Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Μεσσηνιακός θα ζητήσει και τη …ρεβάνς αύριο από τον Ακρίτα!

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ …Νο2 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ FULL FORCE ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

ΧΑΜΗΛΟΥΣ τόνους και συγκέντρωση στον στόχο τους έχουν από τις αρχές της εβδομάδας οι «πράσινες» αφού σε λιγότερο περισσότερο από 24ωρες ξεκινά ένα ιδιαίτερα σημαντικό ντέρμπι που θα προσφέρει ή θα στερήσει -ανάλογα το αποτέλεσα -πόντους και αγωνιστική «ευελιξία» για στην περαιτέρω πορεία τους στην Α2 Εθνική βόλεϊ Γυναικών.

Το φετινό και «παρθενικό» στην ουσία ξεκίνημα του Μεσσηνιακού στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Βόλεϊ, δεν ήταν και τόσο εύκολο. Προσθέτοντας την απουσία του πολύ βασικού για κάθε ομάδα δεσίματος και την έλλειψη ομοιογένειας, σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα οι «πράσινες» έμειναν αρκετά πίσω βαθμολογικά. Αξίζει να πούμε πως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο έμπειρες και με υψηλούς στόχους στην φετινή «κούρσα» ομάδες, όπως ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, ο Πορφύρας, ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου και ο Γ.Σ. Χαλανδρίου με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος.

Αυτό βεβαίως προσέφερε και την δυνατότητα στις παίκτριες της Γωγώς Σουρή να αποκομίσουν εμπειρίες, το επιθυμητό δέσιμο και φυσικά μια εικόνα των αντιπάλων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκ νέου στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος.
Έφτασε, λοιπόν, ξανά η ώρα για το Καλαματιανό ντέρμπι με τον Ακρίτα Καλαμάτας. Μια ομάδα με ισάξια δυναμική και κοινούς στόχους στο πρωτάθλημα, επί του οποίου οι παίκτριες του Μεσσηνιακού είχαν επικρατήσει με 3-2 σετ (25-20, 25-20, 17-25, 22-25, 15-09). 

Μια νίκη που θέλουν να επαναλάβουν ώστε να μπει ξανά σε ρυθμό θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Ο Ακρίτας προηγείται κατά έναν βαθμό στην βαθμολογία των παικτριών της Σουρή που μεταφράζεται ωστόσο σε μια νίκη περισσότερη και μια ήττα λιγότερη αφού στα σετ ο Μεσσηνιακός έχει 22 κερδισμένα και 82 χαμένα και ο Ακρίτας έχει κερδίσει 25 και έχει χάσει 29 σετ. Αριθμοί που εν ολίγοις σημαίνουν πως ο νικητής ανάμεσα στις δυο ισάξιες αυτές ομάδες θα κριθεί και πάλι στις λεπτομέρειες!
Ο Μεσσηνιακός προέρχεται από δυο ήττες από ΓΣ Χαλανδρίου και Πορφύρα καθώς και αγωνιστική απραξία δυο περίπου εβδομάδων λόγω της αναβολής του αγώνα με την Πετρούπολη στις 24 Ιανουαρίου εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμάτας.
Μια απραξία που άπαντες στην ομάδα αισιοδοξούν πως δεν θα παίξει ρόλο και δεν θα επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την ομάδα στην διεκδίκηση της νίκης στο ματς με τον Ακρίτα.
«Η ομάδα μετά ένα γύρο πρωταθλήματος, είναι πολύ βελτιωμένη. Γι’ αυτό ήρθαν και τα καλά αποτελέσματα. Έχει βρει ρυθμό κι άρχισε σιγά σιγά να δείχνει τις δυνατότητες της» δήλωσε η προπονήτρια Σουρή Γωγώ:
Έχουμε ένα αγωνιστικό κενό 2 εβδομάδων που αυτό δεν είναι υπέρ μας… Χαλάσει το ρυθμό και τη συγκέντρωση μας.


Εν όψει του τοπικού ντέρμπι με τον Ακρίτα, πιστεύετε πως με αβαντάζ τη νίκη του Α΄ γύρου και την βελτίωση που έχει η ομάδα μετά από 13 αγωνιστικές, πως μπορέσετε να κερδίσετε και στο δεύτερο μεταξύ σας παιχνίδι;

«Το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. αύριο) είναι ένα τοπικό ντέρμπι και ποτέ δεν μπορείς να κανείς προγνωστικά!
Σίγουρα θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς για τον φίλαθλο κόσμο και εννοείται θα θέλαμε να έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα… όπως και όλες οι ομάδες βέβαια! Όλοι παίζουν για τη νίκη άλλωστε!», τόνισε κλείνοντας.



 Στην ίδια ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει και η έμπειρη κεντρικός Μαρία Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν έκρυψε την αισιοδοξία της: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια και ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι για τον φίλαθλο κόσμο και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε».





«Η φετινή ομάδα μου αρέσει!» είπε αρχικά η Όλγα Νίκα. Η μαχητική λίμπερο και μια από τις παλαιότερες αθλήτριες του Μεσσηνιακού, έδωσε τη δική της εικόνα για την ομάδα.
● Πως βλέπετε την φετινή ομάδα του Μεσσηνιακού;
«Είχαμε πολύ καλές προσθήκες παιχτριών που ταίριαξαν και στο παικτικό κομμάτι και σε χαρακτήρες, όπου για μένα παίζει σημαντικότερο ρόλο, ώστε αυτό να βγαίνει στο γήπεδο.»
● Που οφείλεται η βελτιωμένη εικόνα των τελευταίων αγώνων;
«Είναι λογικό όσο προχωράμε στο πρωτάθλημα να γινόμαστε καλύτερες παιχνίδι με παιχνίδι. Απλά η ομάδα χρειαζόταν χρόνο και λίγο καλύτερο πρόγραμμα, που έχουμε τώρα στο δεύτερο γύρο.»
● Τι ελπίζετε για το τοπικό ντέρμπι με τον Ακρίτα;
«Τώρα για το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. αυριανό) πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς, γιατί το στιλ παιχνιδιού και των δυο ομάδων ταιριάζει!»

Αλλαγή ώρας
Ο αυριανός αγώνα αντί για τις 4 μ.μ. που ήταν αρχικά προγραμματισμένος να ξεκινήσει, η έναρξη του μεταφέρθηκε για τις 6 μ.μ. Διαιτητές θα είναι οι κ. Καψάσκης και Χανδρινός.
Να είστε όλοι εκεί…


Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου