Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ «HORIZON BLU» ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ BC»

Με όραμα, κέφι και θέληση για σκληρή δουλειά…
οι «μπασκετάνθρωποι» της πόλης στοχεύουν στην Α1


ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ πραγματικότητα. Αυτός είναι το μεγάλο στοίχημα διοίκησης, τεχνικού τιμ και ρόστερ της μπασκετικής «Καλαμάτας» που αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης στο ξενοδοχείο «Horizon Blu».
Μια παρέα ανθρώπων με γνώση -απ’ όλα τα πόστα που μπορεί κανείς να υπηρετήσει το άθλημα - και προπαντός αγάπη για το μπάσκετ θέλησαν να πάρουν την ιδέα και να την κάνουν πράξη...
Ποιά ήταν η ιδέα; Να αναθερμάνουν την αγάπη όλων και κυρίως των νέων παιδιών για το σπουδαίο άθλημα του μπάσκετ, να φέρουν πίσω την αίγλη στα μεσσηνιακά παρκέ και ίσως το πιο σπουδαίο απ’ όλα να φέρουν ξανά πίσω την πίστη και την ελπίδα, να υλοποιήσουν -στο μέτρο του δυνατού- τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων παιδιών που χρειάζονται στόχους και ιδανικά έξω από τα όρια της απλής διασκέδασης…
Αυτό οραματίζονται από τον πρώτο έως τον τελευταίο άνθρωπο που είπε το «ναι» στην μεγάλη ιδέα και πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και κάπως έτσι, μέσα σε μια μέρα έντεκα «μπασκετάνθρωποι» άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα και να εκκινούν τις διαδικασίες για την υλοποίησή της. Σιγά σιγά στην προσπάθεια εντάχθηκαν και οι δεκαεννέα παίκτες που σήμερα απαρτίζουν το ρόστερ της «Καλαμάτα BC» κι έτσι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε η ώρα των αποκαλυπτηρίων…
Η εκδήλωση ξεκινήσει με ένα βίντεο αφιέρωμα που ετοίμασε ο παίκτης της ομάδας, Γιάννης Φωτάκης, όπου παρουσιάστηκε το έμβλημα του συλλόγου, οι χορηγοί και οι υποστηρικτές, αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου με την αγορά καρτών διαρκείας. Στο ίδιο βίντεο υπήρξε δυνατή η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της ποδοσφαιρικής «Καλαμάτας» με την οποία επιχειρείται μια σχέση σύνδεσης…


Διοίκηση, τεχνικό τιμ και ρόστερ

Την παρουσίαση συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. με την ιδιότητα ωστόσο του παράγοντα του σωματείου, δίνοντας πρόσωπο και όνομα σε διοίκηση, τεχνικό τιμ και ρόστερ …
Τη διοίκηση του συλλόγου αποτελούν οι: Ηλίας Κάτσαρης (πρόεδρος), Θανάσης Μακαρούνης, Γιώργος Γεωργακίλας, Τίμος Πρίφτης, Αντώνης Κούτρης, Βασίλης Μυλωνάς (υπεύθυνος ακαδημιών), Διονύσης Σπάλλας, Νίκος Μπαλόπουλος και Γιώργος Χρονόπουλος.
Στον πάγκο οι Θοδωρής Γιαννακόπουλος και Αντώνης Κούτρης.
Τέλος, το ρόστερ της Καλαμάτας BC αποτελούν οι κάτωθι μεγάλης μπασκετικής αξίας παίκτες: Γιάννης Σταθάκης, Βαγγέλης Γαρίνης, Παναγιώτης Γερμανός, Παναγιώτης Τσέκας, Στάθης Σπηλιώτης, Κώστας Ζυγουράκης, Παναγιώτης Τσαφόλιας, Γιάννης Αναστασόπουλος,Γιάννης Μεϊμετέας, Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννουκάκης, Λεωνίδας Κούτρης, Κώστας Σιδέρης, Γιάννης Παθιάκης, Χριστόφορος Κριμικής, Δημήτρης Σίσιου, Γιάννης Φωτάκης, Δημήτρης Τσικούρης και Σπύρος Γεωργανάς.


Χαιρετισμοί
Αρκετοί ήταν οι φίλοι που βρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας και των στόχων της, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Γιάννης Κουτραφούρης, ο οποίος κατά την ομιλία του μετέφερε τις ευχές όλης της Ένωσης για καλή επιτυχία καθώς και τους χαιρετισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου.
Παράλληλα, ο κ. Κουτραφούρης επαίνεσε την όλη προσπάθεια, την οποία ηγούνται νέοι άνθρωποι με αγάπη και όραμα. Μια προσπάθεια που όπως είπε μόνο καλά μπορεί να αποδώσει καθώς συμβάλει στην προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ ως κορυφαίου αθλήματος όχι μόνο εντός των μεσσηνιακών συνόρων αλλά σε ολάκερη την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Ο Θανάσης Μακαρούνης (μέλος του ΔΣ) είπε πως αυτή είναι μόνον η αρχή… αλλά για να υπάρξει συνέχεια χρειάζονται όλοι, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε όχι μόνον η ομάδα αλλά το καλαματιανό μπάσκετ να αναγεννηθεί και να ανέβει επίπεδο, με αποτέλεσμα να έχει μόνιμα μια ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.
Ο Γιώργος Γεωργακίλας, επίσης μέλος του Δ.Σ., εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός έγινε «Καλαμάτα BC», εξηγώντας πως η γένεση του όλου εγχειρήματος είναι αποτέλεσμα μια σύμπτωσης. Μιας συζήτησης που είχε ο ίδιος (προπονητής του ΠΑΟ) με τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού Καλαμάτας Θανάση Μακαρούνη κατά την οποία εκφράστηκαν προβληματισμοί, τους οποίους ενστερνίζονταν οι «μπασκετάνθρωποι» Μπαλόπουλος, Κάτσαρης, Χρονόπουλος, Κούτρης και  Σπάλλας. Δεν χρειάστηκε πολύ όπως είπε για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Ο Ηλίας Κάτσαρης τον οποίο δεν ρώτησαν αναθέτοντάς του την προεδρία, ευχαρίστησε τον κόσμο και τον Δήμο που στηρίζουν τη προσπάθεια, καθώς και τους χορηγούς, την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και την Ένωση Διαιτητών. Ακολούθως διευκρίνισε πως ο στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Α’ κατηγορία των Ανδρών και γρήγορα να ανέβει στις εθνικές κατηγορίες.
Ο Τίμος Πρίφτης από τη μεριά του, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως όλοι αυτοί οι στόχοι θα υλοποιηθούν… κι ευχαρίστησε επίσης όλο τον κόσμο για την στήριξή του.
Στη διάθεση όλων και το καλό κλίμα που επικρατεί εντός των «τειχών» της μπασκετικής «Καλαμάτας» στάθηκε ο προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος και επισήμανε πως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ακαδημίες, που αποτελούν το Α και το Ω κάθε σωματείου. Το εγκώμιο του συνεργάτη του έπλεξε, ο έτερος προπονητής της ομάδας Λεωνίδας Κούτρης εκφράζοντας πίστη στις δυνατότητες του ως νέος προπονητής και δεν δίστασε να πει πως «όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν …πλάτη όταν έρθουν τα δύσκολα»!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της φανέλας από τους παίκτες Βαγγέλη Γαρίνη και Δημήτρη Τσικούρη.


Από τη μεριά των παικτών ο πολύπειρος Βαγγέλης Γαρίνης εξέφρασε την επιθυμία και την πεποίθηση για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ ο Τσικούρης έδωσε την υπόσχεση πως μαζί με τους συμπαίκτες του, θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να γυρίσουν νέα σελίδα για το μεσσηνιακό μπάσκετ και να γράψουν τη δική τους ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου