Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ευχή όλων για ποιοτικό και θεαματικό
πρωτάθλημα στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΤΗΝ αίγλη που ακολουθεί το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, του σπουδαίου αυτού μπασκετανθρώπου, προπονητή και αθλητή, του μεγάλου παίκτη Νικόλα Παπανικολόπουλου είχε η χθεσινή εκδήλωση -συνέντευξη των προπονητών της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων και Νότιας Πελοποννήσου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Ευχή που όλοι εξέφρασαν ήταν για την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με ποιότητα και θέαμα, που θα αναδείξει τα νεαρά ταλέντα της περιοχής, αλλά και θα συμβάλει στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Για μια ακόμη φορά, ο Νικόλας Παπανικολόπουλος δεν δίστασε να φέρει στο επίκεντρο το «καυτό» ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων κάνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύσεις… Ενώ
Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελώντας το επίκεντρο της εκδήλωσης, έδωσε συμβουλές στους νεότερους και παλαιότερους προπονητές πώς να δουλεύουν με τα νέα παιδιά που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αθλητισμού και του μπάσκετ.
Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Νίκος Μπασακίδης.


Χαιρετισμοί

Σύντομους χαιρετισμούς πατήθηκαν ο συντονιστής της εκδήλωσης και αντιπρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Θανάσης Μακαρούνης.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξέφρασε την άποψη πως το άθλημα βγάζει σπουδαίους αθλητές και τα όνειρα των προπονητών θα πρέπει να είανι χωρίς «ταβάνι»! «Να δουλέψετε για να πετύχετε τους στόχους σας, έχοντας ως αρχή σας τον σεβασμό στον αντίπαλο, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις αρχές σας ως άνθρωποι.»
Ο πρόεδρος της ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου Γιάννης Κουτραφούρης, ο οποίος δεν απέφυγε να αναφερθεί στο επίμαχο οικονομικό θέμα που ταλανίζει όλες τις ομάδες, παραδεχόμενος πως ως Ένωση «…δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να μεταθέσουμε έξοδα στις ομάδες.»
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης είπε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επισκευή του Πολυκλαδικού και η βελτίωση των ανοικτών γηπέδων τόσο στο Στάδιο όσο και στο Πάρκο ΟΣΕ και εκείνων που βρίσκονται στο ποτάμι του Νέδοντα.


Οι προπονητές
Ακολούθως το λόγο πήραν οι προπονητές, χαιρετίζοντας όλοι τον «δράκο», αναλύοντας τους στόχους των ομάδων τους
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ (ΑΕ Σπαρτής): «Να βοηθήσει η Ένωση τις ομάδες εκτός Καλαμάτας, που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, με την επιβάρυνση των εξόδων, τα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να μοιράζονται στα δώδεκα, όσες και οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας», είπε και τόνισε : «Έχουμε πρόβλημα εύρεσης παικτών γιατί τα νέα παιδιά φεύγουν. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να σωθούμε και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.»
● ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ («Καλαμάτα ’80»): «Ως σωματείο ρίχνουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Η προσπάθειά μας στέφεται με επιτυχία καθώς τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας στις μικρές ηλικίες, πρωταγωνιστούν και φτάνουν να κατακτούν τους σχετικούς τίτλους στα πρωταθλήματα της Ένωσης και να προχωρούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων.
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα έχουμε βγάλει πολλούς παίκτες στο παρελθόν οι οποίοι στελεχώνουν το ανδρικό.
Για εμάς η φετινή χρονιά είναι μεταβατική, καθώς αποχώρησαν πολλοί παίκτες από την ομάδα. Φτιάχνουμε μια ομάδα από την αρχή, που στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες και τα οποία θεωρούμε ότι θα πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια.
Θέλουμε να «κοιτάξουμε» την 4αδα και όσο γίνεται πιο ψηλά…»
● ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΖΑΚΕΑΣ (Ακάδημος): «Καλωσορίζουμε τον κ. Γιαννάκη, έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον οποίο γνωρίζω από το παρελθόν και τον Γιάννη Κουτραφούρη, με τον οποίο πρόεδρο η Ένωση λειτουργεί αρκετά καλά υπό τις παρούσες συνθήκες και καλύτερα από κάποιες άλλες ενώσεις που ξέρω.
Συγχαίρω τους Αβδάλα, Παπανικολόπουλο για όσα έχουν προσφέρει στον αθλητισμό.» είπε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στους στόχους του Ακάδημου: «Φιλοσοφία μας είναι να προσέξουμε πρώτα τα άτομα και μετά την ομάδα παρότι αυτό δεν είναι ουσιαστικά προς το συμφέρον της. Γι’ αυτό πολλά παιδιά που προχέονται από τον Ακάδημο έχουν αγωνιστεί σε εθνικές κατηγορίες.
Στην ανδρική ομάδα, έχουμε σε απόλυτο βαθμό αθλητές από τις ακαδημίες μας, χωρίς μεταγραφές. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά κι αυτό θα προσπαθήσουμε.»
● ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΙΑΣ (Απόλλωνας Τρίπολης): «Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο, Γιαννάκης και Γκάλης και το λέω καθώς είμαι κι εγώ παιδί της γενιάς του ’87…
Η ομάδα μου κέρδισε το πρώτο στοίχημα, να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ένωσης. Για μας είναι σημιτικό αυτό. Στη σύνθεση της ομάδας έχουμε κάποια παιδιά που δεν πήγαν στον Αρκαδικό, καθώς αποτελούμε την εναλλακτική πρόταση στο μπάσκετ της Τρίπολης.
Στόχος μας να χαρούμε το παιχνίδι, με σεβασμό στον αντίπαλο και μετά όλα τα υπόλοιπα. Για εμάς και μόνο που είμαστε στην Α΄ κατηγορία είναι από μόνο του σπουδαίο.»
● ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΣ Γαργαλιάννω): «Ο ΓΣ Γαργαλιάνων είναι μια ιστορική ομάδα, με μεγάλη προσφορά στην περιοχή της Τριφυλίας. Στηριζόμαστε με παιδιά από την περιοχή, δεν κάναμε μεταγραφές, κάτι που αποτελούσε μέρος του προγραμματισμού μας, καθώς μόνο έτσι πιστεύουμε πως μια ομάδα μπορεί να έχει διάρκεια στο χρόνο.
Τα δυο τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι των υποδομών και αρκετά παιδιά, για τα δεδομένα της περιοχής, έχουν έρθει κοντά στην καλαθοσφαίριση . Φιλοδοξούμε να γίνουν περισσότερα μέσω της συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας…»
● ΠΑΥΛΟΣ ΝΟΝΤΑΣ (ΓΣ Μεσσήνης): «Τα τελευταία χρόνια έχω έρθει στην Καλαμάτα… καθώς ήμουν ένας «γυρολόγος» του μπάσκετ!
Για μένα η ανδρική ομάδα είναι χόμπι. Στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε τα νέα παιδιά καλύτερους ανθρώπους, για την κοινωνία. Εκεί πρέπει αν εμβαθύνουμε.»
● ΦΩΤΗΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ (ΝΟ Πύλου): «Πήγα φέτος σε μια περιοχή απομακρυσμένη από το κέντρο, όπου προσπαθώ να δουλέψω με νέα παιδιά, να τους μάθω τα βασικά.
Ο στόχος μας, πέρα από την προώθηση των νέων παιδιών, είναι να παλέψουμε για την παραμονή, ξέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο μας.»
● ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ («Καλαμάτα BC»): «Η έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων μας δημιουργεί μεγάλα εμπόδια. Είναι ένας από τους παράγοντες που δεν επιτρέπει στις ομάδες να σταθούν στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Πήραμε αθλητές έμπειρους και ποιοτικούς και στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει….»
● ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ (ΣΑΚ Άτλας): «Εύχομαι να γίνει καλό πρωτάθλημα. Σκοπός μας να βαδίσουμε φέτος στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου και προσπάθειας.
Πέρυσι είχαμε πολλούς μικρούς από την «Καλαμάτα ’80» ενώ φέτος στηριζόμαστε σε πιο έμπειρους αθλητές, γιατί τα παιδιά αυτά αποχώρησαν. Όπως κάνουμε κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια στα ίσια και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας…»
● ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΛΛΗΣ (Δρομείς Τρίπολης): «Στην ομάδα μας είναι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ και λειτουργούν τα τελευταία χρόνια με αγάπη για το άθλημα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έχουμε ένα κράμα ταλαντούχων παικτών και παιδιών που δεν βρήκαν θέση στον Αρκαδικό. Στόχος μας να πάμε προς την κορυφή…»
● ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΚΙΑΣ (Ευκλής Καλαμάτας): «Πρώτη φορά η ομάδα μου βρίσκεται στην Α΄ Κατηγορία και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Ήρθαν αρκετά νέα παιδιά κα θέλουμε να διεκδικήσουμε την παραμονή. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύεται τα τελευταία χρόνια και θέλω να αναφέρω πως στην ομάδας μας βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα για μικρές ηλικίες και πάμε αρκετά καλά στους 3-4 μήνες λειτουργία του».

Οι βραβεύσεις
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις στον μεγάλο μεσσήνιο μπασκετμπολίστα Νίκο Παπανικολόπουλο, στον καλαματιανό προπονητή Δημήτρη Αβδάλα, στον κορυφαίο αθλητή στο στίβο και από τους πρωτεργάτες της Καλαθοσφαίρισης στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο Κωνσταντίνο Μανιάτη και στον κορυφαίο παίκτη και προπονητή, τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη.
Ο σπουδαίος «μπασκετάνθρωπος» υπόγραψε δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του αθλήματος που παρευρέθησαν στην χθεσινή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς».
Τον Δημήτρη Αβδάλα τίμησε ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης. Από τη μεριά του ο καλαματιανός προπονητής αναφέρθηκε στη πρώτη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, κάποτε στον Άρη και είπε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ για την βοήθεια και όλα όσα μου προσέφεραν για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο που βρίσκομαι σήμερα, τον Γιάννη Κουτραφούρη και τον Ντίνο Κουμανάκο»
● Ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα των ελλιπών αθλητικών εγκυστώσεων στην περιοχή και την απουσία του Δήμου, έφερε ο Νικόλας Παπανικολόπουλος λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Γιάννη Κουτραφούρη και την Ένωση για όσα έχουν προσφέρει στο άθλημα που αγαπάμε όλοι. Κάνω έκκληση στη Δημοτική Αρχή να βοηθήσει και να κάνει κάτι με τα γήπεδα, το είπα και πέρυσι  το ξαναλέω… Έχω γυρίσει ως παίκτης όλη την Ελλάδα, πουθενά αλλού ο Δήμος δεν ήταν τόσο μακριά όσο η πόλη της Καλαμάτας στον αθλητισμό!
Ο Δήμος δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει καθόλου και ακόμη περισσότερο την καλαθοσφαίριση». Κλείνοντας ευχαρίστησε και τον διεθνή τενίστα με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη, που παραβρέθηκε χθες στην εκδήλωση.
● Ειδική βράβευση έκανε η Ένωση στον κορυφαίο αθλητή στίβου και από εκ των πρωτεργατών της Καλαθοσφαίρισης στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, Κωνσταντίνο Μανιάτη.
Να σημειωθεί πως από τους τρεις αθλητές που είχαν προσκληθεί στην χθεσινή εκδήλωση και επρόκειτο να τιμηθούν απουσίασε ο Νίκος Χατζής.




Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου