Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Τσικλητήρας Πύλος αποχαιρέτησε …στην παράταση το Κύπελλο με ήττα 1-2 από τη Θύελλα Ραφήνας!!!

ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ 119ο ΛΕΠΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΜΕ 6-0 ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Ο ΧΑΡΤΗΣ δεν βάφτηκε κόκκινος χθες, όπως όλοι θα θέλαμε, με την Πύλο να αποχαιρετά μετά από ένα εντυπωσιακό και γεμάτο σασπένς ταξίδι τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Η ιστορία… δεν επαναλήφθηκε και η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη δεν μπόρεσε να πατήσει το «replay» στο χθεσινό ματς πετυχαίνοντας όσα με τον ίδιο περίπου τρόπο πέτυχε κόντρα στη Θήβα μια εβδομάδα πριν… ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στα ημιτελικά.
Το χθεσινό παιχνίδι έφτασε στην παράταση με τις δυο ομάδες στο 1-1 και με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες πρόκρισης. Όλα κρίθηκαν όχι μόνο στη θέληση και την ψυχραιμία, αλλά και στην ευστοχία και λίγο την τύχη που είχε περίσσια ο Μανουσάκης που χθες κυνήγησε το γκολ και τελικά το κέρδισε την πιο σημαντική στιγμή του παιχνιδιού! Η εύστοχη κεφαλιά στο 119ο λεπτό έδωσε στη Ραφήνα το «εισιτήριο» για τον τελικό του θεσμού, η οποία να πούμε πως αγωνιζόταν από τα πρώτα λεπτά της παράτασης με 10 παίκτες λόγω αποβολής του πορτιέρο για ανατροπή του Διακουμή!
Με το τελικό 1-2 υπέρ της η Θύελλα Ραφήνας ετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος όπου θα συναντήσει τον Νέστο Χρυσούπολης.

Η εικόνα του παιχνιδιού
Το γήπεδο ήταν κατάμεστο με φίλαθλους από όλα τα μήκη και πλάτη της Μεσσηνίας, που παρευρέθησαν για να στηρίξουν την ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη.
Στο πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά, καθώς τους ωφέλησε και ο δυνατός αέρας που ήταν υπέρ τους με αποτέλεσμα να έχουν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με τον Μανουσάκη.
Από την άλλη η Πύλος ζήτησε πέναλτι στο 17΄ σε μαρκάρισμα του Σεφεράσι από τον Κατσιούλη, όμως ο ρέφερι Παναγιωτόπουλος ήταν κοντά στην φάση και έδωσε «παίζεται».
Ο Τσικλητήρας άρχισε να κερδίζει χώρο και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον δραστήριο Σεφεράσι στο 35ο λεπτό!
Το ημίχρονο βρήκε την γηπεδούχο ομάδα να κρατά τα ηνία του αγώνα με το υπέρ της 1-0 όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ στο 2ο μέρος.
Η Θύελλα έφερε το ματς στα ίσια με τον Καζαντζή στο 55΄, κάτι που αποσυντόνισε τόσο ψυχολογικά, όσο και επιθετικά τον Τσικλητήρα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά από εκείνο το σημείο και έπειτα, με τους δυο μονομάχους να αναλώνονται σε μάχες και να μην μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο τέρμα με τον Κοντούλη στο 89΄ να έχει δοκάρι!
Ο Τσικλητήρας απάντησε στις ευκαιρίες με τον Δούνια να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κατσιούλη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η παράταση
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η παράταση για τον Τσικλητήρα Πύλου! Στο 95ο λεπτό ο Κατσιούλης ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Διακουμή και εφ’ όσον ήταν τελευταίος παίκτης, αποβλήθηκε ορθώς από τον ρέφερι Παναγιωτόπουλο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Την θέση του κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο νεαρός Πάντος, που μπήκε ως αλλαγή αντί του Αθανασόπουλου.
Το ρολόι έδειχνε δέκα λεπτά πριν συμπληρωθούν δυο ώρες αγώνα (110΄) και το σκορ ήταν ακόμη στο 1-1. Η Πύλος κράτησε την υπεροχή και πίεσε για το δεύτερο γκολ σωτηρίας… λίγο αργότερα σε αυτό (σ.σ. το γκολ σωτηρίας) έφτασε ο Μανουσάκης χαρίζοντας στην Ραφήνα την πρόκριση!
Στο 119ο λεπτό, παραλήπτης της σέντρας του Χαρακτίδη ήταν ο Μανουσάκης που σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το τελικό 1-2.
Φάσεις – γκολ
10΄ κόρνερ του Κατσουγκρή, ο υψηλόσωμος Μανουσάκης κάνει την δυνατή κεφαλιά αλλά ο Ν. Εμμανουήλ διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος
16΄ νέο κόρνερ του Κατσουγκρή, ο Μανουσάκης και πάλι νικάει τους πάντες στον αέρα αλλά αστοχεί!
35΄ ο Διακουμής με ατομική προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά βρίσκει τον Σεφεράσι στο υψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με ωραίο πλασέ στην κίνηση ανοίγει το σκορ για τον Τσικλητήρα
45΄ σε αντεπίθεση ο Σεφεράσι γίνεται τελικός αποδέκτης και δοκιμάζει να «κρεμάσει» τον Κατσιούλη εκτός περιοχής, όμως ο πορτιέρο της Ραφήνας διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ
49΄ ο Δούνιας βγάζει μόνο του τον Διακουμή απέναντι στον Κατσιούλη, αλλά αυτός πλασάρει λίγο άουτ!
55΄ ο Καζαντζής παίζει το «1-2» με τον Δυμεσπύρα και σκοράρει απέναντι στον Μίντζηρα για το 1-1
89΄ φάουλ του Χαρακτσίδη, ο Ντούνης πιάνει το κοντινό πλασέ και στέλνει τη μπάλα δοκάρι και άουτ!
90+3΄ ο Διακουμής βγάζει τον Δούνια απέναντι στον Κατσιούλη, όμως ο πορτιέρο της Ραφήνας τον νικά στο τετ α τετ!
96΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Διακουμή, μπλοκάρει εύκολα ο Πάντος
● Διαιτησία: Παναγιωτόπουλος Βασίλειος, Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Σ.Δ.Π. Αιτωλοακαρνανίας), Σιδέρης Κωνσταντίνος Σ.Δ.Π. Αχαΐας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29΄ Ο. Εμμανουήλ,
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης): Μίντζηρας, Ο. Εμμανουήλ, Ν. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Εμμανουήλ, Σεφεράσι, Γρ. Παπαγεωργίου, Μαραβέλας (75΄ Χύσα), Μουράτης, Διακουμής, Δούνιας
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Πέτρος Τσιγκούλης): Θ. Κατσιούλης, Τασσόπουλος, Μανουσάκης, Ντούνης, Τσέλιος, Γεραγωτέλλης (65΄ Χαρακτσίδης), Ντόσκας, Δημεσπύρα (80΄ Αράπης), Αθανασόπουλος (95΄ Πάντος), Κατσουγκρής, Καζαντζής

Πανηγυρική πρόκριση
για τον Νέστο Χρυσούπολης

Στον έτερο ημιτελικό, ο Νέστος Χρυσούπολης «άλωσε» το Δημοτικό Παραμυθιάς, επικρατώντας με 6-0 του τοπικού Σουλίου!
Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί πάρα πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και 2 δοκάρια, αλλά αμυντικά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Νέστο.
Ο Νέστος άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με το σουτ του Τσέκου, έπειτα από σέντρα του Μπούλγκουρα από αριστερά.
Στο 45΄ ο Γκατζολάρι με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Σωτηρόπουλο για το 2-0.
Στο β΄ μέρος ο Χασάνογλου πέρασε ως αλλαγή στο 50΄ και κατάφερε σε ένα περίπου μισάωρο να σκοράρει χατ τρικ! Στο 58΄ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 3-0, στο 75΄ έκανε το 4-0 με φοβερό σουτ εκτός περιοχής και στο 86΄ ο ίδιος παίκτης έκανε το 5-0.
Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Κούτεφ διαμόρφωσε το τελικό 6-0!!!
● Διαιτησία: Ζούγρας Δ., Τζιαμπαζής Χ., Σ.Δ.Π. Κοζάνης, Ρίγκος Π. Σ.Δ.Π. Γρεβενών
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Καραβελίδης, Γαμβρέλης, Μπουλγκούρας (61΄ Μανούκος), Σιαμάτας, Παυλακάκης, Παπαδάτος, Τσέκος, Γκατζολάρι (46΄ Χασάνογλου), Δεσύλλας, Κούτεφ, Ζγκούρη (72΄ Σακκόπουλος)
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κώστας Παππάς): Σωτηρόπουλος, Αλ. Μπέλλος (74΄ Αγ. Μπέλλος), Χ. Γεωργίου , Ζηγος (50΄ Νάτσης), Τσάγκος, Α. Γεωργίου (83΄ Τσιάκος), Γιαννάκος, Γ. Γεωργίου, Γκέκας, Κατσιφάς, Λάμπρου.


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Αποτελέσματα – Ημιτελικοί
Τσικλητήρας Πύλου – Θύελλα Ραφήνας     1-2
Σούλι Παραμυθίας - Νέστος Χρυσούπολης 0-6
Τελικός

Θύελλα Ραφήνας - Νέστος Χρυσούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου