Λιβαθηνό και Περπινάκης σε Βραχνά. Σέρβις Βασιλάκου, υποδοχή και επίθεση με Περπινάκη που σημάδεψε βαθιά στο κενό της άμυνας για το 5-12. Αμέσως μετά το σέρβις του Κακαλέτρη πέρασε άουτ (5-13). Αλλαγή: Μανιατέας σε Αποστολόπουλο και Μπουσούνης σε Κωτσάκη. Σέρβις Ντονά πάνω στον Π. Ντάκουρη που δεν μπόρεσε να κάνει υποδοχή (6-15). 2ο σέρβις του Ντονά, εξελίσσεται φάση διαρκείας που σταμάτησε στα …χέρια του Ρουμελιώτη που «πάγωσε» για το 7-15!
Σέρβις Γεωργακόπουλου, υποδοχή, ο Μανιατέας στην επίθεση σημάδεψε δυνατά πάνω στον Ρουμελιώτη για το 8-16.
Σέρβις Μανιατέα, υποδοχή, ο Ντονάς σημάδεψε στην ευθεία όπου ο Β. Ντάκουρης δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα (10-19). Αλλαγή: Καράμπερης σε Γεωργακόπουλο. Σέρβις Μαυραγάνη (3ο) άουτ για το 11-21. Σέρβις Κακαλέτρη, δυνατή φάση με διπλή επίθεση της Καλαμάτας με τον Μανιατέα να εξουδετερώνει τον Μαυραγάνη για το 12-23. Αλλαγή: Στούπης σε Ντονά. Σέρβις Βασιλάκου, υποδοχή και Περπινάκης στην επίθεση εκεί το μπλοκ των Στούπη – Βλαχοστάθη ήταν σταθερό, ο Π. Ντάκουρης αντέδρασε αλλά έβγαλε άουτ τη μπάλα στην προσπάθειά του να κάνει άμυνα κι έτσι έκλεισε και το τρίτο και τελευταίο σετ του παιχνιδιού σε 13-25.
● Διαιτησία: Α. Σαραβελάκης, Παν. Χανδρινός.
Σημειωτής: Βίκυ Καραφώτη.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Χρ. Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Μάνα, Περπινάκης, Βραχνάς, Κακαλέτρης, Μανιατέας, Β. Ντάκουρης (λ)/ Καρράς, Π. Ντάκουρης, Κωτσάκης, Εξαρχέας, Αποστολόπουλος.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γ. Λυκούδης): Ντονάς, Μαυραγάνης, Γεωργακόπουλος, Βλαχοστάθης, Λιβαθινός, Βασιλάκος, Ρουμελιώτης (λ)/ Μούρτζης, Χριστιάς, Καράμπερης, Νικολάκος, Στούπης.


Ψυχολογικό ντοπάρισμα
από μέλη του Δ.Σ.

Στο τέλος του παιχνιδιού, μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουσούνη μίλησαν στους παίκτες, τονίζοντας τους πως μπορεί να χάθηκε «μια μάχη όχι όμως ο πόλεμος»! Που σημαίνει πως μπορεί να νικήθηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι – Κυπέλλου- αυτό δεν σημαίνει πως όλα τελείωσαν εδώ και πως ο στόχος που έχει βάλει φέτος η ομάδα για μια θέση στην 4αδα της Α2 απωλέσθηκε! Αντιθέτως κάλεσε όλους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να σηκώσουν τα κεφάλια ψηλά και να παλέψουν όπως εκείνοι ξέρουν καλύτερα γι’ αυτό που τους αξίζει!
Πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Παλλήνη το Σάββατο στο κλειστό της Κάντζας! Διαιτητές ορίστηκαν οι κ. Σταρίδας και Χλωρός.




Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου