Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Άριστος ο Μεσσηνιακός!

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ… 

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟΥ

ΔΥΝΑΤΑ ...κέντρα, «ηχηρά» ...άκρα και ασταμάτητα ...διαγώνια, αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των παικτριών του Μεσσηνιακού που χθες κυριάρχησαν των αθλητριών του Ακρίτα και πήραν ένα «καθαρό» 3-0 σετ και τους τρεις βαθμούς που το συνοδεύουν!
Οι «πράσινες» παρουσιάστηκαν βελτιωμένες ακόμη και σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Η Γωγώ Σουρή και οι συμπαίκτριες της μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, ζητώντας την ευκαιρία όχι απλά να κερδίσουν αλλά και να αποδείξουν πως σαν ομάδα είναι καλύτερη! Καλύτερη όχι μόνο των χθεσινών αντιπάλων τους αλλά κι απ’ ότι είχαν δείξει τα αποτελέσματα μέχρι πρότινος… Διότι από το παιχνίδι με την ΕΑ Λαρίσης και μέχρι τώρα η ομάδα που σα νεοφώτιστη χρειαζόταν πίστωση χρόνου για να δεθεί και να βρει τα πατήματά της, παρουσιάζει μόνο βελτίωση…
Στον αντίποδα ο Ακρίτας παρότι μπήκε καλά στο πρώτο σετ με προβάδισμα στο +3, από το 13 -13 άρχισε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και στα λάθη! Αδυνατούσε να μπει όπως ξέρει στο παιχνίδι και τα πολλά ατομικά λάθη κόστιζαν ακριβά επιτρέποντας στον Μεσσηνιακό να πάρει σταδιακά αλλά σταθερά το πάνω χέρι ψυχολογικά και αγωνιστικά… Η μάχη δόθηκε στο τρίτο σετ όπου οι δυο ομάδες πάλεψαν δυνατά. Ο Ακρίτας αν και ήταν μπροστά δεν μπόρεσε να κρατήσει ειδικά μετά το 17-19 άρχισε να «ξυπνά» και διεκδικεί… ήταν όμως πια αργά!

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ, σέρβις Φωτεινάκη/υποδοχή, η Χάσκου πήρε τον πρώτο πόντο μετά από άουτ άμυνα της Σκλήρη (1-0). Σέρβις Χάσκου /υποδοχή, η Σιρίνινα σημάδεψε δυνατά την Μπούνα για να ισοφαρίσει (1-1). Σέρβις Σουρή/υποδοχή, η Νικολακοπούλου σε πρώτο χρόνο έκανε το 2-1 για να περάσει στο σέρβις, όπου σημάδεψε στο φιλέ κάνοντας το 2-2. Δεδούση σέρβις στο φιλέ (3-3). Σέρβις Σιρίνινα/υποδοχή και επίθεση, στην αντεπίθεση η Σκλήρη κέρδισε τις Καρακύκλα – Πανταζοπούλου στο μπλοκ για το 3-4. Σέρβις Μποτσάκη/υποδοχή, επίθεση άουτ από την Σιρίνινα (5-4). Νέο σέρβις από τη Μποτσάκη /υποδοχή επίθεση με Καρακύκλα, η άμυνα από τις πράσινες βγήκε για αντεπιτεθούν με την Σιρίνινα, στη δεύτερη προσπάθεια της η Καρακύκλα πήρε με πλασέ στο κενό τον πόντο (6-4). Σέρβις Μποτσάκη (5ο) /υποδοχή, η Σκλήρη σημάδεψε στη διαγώνιο μειώνοντας σε 8-5. (8-6, 10-6, 11-7). Σέρβις Πανταζοπούλου /υποδοχή, η Σκλήρη από θέση άμυνας με τη βοήθεια του φιλέ πήρε τον …άσο (11-8). Σέρβις Φωτεινάκη (2ο), πολύ ψηλά η υποδοχή της Μπούνα εκεί η Σουρή απευθείας σημάδεψε άουτ (12-9). Σέρβις Σουρή υποδοχή άουτ από την Μπούνα για το 12-11. Τρίτο σέρβις της Σουρή/ υποδοχή, η Μποτσάκη σημάδεψε σωστά τη Σαμπάτη που έβγαλε άουτ 13-12. Το 13 όλα από τη Δεδούση που σημάδεψε στο φιλέ, μετά από σέρβις της Νικολακοπούλου. Σέρβις Μποτσάκη/ υποδοχή, Σκλήρη μετά από πάσα Ραμούνδου έσπασε το μπλοκ της Καρακύκλα για το 15-17. Σέρβις Σκλήρη υποδοχή άουτ από τη Χάσκου (15-18). Σέρβις Σκλήρη (4ο) κακή υποδοχή από τη Δεδούση για το 15-21. Ξανά στο σέρβις η Σκλήρη πήρε άσο αφού δεν υπήρξε αντίδραση από τις αντίπαλες παίκτριες (15-22). Το έκτο σερί σέρβις της Σκλήρη κατέληξε στο φιλέ (16-22). Σέρβις Καρακύκλα/ υποδοχή, η Χάσκου σημάδεψε άουτ, 16-23. Στο σέρβις της Ραμούνδου υποδοχή άουτ από τη Μαντούδη 16-24. Νέο σέρβις της Ραμούνδου/ υποδοχή, σταθερό μπλοκ των Κωνσταντοπούλου- Μπεσσή σε Χάσκου για το τελικό 16-25.
Στο δεύτερο σετ, με ένα καλό μπολ της Κωνσταντοπούλου στη Μποτσάκη και ένα δυνατό σέρβις της Φωτεινάκη και κακή υποδοχή της Χάσκου ο Μεσσηνιακός βρέθηκε μπροστά με 0-2. Με ένα σερί της Σουρή στο σέρβις ο Μεσσηνιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-8. Σε σέρβις της Μποτσάκη, φοβερό σώσιμο της Σαμπάτη όμως ο ρέφερι έδειξε παράβαση στην Κωνσταντοπούλου για το 3-8. Τρίτο σέρβις Μποτσάκη /υποδοχή, Σκλήρη κέρδισε το μπλοκ των Ιωσηφίδη και Νικολακοπούλου για το 4-9. Με δυο σέρβις της Κωνσταντοπούλου το σκορ έφτασε στο 5-10. Σέρβις Καρακύκλα/υποδοχή, η Σουρή δυνατά στη διαγώνιο σημάδεψε την Καρακύκλα η τελευταία δεν αντέδρασε (9-14). Τρία σέρβις της Φωτεινάκη ανέβασαν το σκορ στο 10-16. Σέρβις Δεδούση/υποδοχή, η Σουρή σημάδεψε στην ευθεία για να πάρει τον πόντο (10-17). Σέρβις Μποτσάκη άουτ (11-18). Σέρβις Κωνσταντοπούλου άουτ (12-18). Σέρβις Νικολακοπούλου (2ο), /υποδοχή, η Ραμούνδου ανέβηκε σε πρώτο χρόνο, κακή άμυνα από την Ιωσηφίδου (13-19). Σέρβις Ιωσηφίδη/υποδοχή, η Σκλήρη έσπασε το μπλοκ της Χάσκου (14-20). Σέρβις Χάσκου/υποδοχή εκεί η Σουρή χτύπησε δυνατά πάνω στη Παυλέα και πήρε τον πόντο (15-21). Σέρβις Ραμούνδου/υποδοχή, η Καρακύκλα ανέβηκε σε πρώτο χρόνο για να σταματήσει στο μπλοκ της Κωνσταντοπούλου (15-22). Τέσσερα σέρβις από τη Ραμούνδου οδήγησαν στο τελικό 15-25 σε συνδυασμό με τα αμυντικά λάθη του αντιπάλου.

Στο τρίτο σετ, δόθηκε η μεγάλη μάχη! Ο Ακρίτας βρέθηκε μπροστά με 3-0 με τη Χάσκου στο σέρβις, για να πατσίσει εύκολα και γρήγορα ο Μεσσηνιακός με την Σουρή σε 3-3. Σέρβις Κωνσταντοπούλου /υποδοχή, η Μποτσάκη σημάδεψε στο κενό ευθεία μπροστά για το 5-4. Σέρβις Μαντούδη (2ο) /υποδοχή και πέρασμα, στην αντεπίθεση με την Μποτσάκη ο Ακρίτας την οποία μπλόκαραν σταθερά οι Ραμούνδου και Κωνσταντοπούλου για το 6-5. Νέο σέρβις (2ο) Μποτσάκη /υποδοχή, στην επίθεση η Σκλήρη την οποία μπλόκαρε η Νικολακοπούλου (9-5). Τρίτο σέρβις της Μποτσάκη /υποδοχή, η Ραμούνδου σε γρήγορο πρώτο χρόνο αιφνιδίασε και μείωσε σε 9-6.
Σέρβις Χάσκου /υποδοχή και επίθεση με τη Σιρίνινα που εύκολα έσπασε το αντίπαλο μπλοκ για το 14-12. Σερί της Κωνσταντοπούλου οδήγησε στο 16-18. Σέρβις Μαντούδη/υποδοχή, η Μποτσάκη σημάδεψε την Σαμπάτη που δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα για το 17-18. Σέρβις Εξηνταβελόνη /υποδοχή, η Σκλήρη στην επίθεση εκεί όμως σταμάτησε στο μπλοκ της Νικολακοπούλου (18-19). Σέρβις Μποτσάκη/υποδοχή, η Σκλήρη χτύπησε δυνατά και πέρασε το μπλοκ των Νικολακοπύλου – Πανταζοπούλου (18-20). Σέρβις Νικολακοπούλου/υποδοχή, η Χάσκου σημάδεψε στο σωστά για το 20-20. Σέρβις Ραμούνδου οδήγησε σε μια ωραία φάση διαρκείας για το 21-21 που έγινε δια χειρός Χάσκου που σημάδεψε δυνατά πάνω στη Ραμούνδου. Σέρβις Πανταζοπούλου /υποδοχή, η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε σε πρώτο χρόνο και η Μπούνα δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα (21-22). Σέρβις Μπεσσή (2ο) /υποδοχή, πλασέ της Χάσκου πίσω από το μπλοκ (22-23). Σέρβις Χάσκου /υποδοχή, η Σουρή σημάδεψε το φιλέ (23-23). Σέρβις Χάσκου, /υποδοχή, διπλή μπαλιά υπέδειξε ο ρέφερι στην Φωτεινάκη (24-23). Νέο σέρβις Χάσκου οδηγεί σε φάση διαρκείας με τη Σουρή  να σημαδεύει τη Χάσκου για το 24-24. Σέρβις της Σουρή κακή υποδοχή της Μπούνα (24-25). Νέο σέρβις της Σουρή, ο ρέφερι στην εξέλιξη της φάσης έδειξε παράβαση στη Σιρίνινα (25-25). Σέρβις Καρακύκλα άουτ (25-26). Σέρβις Κωνσταντοπούλου κακή άμυνα από τη Χάσκου για το τελικό 25-27.
● Διαιτησία: Καψάσκης, Χανδρινός. Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη.
Τα σετ: 16-25, 15-25, 25-27.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βας. Ξεροβάσιλας): Πανταζοπούλου, Χάσκου, Νικολακοπούλου, Δεδούση, Μποτσάκη, Καρακύκλα, Μπούνα (λ)/ Παυλέα (λ), Ιωσηφίδη, Κουκούτση, Μαντούδη, Κουτίβα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. (Γωγώ Σουρή): Σκλήρη, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σουρή, Φωτεινάκη, Σιρίνινα, Σαμπάτη (λ)/ Νίκα (λ), Εξηνταβελόνη, Αντωνοπούλου, Κουτσουροπούλου.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου